angelstw
Mama Jasia!
hehe Misia ja mam to samo!
jak się przekręcam w nocy i poczuję ruch Jaśka to uśmiecham się do siebie i zasypiam dalej ;-)
oj mnie też zgaga męczy...jeszcze 2 tygodnie temu dręczyła mnie tylko na wieczór a teraz już zdarza się że czuję jak doskwiera rano i przez dzień. Póki nie męczy mnie kiedy leżę, to jakoś ją znoszę, ale na wieczór radzę sobie szklanką mleka przed snem...pomaga mi zasnąć nie czując zgagi, a w nocy jakoś już nie mam z nią problemu. Także wypróbuj mleko. Czytałam gdzieś również że dziewczyny ratują się łyżką śmietany, zwykłej 12%, albo migdałami. Musisz popróbować i zobaczyć co zadziała na Ciebie. A w najgorszym wypadku poradź się gina - chyba są jakieś leki które bezpiecznie można łyknąć w ciąży na zgagę ;-) a no i mówią żeby spać z głową uniesioną wyżej, nie na płasko wtedy też odczucie zgagi może nie być aż tak mocne.
jak się przekręcam w nocy i poczuję ruch Jaśka to uśmiecham się do siebie i zasypiam dalej ;-)oj mnie też zgaga męczy...jeszcze 2 tygodnie temu dręczyła mnie tylko na wieczór a teraz już zdarza się że czuję jak doskwiera rano i przez dzień. Póki nie męczy mnie kiedy leżę, to jakoś ją znoszę, ale na wieczór radzę sobie szklanką mleka przed snem...pomaga mi zasnąć nie czując zgagi, a w nocy jakoś już nie mam z nią problemu. Także wypróbuj mleko. Czytałam gdzieś również że dziewczyny ratują się łyżką śmietany, zwykłej 12%, albo migdałami. Musisz popróbować i zobaczyć co zadziała na Ciebie. A w najgorszym wypadku poradź się gina - chyba są jakieś leki które bezpiecznie można łyknąć w ciąży na zgagę ;-) a no i mówią żeby spać z głową uniesioną wyżej, nie na płasko wtedy też odczucie zgagi może nie być aż tak mocne.

po chwili cały zrobił się miękki i równy. Wiem że to był Jaś, bo po chwili zaczął mnie kopać tam gdzie wystawała "gulka" na brzuchu. Przy skurczach BH twardnieje mi cały brzuch, wtedy sprawdzam gdzie kończy mi się macica - najłatwiej mi ją wtedy wyczuć