reklama

Ciąża po 40

Oj, azula z ta rozmiarowka to mozna sobie w leb palnac czasem. Primark ma bardzo mala rozmiarowke np. i T-shirty "od Prajmaniego" nosimy 12-18, a z Nexta czy chocby od "Giorgio Asdaniego" 9-12, a niektore i 6-9 jeszcze obskocza. Body zdecydowanie 12-18, a z Tesco 6-9 jeszcze styka. Jakas kurduplizacja w tym Primarku sie dzieje. Przestalam przy zakupach patrzec na metke z rozmiarem, a pakujac w kartony wyrosniete ubranka, patrze na wielkosc i tak skladam. Nie po rozmiarach. Maly ma jeszcze do spania 2 pajace 3-6 i nie wiem jakim cudem sa na niego ok, bo inne juz ma 6-9 i 9-12.

reklama
Zjola gratulacje :-)
Flo to trzeba przeżyć albo ewentualnie można usiąść na twarzy :-)
Kłaczek mnie zabił rampers na 0-3 miesiace ubrany kiedy to Młodziak skończył tych miesięcy 8 :-)

Cześć Dziewczyny,

Trochę mnie nie było, bo w pracy była awaria sieci i neta nie było półtora dnia, szczur przegryzł światłowód podobno. A po pracy padałam jak kawka ... i nawet nie miałam siły włączyć komputera.
Byłam u tego lekarza w przychodni, naprawdę spoko jako lekarz i człowiek, normalny bez wydziwiania. Niestety nie udało mi się z badaniami, dał skierowanie na podstawowe, a jak d e l i k a t n i e mu zasugerowałam o badaniach, o których wyczytałam w necie ... to powiedział: nooo, ale to już pani sobie musi zapłacić...:confused2:Rozumiem,że toxo jest płatna , ale np. wasserman? albo białko całkowite, tsh, kreatynina..Zapłaciłam 150 PLN , a niech tam, było mi wszystko jedno bo pęcherzyk urósł 100 % od pt do pn :) - 7,8 mm ! Wiem, że to żadne łał, ale rok temu w 8 tyg było 7mm ....( wiem,wiem znowu dostanę opier.. że panikuję, ale zrozumcie). Codziennie myślę ,ze się uda .. musi.
Odebrałam wyniki, wszystkie w normie :) No i zaczyna nieźle mdlić..

:)

hej,

Co do rozmiarów. Nie patrzę na miesiące tylko na długość choć i to bywa mylące. Mam sweterek roz 56 który Jula nosi teraz i jeszcze jest lekko luźny. Nosi tez ubranka na których jak byk widnieje 6-10 miesięcy. Bez sensu. cóż się jednak dziwić. To tak jak XL i XL. Czasem ja kobitka XL kupuje coś z rozmiarem S :)

Majuska - używasz 4flex ?

W Aptekach w moim mieście od 120 do 135 zł za opakowanie 30 saszetek a w aptekach internetowych od 57 złotych . Dziwne to.

Zoyka ja używałam Collaflex, to były kapsułki do zażywania 2 x dziennie, ale potem cos mi się o uszy obiło, żeby jednak przy karmieniu nie szalec z takimi specyfikami i nie biore teraz, mam wrażenie, że stan moich stawów się poprawił, czuję je, ale nie wyję z bólu, będę to jeszcze brać jak skończę karmić.

dziewczyny...phi ..ten pierwszy skok rozwojowy jest lajtowy....:tak:..nie dramatyzujcie;-):-D ( a teraz możecie mnie ubić:rofl2: )

Może i lajtowy... Ja tam się cieszę, że po pół dnia szarpaniny w ogóle wpadłam na to, że to pewnie ten skok.
Kompletnie nie wiedziałam co robić, zastanawiałam się, czy może młodemu coś dolega, brzuszek boli, albo co.
W końcu doszłam do wniosku, że nie brzuszek, bo jadł chętnie, wręcz entuzjastycznie i tylko to go uspokajało.
Upał też pewnie robi swoje, mały dosłownie się do mnie przykleja podczas karmienia, wszystko jest lepkie a ja bym najchętniej siedziała cały dzień pod prysznicem. Tylko jak tu karmić cycem pod prysznicem ;-)?
Ale bardzo Ci , Majusko, współczuję, że się ten kryzys zbiegł z tym, że sama z Paćką zostałaś. To musi być rzeczywiście ekstremalne. Ja właśnie cisnęłam dziecięciem w ramiona ojca i zapowiedziałam, że w razie wrzasku ma zeznawać, że uciekłam do morza i zostałam marynarzem.
:no: O, wrzask się włączył...:no: znowu...

reklama
Ja tam w skoki nie wierze ale wierze ze dziecku upal moze przeszkadzac,deszcz,parnota i rozne takie, zreszta dzieckem jest wiec ryczec bedzie;) Bo jesli skoki to moja ma skok od urodzenia;-)

Azula a maz zezwoil corce sciagnac czapke z okazji upalow? ;-) A potowki same znikna jak przestanie jej byc goraco. Moja za to ma wysypke na twarzy, dzis pielegniarka powiedziala ze to normalna 'baby rush', wiec czekam az zejdzie.

Glodna jestem, zoladek mi do kregoslupa przyrasta... Cwiczenia odbebnilam, oby do jutra i sniadania;-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry