reklama

Ciąża po 40

Katrina wszystkiego naj, naj!!! Teraz to przede wszystkim szczęśliwego, lekkiego i szybkiego rozwiązania i cudnej, zdrowiutkiej dzidzi!!! Buziaki!!!

Dziewczyny u mnie dziś masakra, dzidzi niedobre na maksa, oczywiście możemy sobie gdybać, czy to ząbki, czy skok, czy tez wirus z nas na nia przeszedł, ale żadna opcja nie jest pewna, a my wszyscy wykończeni:no: A po południu to już pokazała klasę...pojechałam z suczą do wetki, a Paćka ze starszym rodzeństwem została..nie pierwszy raz z resztą, ponoć się darła równo 40 minut, tyle ile mnie nie było i nie dało rady niczym jej uspokoić..weszłam do domu, wzięłam gada na ręce i jak ręką odjął, a nawet się uśmiechnęła, no i za chwilę w kąpieli były dalej uśmiechy i dobry humor, potem cyca podoiła z pół godziny i wreszcie padła...starsze rodzeństwo nadaje się do Ciechocinka i poprzysięgli sobie ponoć, że nigdy nie będą mieli dzieci:-D:-D:-D
Stwierdziłam, że musze się kłaść tak koło 22 bo wtedy mam szanse na 6-7 godzin snu i nie bycie zombiakiem...:baffled:
Azula masz brzuś na zdjęciu jak po dobrym obiedzie a nie w 9 miesiącu..słodki:-D
Zoyka jaką w końcu szczepionkę wybraliście?

Gosia zapodaj jakąs fotę, żeby nas wku..ić:-p:-)

reklama
Majuska cfana bestia z malej Packi ;-) Mysle, ze to nie zabki ani wirus tylko nie miala ochoty z nikim innym zostac jak mamusia osobista ;-)
A co do spania przy niemowlaku...kladlam sie razem z dzieckiem zeby sie w miare wyspac..teraz tez pewnie tak bedzie. O 20 nawet, a co!

moje dzidzi tez dziś trochę niedobre. Marudzi i popłakuje i co 2,5 godzi krzyczy leeee lele (tłumacząc jeść , jeść) a ja niedobra matka nie daję tak często jakby dzdzi chciało. Teraz leży z nasmarowana główką, tata trzyma ją za raczki a ona udaje ze śpi. :)

Majuska - wybrałam to (po rozmowie z Pediatrą)

Prevenar 13,szczepionka przeciw pneumokokom

Infanrix Hexa - szczepionka skojarzona DTP+IPV+Hib+WZW B:Szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi acelularna, wirusowemu zapaleniu wątroby typu B rekombinowana (adsorbowana), poliomyelitis inaktywowana i przeciwko Haemophilus influenzae typ b skoniugowana, adsorbowana, w postaci proszku i zawiesiny do sporządzenia zawiesiny do wstrzykiwań.

oj Majuska...proszę bardzo ....sama chciałaś:-p "na samym przedzie" Hanka ...już po egzorcyzmach:)
widać że taka jakaś weselsza...:-D

DSCN1287.jpgDSCN1575.jpgDSCN1621.jpg
Ollena dobry pomysł ,,,ja też z Małą bujałam się w łóżku, na inne rozwiązania po prostu szkoda czasu:)

co do szczepień wzięłam jeszcze rota nie wiem czy pomoże ale mam kiepskie wspomnienia ze spotkań z "gościem":no:

Dziś dzień Małych Paskudek??? Wanda przeszła samą siebie przez całe popołudnie.... zasnęła w końcu po 19.00 i teraz czekam na karmienie bo juz nie opłaca się zasypiać.
Gosia okropna kobieto:))) szczujesz nas ciałem i słońcem :)))) Teraz będziemy marzyć o Twojej figurce :))) Hanka wygląda na bardzo zadowoloną z pozbycia się diablątka po egzorcyzmach :)))
Majuśka ja rezygnuję z obecności dwójki koło siebie! jedna żmija to aż nadto więc może niech nasze dziewczyny będa w pewnej odległosci dopóki nie nabiorą nawyków iż matek nie należy zamęczać :))))

Gosia - zazdraszczam słońca i figurki ,no a Hanka bombowa po prostu :)

Jakie masz doświadczenie z rota ?

Mam wątpliwości co do rotarwirusa , tzn co do szczepienia. Moja koleżanka szczepiła i w 4 mies dziecko zachorowało. Zastanawia mnie przeładowanie reklamami na ten temat. Za dużo tego wszędzie. Moze to tak jak ze szczepionkami p/grypie - warto ale gwarancji nei daje bo coraz to nowe odmiany są. NA pneumokoki to warto na pewno (sepsa itp)

katrina
- dobre, dobre :)

Majuska - oj tam, oj tam. To bzdurki przecież :) Moja Julka t wilk o wrażliwym serduszku ;-)
ale za to te zdjęcia dzieciaczków po prostu przefajowe są :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Po nocy nawet przespanej:szok: doczytuję.Katrina prezent fajniusi,Gosia piękne słoneczko ,cudna woda ,a twoja figurka godna podziwu.Córcia też wygląda na szczęśliwą.Jednak wyganianie diabła się opłaca:-).Olelena Nic lepszego jak lezenie z maludą nie wymyślono.Słonko świeci wyjdę trochę się pobujać w ogródku na huśtawce .

reklama
Witam się :-D
Wyjątkowo wyspana, bo Wandeczka spała twardym snem od 4 do 8 :))) Nie pamiętam kiedy byłam taka wypoczęta po nocy i taka szczęśliwa :sorry2: Jak to człowiekowi niewiele potrzeba do radości o poranku... :)))

Rozmawiałam z pediatrą będąc teraz na wizycie. Znam ją od lat, prowadziła Filipa gdy był malutki. Jej zdanie co do szczepionek jest takie: szczepić podstawowe - nie wydziwiać. Koncerny robią wszystko by sprzedać towar a ludzie dają się ogłupić straszakom. Jak dziecko ma zachorować, to szczepionka i tak nie pomoże. Tak też mam zamiar zrobić i posłuchać lekarki serwując żmijce tylko pakiet podstawowy.
Majuśka doczytałam sobie, że Wandeczka jest sokołem wg tego horoskopu :-D natomiast wg Chińczyków jest smokiem. Taka mieszanka wybuchowa więc już wiemy dlaczego nasze dziewczyny są takie nieznośne i pełne własnego zdania :)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry