reklama

Ciąża po 40

I ja się witam z rańca, u nas kolejny dzień tragicznej aury, normalnie późny listopad za oknem, już mi to bokiem wychodzi, ja reaguję niestety strasznie złym samopoczuciem na taką pogodę:no:

Marzenko , jak Ci tam? nic się nie denerwuj, wszystko będzie dobrze!!!

reklama
Cześć dziewczyny ;)
Dzisiaj ja zaspałam, i dopiero jem śniadanie:zawstydzona/y: Ale nie spałam już od 6 do 7 rano, a poza tym ta pogoda... Późny listopad - dobrze powiedziane.
Tak, tak, Marzenka juz w szpitalu pewnie, ciekawe co tam u niej.

Na razie milego dnia wszystkim zycze, buziaki

cześć kochane,
ja już pierwszy obiad zjadłam (pomidorowa) a zaraz zrobię mizerię i smażone jajko dziewczynom no i sama też zjem:) mój T ma dzisiaj 45 latek to coś na kolację przygotuję jeszcze i chyba jakąś rybkę kupię:) ale tak szczerze to do łóżka bym poszła i spała do wieczora chyba....taka jest dzisiaj pogoda u nas:)

Heloł
U mnie nadal jesień i pada, nawet do męża dzwoniłam, żeby po drodze zakupy zrobił, bo na deszcz nosa mi się nie chce wytknąć z domu.
Ja na razie Gosiu po drugim śniadaniu mam brzuszek pełny a z obiadem czekam na męża. Jemy po amerykańsku :-) - duży ciepły posiłek około 18, potem zazwyczaj już nic albo coś drobnego. Na taką pogodę też wybieracie się na Hel? Chociaż weekend ma być lepszy i bez deszczu, ale to jeszcze daleko, więc prognozy mogą się zmienić, czego sobie i zwłaszcza Tobie życzę.

Pozdrowienia dla wszystkich czterdziestek

My po amerykańsku nie dalibyśmy rady bo zawsze ktoś jest głodny wczesniej:) Ja z kolei często mam jakąś zupę bo dziewczyny najszybciej zjedzą a i problemu z odgrzaniem nie ma Julka. Ale teraz jak jestem w domu to pichcę coś i na obiad i na kolację:) Nastolatki tyyyle jedzą no i ja też:) ale urwie się to trochę od grudnia i zostaną im szkolne obiadki:)
Na Hel to może jutro ale musi być naprawdę ładna pogoda bo inaczej to ja nie dam rady, chociaż już książki jakieś kupiłam i gazety a T zakłada nam tam internet więc nie zostanę bez BB a to już dużo:)

No tak, z dziećmi jest inaczej, a u mnie to na razie tylko P i ja. I nawet jak się urodzi nasza dziewczynka, to jeszcze przez jakiś czas będzie jadła inne rzeczy niż my:-)
Trochę Ci tego Helu zazdroszczę Gosiu, że masz tak blisko, cóż, my za to blisko gór ;) No i superowo, że internet tam będziesz miała, możesz wyjeżdżać nawet na dłużej :-)

Dziewczyny, kontaktowałam się z Marzenką, pisała mi, że zostaje na noc w szpitalu, bo czeka na wyniki badań pod kątem zatrucia ciążowego i jeszcze napisała, że chyba jej wody odchodzą, ale nie jest pewna. Więc możliwe, że jutro już będą we dwie z Klaudusią, chyba, że to fałszywy alarm.

Edit: A herbatką dzisiaj ja też :)

Oj to dobrze że ona tam jest a nie w domu, ja jej rano wysłałam smsa że trzymamy kciuki i myślimy o niej ciepło:) teraz to i ja zaczynam mieć "pietra" przed porodem. Czasem to nawet myślę że sobie cc na "życzenie" zrobię ale po jest wtedy gorzej. Mętlik w głowie jeden wielki:)

Już zaczynasz mieć pietra ;)??? Ja na razie nie myślę o tym, a w każdym razie staram się nie martwić na zaś.
A co do porodu to dla dziecka też lepszy jest naturalny - płuca mu się lepiej rozwijają i szok jest mniejszy. No ale to już wybór mamy - kwestia indywidualna :) Ja to tylko o znieczuleniu myślałam, ale to zobaczymy w trakcie :)

reklama
Basiu moja gin mnie do znieczulenia namawia no i pewnie się nie oprę bo raz już z nim rodziłam i naprawdę jest duży komfort tylko ja miałam wrażenie że położne muszą mi wszystko mówić a ja jakby bez kontroli nad porodem zostałam. Moja lek zapewnia że to tak nie jest i że trzeba korzystać z dobrodziejstw medycyny. Wiesz ja tez bardzo chcę rodzić sn ale różne rzeczy się mogą przydarzyć po drodze oby nie:) no i ten strach no ja ci powiem że ja to tam się boję i już ale za każdym razem spinam się jakoś w sobie a potem jest zaraz po:) a po sn to naprawdę bardzo szybko dochodziłam do siebie tak naprawdę to znieczulenie tylko nie pozwala ci wstać bo trzeba leżeć plackiem:)
ja to chyba już spać pójdę bo oczy mi się kleją, to buziaczki i do juterka, może Marzenka już po będzie jutro:) oby jej dobrze poszło wszystko i szybko:)
pa mamusie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry