• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kobietka powodzenie na rozmowie!!

Martussia ja tak mialam i za cholere nie wiem co to jest. To znaczy poszlam z tym do ginka i powiedzial, ze moj jajnik zaspal i zaczal produkowac progesteron z opoznieniem i malo (niedomoga cialka zoltego??), przez co organizm wzial to za przygotowanie do @. 2 tyg mnie tak trzymalo, az wreszcie przyszla @. Tak mialam w zeszlym cyklu, teraz jeszcze tej fazy nie przeszlam.

reklama
zjola super! Cieszę się razem z Tobą i dalej &&&&&

aniii ja Luteinę biorę 2x2 dopochwowo, czy Ty masz w buteleczce do picia? Moja gin mówiła, że minimum do 20 tyg będę ją brała. Swoją drogą ja w ogóle sensacji żołądkowych nie mam i nie miałam, za to piersi - dotknąć ich nie mogę od samego początku :(
Plenitude &&&&& za monitoring

U mnie po wczorajszej wizycie w Warszawie - załamka
sm04.gif

wyniki:
https://www.babyboom.pl/forum/members/kessi77-114827/albums/wyniki-4024/picture471756-ultrasenografia-i-trymestr-1.html
https://www.babyboom.pl/forum/members/kessi77-114827/albums/wyniki-4024/picture471746-ultrasenografia-i-trymestr-2.html

nie wiem co o tym myśleć, to wyniki z dokładnego usg, a wyniki PAPP-a do odbioru 14.06 i od razu wizyta u genetyka... i decyzja czy amniopunkcja,,, ona ponoć 100%, a te wyniki to prawdopodobieństwo.
Z nóg zwalił mnie NB(-), chociaż gin powiedziała, że jak nie widzi kości nosowej, nie znaczy, że jej nie ma, ale jak...??? :( i NT wzrosło do 3,1mm...
9dni oczekiwań, zwariuje do tego czasu :(
Czy u którejś z Was był brak NB, a potem się pokazała?
Jutro mam wizytę u mojej gin, mam nadzieję, że może Ona znajdzie NB?
pozdrawiam
K.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurczę Kessi zupełnie się na tym nie znam :( Ja bym się zdecydowała na amniopunkcję, bo czasami okazuje się, że usg daje wadliwy obraz. Trzymam kciuki żeby to wszystko dobrze się skończyło &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Karola, ja w ostatniej ciazy mialam cholerne braxtony, ale pozniej. No, bylo nieraz wesolo tak, ze zastanawialam sie czy przypadkiem juz nie jedziemy - tak ze 2 ostatnie tygodnie to byly konkretne akcje, wczesniej skurcze nieregularne, dosc silne, cichnace jesli sie polozylam. Ale tez potrafily w ogole zaczac sie jak bylam w lozku.
Kessi... temat jest trudny. Co do amniopunkcji, ja mam mieszane odczucia i o ile na poczatku zasady NHS w UK wydawaly mi sie okrutne, o tyle po przemysleniu przyznalam im racje. Amniopunkcja niesie za soba niewielkie, ale jednak ryzyko utraty ciazy. W UK robi sie ja, jesli matka deklaruje terminacje ciazy w przypadku potwierdzenia wad dziecka. Jesli twierdzi ze chce dziecko urodzic niezaleznie od wyniku, badania sie nie przeprowadza. Inna rzecz, ze test PAPP-A mialam robiony kolo polowy ciazy, wiec gdyby co, to dalsze badania pewnie bylyby kolo 22 tygodnia...I oni biora pod uwage terminacje w tym czasie, czego ja pojac nie umiem, ale to moj rozumek widocznie za maly. Zrobilabym wszelkie badania - dla spokoju wlasnego po prostu.
Mam nadzieje ze nie bedziesz musiala nawet ocierac sie o takie opcje, ze Twoje malenstwo po prostu dobrze sie ukrywa, a tak naprawde jest zdrowe. Nasze zycie nie moze byc tak okrutne.

Czekamy.. Czas troche urozmaicaja nam zajecia zwiazane z kupnem domu - latanie po prawnikach, agencji, bankach... Myslenie dzieli sie na temat jedynie obowiazujacy i kwestie kredytu hipotecznego - na szczescie... Mala alkaida tez stara sie odciagac uwage od ewentualnej konkurencji.:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry