Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
ONA1227 tak, schizujesz
ja jestem kilka dni za Tobą i też nie mam brzuszka, tzn., mam ale to jelita bo brzuszek jest większy w okolicy pępka a pod nim dopiero leciutki zarys i nawet lekko większy z lewej strony, tak jak zagnieździła się ciąża. Ten jelitowaty brzuch mam już od kilku tygodni, po obiedzie wygląda na 6 miesiąc, ale tak normalnie to spodnie ciążowe nie mają się na czym jeszcze za bardzo trzymać, jednak od ponad miesiąca nie ma mowy o poprzednich spodniach.. Teraz i tak szybciej coś się pojawiło bo w poprzedniej ciąży w 15 tygodniu miałam amniopunkcję i na leżąco brzuch był płaski tak jak na stojąco.. To akurat pamiętam i pierwsze oznaki brzunia były dopiero na przełomie 5/6 miesiąca, otoczenie się śmiało gdzie ta ciąża się chowa ;-)
W pierwszej ciąży mięśnie dobrze trzymają brzuch , po porodzie już tak nie jest, szybciej reagują na gościa bo są już z "doświadczeniem" :-) Nic się nie martw, brzuszek z pewnością niedługo się pojawi, na tym etapie dno macicy czyli jej najwyższa część jest pomiędzy pępkiem a spojeniem łonowym, brzuszek ma prawo być jeszcze niewidoczny bo dobrze poupychany i schowany w miednicy.
ja jestem kilka dni za Tobą i też nie mam brzuszka, tzn., mam ale to jelita bo brzuszek jest większy w okolicy pępka a pod nim dopiero leciutki zarys i nawet lekko większy z lewej strony, tak jak zagnieździła się ciąża. Ten jelitowaty brzuch mam już od kilku tygodni, po obiedzie wygląda na 6 miesiąc, ale tak normalnie to spodnie ciążowe nie mają się na czym jeszcze za bardzo trzymać, jednak od ponad miesiąca nie ma mowy o poprzednich spodniach.. Teraz i tak szybciej coś się pojawiło bo w poprzedniej ciąży w 15 tygodniu miałam amniopunkcję i na leżąco brzuch był płaski tak jak na stojąco.. To akurat pamiętam i pierwsze oznaki brzunia były dopiero na przełomie 5/6 miesiąca, otoczenie się śmiało gdzie ta ciąża się chowa ;-)W pierwszej ciąży mięśnie dobrze trzymają brzuch , po porodzie już tak nie jest, szybciej reagują na gościa bo są już z "doświadczeniem" :-) Nic się nie martw, brzuszek z pewnością niedługo się pojawi, na tym etapie dno macicy czyli jej najwyższa część jest pomiędzy pępkiem a spojeniem łonowym, brzuszek ma prawo być jeszcze niewidoczny bo dobrze poupychany i schowany w miednicy.
wiem, że na początku czeka się na niego z niecierpliwością, ale powiem Ci na bazie aktualnych doświadczeń, że im później Ci się brzusio pojawi, tym lepiej - korzystaj ze swobody ruchów :-)
no i nie mogę mojego faceta przekonać na tą Kaję... bo tak mu się strasznie to imię nie podoba....:-(

chyba, że masz na myśli jakieś bulgotanie/przelewanie - to może być dzidzia. Chociaż ja poczułam pierwsze ruchy późno, bo dopiero w okolicy 20 tc.