reklama

Ciąża po 40

Witam, ale produkcja...
Zoyka kup Fride jak dziewczyny radza, mniej inwazyjna jest bo do nosa nie wkladasz i wszystko wyciaga. Mojej codziennie rano czyszcze, wychodzi co ma wyjsc i spokoj.
Spalismy do 9, po czym mloda dostala flache, nie usnela wiec za godzine znowu wyla o flache dojac wszystko co wpadnie pod usta;) usnela wiec chwila ciszy nastala. Wiewczorem wczoraj usnela o 22 z hakiem po wielkich bojach jak zwykle i 5h przerwy w jedzeniu miala a pozniej 4h wiec sie wyspalam wow!

Jutro przylatuje brat mm, w nocy, ma u nas spac, a pozniej w sobote rano na swoje, przy czym gosc jest bez kasy calkowicie, bez jakichkolwiek rzeczy, wiec musze mu dac posciel i wszystko co mozliwe...eh. Snuje obawy, ze namiesza sie w naszym zyciu, ale pocieszam sie, ze do PL zmykam i pierdziele wszystko ;-) Jeszcze chwilka...
A za kilka dni przylatuje moja mama na 4 dni tylko ale idziemy na koncert i juz sie ciesze...choc martwie sie, ze mama sobie nie poradzi z dwojka..szczegolnie z uspieniem Mićki:/

Katrina jestes cierpliwa i nie narzekasz, podziwiam! Ale moja tez idealnie (prawie, bo na drugi dzien rano) w dzien z USG sie urodzila, na termin z OM w ogole nie patrzylam, wiec moze u Ciebie na odwrot i w koncu ruszy.

Klaczku szybka akcja widze i niedlugo bedziecie sie przeprowadzac..super! I Chinol niech sie ryje w szmaty!

A ja od dzis na diecie i juz mnie nosi;-)

reklama
Niekoniecznie szybka.. Do "wejscia" moga minac i 3 miechy bo tu rzeczoznawca banku musi ocenic dom nim kredyt dadza, prawnicy agencji musza sie wykazac... My poganiamy jak sie da, ale nie wszystko zalezy od nas.

My po pneumokokach dziś, brałam szczepionkę Prevenar, jestem lżejsza o 3 stówy:sorry: mała na razie do wytrzymania, chociaz tak ogólnie od rana jest strasznie niedobra, nie da sie odłożyć do samodzielnej zabawy:no:

Basiu są takie wafelki ryżowe bodajże z Hippa ( kosztuja fortunę:no: ) dla dzieci od 7 miesiąca, ale ja czasem Paćkę i normalnym zatkam ( bo nieraz to już nie wiem czym ją zatkać:wściekła/y: - jak sama jestem, a muszę coś porobić, to trzeba sobie radzić;-) ) nie przydarzyło mi się, żeby się zakrztusiła, prędzej flipsem mało się nie udławiła, bo odłamała spory kawałe i połykała, ale odruch wymiotny jej się wtedy włącza, flips wraca do paszczy i można go żuć dalej...boziuuuu ...zaczynam sobie przypominać jak to było...umorusane, łobrzygane mordki, rączki, ubranka, krzesełka, wóżki..łolaboga...i to wszystko żem se na starość zgotowała:szok::-(:tak:

No, to mamy wynik. Chinczyk dostal pisemne ostrzezenie od policji, jesli jeszcze raz wyskoczy do ktoregokolwiek z nas, zostanie aresztowany. Entliczek-petliczek - zdazy czy nie... Pasowaloby zeby zdazyl nim sie wyprowadzimy... Pora wyciagnac skrzypce?
Chodzi o to, ze my sie wyprowadzimy, a on bedzie fikal do kolejnych lokatorow i cala sprawa zacznie sie od nowa bo to juz beda inni ludzie. On fika do kazdego kolejnego lokatora tej posesji. Jesli fiknie do nas jeszcze raz, posadza go, jesli my sie wyprowadzimy i bedzie fikal do kolejnych lokatorow, cala procedura ruszy od nowa jakby do tej pory mial czysta kartoteke. Pasuje go udupic.

