reklama

Ciąża po 40

Sandy no niezła historia, współczuję dziewczynie i tym dzieciakom...ale kurna...przecież jest antykoncepcja dostępna jakaś!!!:no:

Ja jestem za używkami jak najbardziej i ogólnie nie przesadzam ze sprzętami również...miałam tylko wanienkę, kąpaliśmy od początku w łazience, bez żadnych komódek, a po chyba 3 miesiącach młoda zaczęła się nie mieścić w wanience więc kąpię ją w normalnej - dużej :-D Karuzelke miałam, potrafiła młoda zabawić i po pół godzinki nawet więc okazała się potrzebna, mata edukacyjna u nas robi robote również, no a do posiedzenia młodej używam fotelika samochodowego, żadnego innego bujaczka nie mam. Będę przymierzać się do kupna krzesełka do karmienia, bo chcę młodą tam sadzać i niech sama się uczy jeść. Ciuszki kupuje na szmatach..zabawki też używane , okazyjnie, np. ostatnio pokupiłam mlodej kupę fajnych książeczek za grosze na dogomani;-) ( laski wystawiają na tzw. bazarkach za ekstra tanie pieniądze ciuszki, zabawki, książeczki dla dzieciaków, a dochód idzie na psy, więc korzyść podwójna )

U nas pełnia bez większych oddziaływań:-D

reklama
Mój m podsumował ją że duże dzieci nie powinny mieś dzieci:-),jej mama przyszła jak leżałam żeby jej powiedzieć że cyt:"- ten sk.. pozbierał wszystkie wartościowe rzeczy i wyniósł sie do mamusi ",wczoraj przyjechał z nią jej ojciec i powiedział , mi że juz nie mają siły -ona cała tą ciąże z przerwami leży w szpitalu ,bo boją się ,że macica nie wytrzyma ,a oni mają u siebie tą trójkę jej dzieci ,a zięciuś wyniósł co cenniejsze, do mamusi - facet chciał płacić za wózek..
Ale tam to tylko chyba jej ojciec jest w miarę ,bo siostra jej ma 22 lat i urodziła teraz 3 dziecko w kwietniu [dzieci 3,lata,2 lata] ,a syn 21 lat ma już dwójkę .
Mówił mi ,że dzięki temu że on i żona pracują to te wnuki mają o jeść.
Zamiast wózka kupi łóżeczko dla dziecka

Czy lekarze nie powinni podwiązać w takim wypadku jajowodów .Kolejna ciąża i kolejne cc chyba by mogło śmiercią grozić .Niestety niektórzy mają coś z psychiką.

Teraz w tej ciąży trafi do cięcia . do innej kliniki bo nasz szpital będzie na 2-3 tyg zamknięty bo przejmuje go spółka ,tam na pewno w klinice zrobią co trzeba było zrobić po 3 -cim już cięciu-teraz w tej ostatniej ciąży była reanimowana w 20 tyg ciązy -ale z dzieckiem wszystko ok -waży już 1530 g ,i jak dojdzie do wagi 1700g to zrobią jej c.c

Klaczku alez nie ma sie czego wstydzic! a przypomnialas mi, ze ja tez kupuje bielizne typu majtki dla siebie w Penisie (primarku);-) bo maja tam kolorowe, bajkowe a ja takie do spania lubie:-)
Karol ma straaaaaaaaszny smoczek ;-)

Bodziaki zakladalam pod pajace wlasnie na noc i tak jak Ty pod spodnie i bluzke, zreszta nosil body dopoki nosil pampersa. A najbardziej lubie body z dlugim:-)

Sandy
... ale jazda, naprawde czy takie dziewczyny nie mysla o antykoncepcji? na sile sobie robia kuku?

Ollena - przy antykoncepcji tez trzeba myśleć, moja siostra jest teraz 3 raz w ciąży i trzecia wpadka... ja nie wiem czym ona myśli... tym bardziej, że nie wiem jak sobie poradzą, ale to juz jej problem.

W dodatku skończy się po raz trzeci cc, bo sama nie da rady urodzić, a nie ma juz 20 lat i chyba myśli.... a może się mylę.

Ostatnia edycja:
katrina trzeba dobrac do siebie odpowiednua antykoncepcje bo niektorzy tylko mysla ze siesie zabezpieczaja..

Mamy chlopcow...jakie macie doswiadczenia ze stulejka? moze niekoniecznie z ta przypadloscia a bardziej chodzi mi o odciaganie napletka?
Odciagam Patrykowi od urodzenia i na dzien dzisiejszy ma moze odciagniete na paznokiec i dalej droga przed nami. Martwi mnie to, bo przeraza mnie wizja zabiegu w przyszlosci. Mm krzyczy ze panikuje, bo samo zejdzie...

Ostatnia edycja:
Ollena niech sam próbuje bo sam sobie krzywdy nie zrobi i może sie uda (tak było z młodszym) .Oczywiście może mu sie spodobać z innych względów no ale to szczegół

To jest bujaczek, który chyba kupię ale najpierw pomacam go sobie dokładnie w hurtowni jeżeli będzie tam droższy:
LEZACZEK - BUJACZEK KOŁYSKA 3w1 0-18kg GRATISY HIT (2296533213) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Uważam, że jest bardzo potrzebny bo robiąc coś w kuchni, która jest otwarta z salonikiem (mówię o mieszkaniu we wrocku) Wandzia będzie ze mną i może się bawić i obserwować świat. Potem w domu na wsi mogę ją zabrać do kuchni czy nawet na podwórko.
Komoda kąpielowa jest luksusem, ale można o niej pomarzyć :))) wygodna do olbrzymiej łazienki (wieś) i wygodna do małego pokoju, gdzie nie ma miejsca na stoliki do przewijania (wrocek). Niestety cena zabija... chyba że gdzieś dorwać używaną za niewielkie pieniądze ale taką okazję widziałam tylko raz i wtedy byłam akurat bez grosika przy duszy. Niestety rodzina też jakby biedna... może zrzucą się wszyscy razem na fajny zamówiony prezent na imieniny Wandy :-D
Sandy ręce opadają. Trzeba nie mieć rozumu żeby pakować się w kolejne dziecko i nie stosowac choćby trywialnych gumek. Jeszcze mąz idiota który się pakuje do mamusi....

reklama
Ja miałam podobny bujaczek ,koleżanka wychowała na nim dwójkę ,ja potem moje dwie i potem poszedł do następnego dziecka -niezniszczalny był

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry