@membaris tak antybiotyk jest konieczny teraz. No właśnie co zrobić gdy Ci go rodzina nie da?. Zdobyć go wszystkimi siłami. Iść do kilku lekarzy prywatnie nawet i pobrać recepty, do zakaznika dermatologa. A najlepiej do lekarza leczacego metodą ilads. To tak leczy tych trzech. Ja pochodzę ze Śląska to tam jestem zorientowana ale jak chcesz to spytam w stowarzyszeniu kto u Ciebie najbliżej leczy. On da Ci prawidłowe leczenie na tym etapie i napewno nie oleje. I nie będziecie się z córcia bujać z tym do końca życia. Bo to może ale nie musi na nią przejść. Są jednak badania ze tak się zdarza. Nie wiadomo jeszcze od czego to zależy.
@gosia100 u nas głównym objawem od kilku lat była senność i rozkojarzenie. Jednak po dokladce przy kolejnym ugryzieniu nie wiadomo czego zaczęła się ostra jazda bez trzymanki. Najpierw zrobiła sie ropna rana na którą lekarz nie widział potrzeby dawania antybiotyku. Po tygodniu stan przedzawałowy, ciśnienie w caly swiat, podwójne widzenie, omdlenia, kreciol w głowie, nudności i wymioty. Za jakiś czas problemy z dotychczas zdrową tarczyca, piski w uszach, bóle stawów,bóle w klatce piersiowej, wypadanie włosów, zapalenie prostaty, krew w nasieniu i jeszcze trochę innych. Ja to.mam na tym punkcie fobie. Moje dziecko jest ogladane codziennie po kapaniu i psikane odstraszaczami. Podwórko wypsikane co 4tyg. Ale to i tak nie ma na to rady, tego jest teraz tyle że nie przewidzi się. Moja bratanica złapała na Śląsku na placu zabaw położonego w samym środku blokowiska.