Z "ciekawych pomyslow"... Nalezy nasikac na talerz i wlozyc to do zamrazarki. Kiedy zamarznie wyjac i zdjac z talerza, po czym "smyrnac" to pod drzwiami "przeciwnika", (tu sa mail sloty - genialny wynalazek) mozliwie daleko do srodka domu... Ktokolwiek to wymyslil, swinia byl, ale nie glupia.

Slonusio moje paskudne wyspalo sie prawie 3 godziny...

Majuska ja zatykam Karola pietka chleba - starobabcine metody - tylko chleb z polskiej piekarni, skora jak na byku. Smakuje mu od poczatku i jak sie dorwie do skory to ciuma glosno, z wielkim zaangazowaniem. Przesmiesznie to wyglada.

Ostatnia edycja:
Zoyka ja mysle, ze to forum o wszystkim. Nie byloby tu nikogo gdybysmy pisaly tylko o zupkach i kupkach.

Klaczku jesli on psychiczny to nie bedzie sie przejmowal i znowu po Was pojedzie;)

Mozecie mi podpowiedziec czmeu moje dziecko je chwilami co godzine? Nosz kurde jak usnie to je co 3-4h, jak nie usnie to za godzine sie drze i reke ssie i trza flache dac i wtedy dziecie szczesliwe. Jeszcze chwile temu myslalam, ze ona usnac chce ale ona jest zwyczajnie glodna!! zje 80 na raz i za godzine 60! No nie nadarzam..

Zoyka podobasz mi się !!:tak: Zrobiłabym tak samo, jak same się cenić nie będziemy to nikt nas nie będzie cenił;-), trzymam kciukasy. Musisz zaje..iście wyglądać w sindbadkach, ja tez lubie takie pory, nie będziesz przecież nadoopczać przy dziecku w mini i na szpilach, no nie??;-) A myslisz, że ja nie jestem zrzędliwa i zołzowata, oczywiście że jestem, tylko ja mojemu zapowiadałam od 3 lat, że jak mamy mieć dziecko to najpierw musi strawić mnie w ciąży, potem podczas siedzenia w domu i łatwo nie będzie;-)

Witajcie czwartkowo,

Podziwiacie moją cierpliwość... a niby co mi pozostało???? Póki co nic - czekać.

Misia
- dziś nie bardzo, bo to rocznica śmierci mojej ukochanej babci, wolałabym jutro, też juz myślałam o tym, żeby w razie czego w tym dniu maluch dostawał 2 prezenty. Co ma byc, to będzie. A przynajmniej byłaby to data łatwa do zapamiętania.

reklama
Ollena, ujme to tak... mam nadzieje ze znowu wyskoczy bo tym razem juz mu to plazem nie ujdzie. Pytalam, jakie konsekwencje mi groza, gdyby poniosly mnie nerwy i dalabym mu w ryj. 3-6 miesiecy.:szok: Nie oplaca sie wiec, tu nalezy ignorowac, a w razie ataku wiac. (Ciekawe jak wiac z wozkiem dzieciecym...) Autentycznie planuje pocwiczyc sobie na skrzypcach - nie robilam tego m.in. ze wzgl. na sasiadow, ale spod 23 sie wyprowadzili i dom jest pusty, a Chinczyk... Teraz niech fika!
Moge Ci powiedziec o co chodzi malenstwu. Jesli dziecko chce ciagle jec, wyjscia sa 2 - jest glodne lub ma potrzebe ssania. Mia je i jesli po godzinie od karmienia wciaga 60ml, tzn. ze jest glodna. Nie patrz w tabelki, po prostu karm na zadanie. Karol tez byl ciagle glodny, jadl wiecej niz "kazali" i czesciej - dziecko sobie reguluje ilosc zjadanego pokarmu, widocznie Twoja mala potrzebuje wiecej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry