reklama

Ciąża po 40

Aniu, Zoyka, margot - dzieki. Ja nie to, ze pokarm mialam i nie karmilam bo bolalo, bo u mnie pokarmu niet i do tego ten bol, moje lzy, kulenie sie w sobie itd. Wolalam butla karmic bo wszyscy byli szczesliwi. A dziecko mam zdrowe od zawsze i te na piersi ktore znam ciagle chore a on nigdy. Zreszta pediatra przyznala mojej kuzynce, ze zeby dziecko nie chorowalo na piersi pasowaloby z 18 lat karmic bo wtedy dziecko chronione. Pozniej juz jak ma chorowac to i tak bedzie...
My dlugo mieszkalismy z kims jak P. byl malutki i dziewczynka 5miesiecy starsza od niego caly czas na cycku chorowala a on przy niej na butli nigdy.

Pozyjemy, zobaczymy, na pewno sprobuje.

A co do ciemieniuchy to Patryk jako niemowlak nie mial, dopiero teraz jak ma caly leb wlosow to mu sie pojawia raz na jakis czas..

Ostatnia edycja:
reklama
hełoł świątecznie :-)
wizytę u teściowej przeżyłam ... Młody się uśmiecha do babci :-D i nawet ją opluł :-D z radości ...
Ollena Młody miał ciemieniuchę 2 x - przegrzałam go ale na szczęście lajtowo.
Zoyka ale Julka rośnie :-)

Dzień dobry Dziewczyny :-D
Biegam od 5.30 ale nocka w sumie nieźle.... Wanda zrobiła pobudkę 24.00-1.30 i spała już do rana. Dzieciak ma apetyt że szok :)) Wyciąga pierś do końca i dojada sobie 40 ml mleka z butli. Potem zasypia zadowolona na 3-4 godziny :-D
Jak tam dwupaki po nocce? Sama nie wiem co lepiej: męczyć się w ostatnich dniach ciąży czy spać na siedząco po CC :))) Święte słowa Majuśki "wysypiajcie się na zapas" bo potem to już gorzej...

Hełoł ... słonecznie, choć rano był śnieg na trawniku.
U nas ząbkowanie c.d. ech ... marudzenie 10 ...
Jak mijają święta ?
Bazylia znów ukradła smoka i zwiała pod łóżko ... ech ...

Ostatnia edycja:
Witajcie mamuski

niunia zas pobudke zrobiła o wpoł do drugiej zwarta i gotowa do zabawy , usneła przed piata i tak prawie codziennie , nie wiem czy zas jakies zeby ida bo nie moge dojrzec

Denerwuje sie bardzo przed srodowym szpitalem , ciekawe ile dni tam polezymy nie umiem o niczym innym myslec

Misia no nie moge wyobrazic sobie kradnacego kota te smoczki musi to bardzo komicznie wygladac
Klaczku prosze cie o pomoc napisalam ci prywatna wiadomosc jak mozesz mi to trosze naswietlic bedw ci bardzo wdzieczna

A U MNIE NET JEST ALE JAKBY GO NIE BYŁO I MĄŻ I SYN W DOMU WIĘC Z LEDWOŚCIĄ NA SEKUND PARĘ TERAZ SIĘ DORWAŁAM.jEST SYNOWA I GRZECHEM BY BYŁO NARZEKAĆ NA SWÓJ ZNACZY MÓJ BRZUSIO BO PRZY JEJ BRZUCHOLU TO JA LASKA JESTEM.SORY ,ŻE DUŻE LITERY ALE DOPIERO TERAZ WIDZĘ ,A OD NOWA NIE BĘDE MIEĆ JAK PISAĆ.NA RAZIE POZDRAWIAM ŚWIĄTECZNIE WSZYSTKIE MAMUŚKI Z DZIEĆMI U PIERSI I TYCH Z DZIDZIAMI W BRZUSIACH.

Marzenko to jest równie smieszne jak irytujące ... ileż można wyrzucać smoków bo czasem Bazylia go ssie a czasem gryzie i wówczas ląduje w koszu.
A z Małą będzie wszystko dobrze :-)
Azula to masz całą rodzinę w komplecie :-)

U nas dzis juz dzien na codzien, tzn mm ma wolne bo jest tzw. Bank Holiday. Bylismy w sklepie, w H&M sa boskie letnie ubrania, kupilam jedna bluzke, ale zamierzam na dniach kupic wiecej bo trzeba sie w cos ubrac po porodzie tylko mam zagwozdke jaki rozmiar. W sumie chyba taki jaki nosilam przed ciaza..
Posprzatalam, upralam cos tam i pozniej jakies zakupy i moze buty sobie kupie, zobaczymy.

Marzena cos mnie ominelo, po co idziecie do szpitala?

Popołudniowe lenistwo :-D Dzisiaj się opycham bezwstydnie ciastem i sałatkami :))
Po raz pierwszy zrobiliśmy kąpiel z prawdziwego zdarzenia z wanienką i myciem włosków. Traumę miałam większą niż 20 lat temu:baffled: Udało się jakoś przez to przejść chociaż płacz był okropny, gdy myłam żmiję na przewijaku. Za to w wodzie cisza i zadziwienie :-D Potem znowu ryk podczas ubierania i dziecko miało kłopot z zaśnięciem. Dojadła trochę i po godzinie w końcu usnęła. Także mieliśmy przeżycia całą rodziną.
Marzena trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze i to jest dmuchanie na zimne. Nie martw się!
Azula fajnie mieć rodzinę w komplecie... to taki urok każdych świąt :-D
Misia kup TiRa smoków i podziel po połowie między młodego a Bazylię :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry