• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Już druga @ i z tego się cieszę :-) Jeszcze jedna i powtórzenie badań...
Takaja, dziewczyny, wczoraj na FB pisałam z moją koleżanką ze studiów. Ogólnie się zgadało, oczywiście wszedł temat dzieci. Wie, że mam stratę i napisałam jej, że się staramy i zobaczymy, co przyniesie los. I się pytam: a Wy jak tam? Ona odpowiedziała: jeszcze nie, muszę dostać umowę na stałe i dopiero się pomyśli... A ja jej napisałam, że ile będziesz na nią czekać.... (Z tego co wiem, to już czeka długo, długo.... ), piszę: nie zwlekajcie, bo nie wiesz, co Was czeka, a jak będzie walka potrzebna kilka lat i poronienia? I to nie dociera do nikogo... Ludzie mają mały poziom wiedzy w tym obszarze. :-(
Tez takie bylysmy... przynajmniej ja.. studia, mieszkanie, slub... stala praca, umowa... a teraz wiem, ze nie warto czekac.. chociaż. Dzieki temu , ze mam umowe na stale, mieszkanie i studia skonczone to teraz w czasie zaloby moglam.sobie na l4 spokojnie siedzieć, nic mnie nie gonilo, nikt mnie nie mogl zwolnic... mialam czas by dojsc do siebie... ale to tylko tyle

reklama
@Dagmarka1991 bo człowiek się nie spodziewa że coś może być nie tak. Każda z nas pewnie nie była swiadomo, że coś takiego nas spotka. Powoli organizm dojdzie do siebie i wszystko wróci na swoje miejsce :) nerwy, stres też działają na wstrzymanie okresu.

@roki_1991 możesz się nie zgadzać :) ja wyraziła tylko swoje zdanie :)

@Dagmarka1991 bo człowiek się nie spodziewa że coś może być nie tak. Każda z nas pewnie nie była swiadomo, że coś takiego nas spotka. Powoli organizm dojdzie do siebie i wszystko wróci na swoje miejsce :) nerwy, stres też działają na wstrzymanie okresu.

@roki_1991 możesz się nie zgadzać :) ja wyraziła tylko swoje zdanie :)

Ja też wyraziłam tylko swoje zdanie :) i nie chciałam cię urazić jeśli tak to odebrałas to przepraszam :)

@Dzoana88 tak chodziło mi o p/c przeciwplemnikowe :)

@roki_1991 nie czuje się urazona:) każdy ma swoje zdanie i każde szanuje :)
Znam przykład ze przy p/c przeciwplemnikowych jest problem z zajściem w ciążę lub dochodzi to poronienia przy podziale komórek czyli organizm od razu odrzuca. Każde badanie jest ważne wirm o tym ale czasami trzeba weryfikować z doświadczenia czy aby na pewno potrzebne :)

@Dzoana88 tak chodziło mi o p/c przeciwplemnikowe :)

@roki_1991 nie czuje się urazona:) każdy ma swoje zdanie i każde szanuje :)
Znam przykład ze przy p/c przeciwplemnikowych jest problem z zajściem w ciążę lub dochodzi to poronienia przy podziale komórek czyli organizm od razu odrzuca. Każde badanie jest ważne wirm o tym ale czasami trzeba weryfikować z doświadczenia czy aby na pewno potrzebne :)
Na spokojnie zrobię... Narazie zrobię te zaplanowane. Jak już zrobię, to następne :-) Wyciągnęłam też wniosek, że najlepiej to od razu zrobić i iść z nimi do lekarza, takto ma przed oczami wynik i nie kieruje po innych lekarzach - i jeden odsyła do drugiego.... :-)

@Dagmarka1991 zbadaj co uważasz za potrzebne będziesz spokojniejsza :) ja też jak tylko mam wyniki idę do lekarza i wiem na czym stoję :)
Sama teraz myślę nad badaniem p/c przeciwlozyskowych. Jeśli jest z tym problem to zalecają jakieś leki jest szansa na donoszenie ciąży? Któraś z Was spotkała się z taką sytuacją?

@Dagmarka1991 zbadaj co uważasz za potrzebne będziesz spokojniejsza :) ja też jak tylko mam wyniki idę do lekarza i wiem na czym stoję :)
Sama teraz myślę nad badaniem p/c przeciwlozyskowych. Jeśli jest z tym problem to zalecają jakieś leki jest szansa na donoszenie ciąży? Któraś z Was spotkała się z taką sytuacją?
Myślę, że sterydy. Ja teraz zeszłam z dawki sterydu ...
Niektórzy kombinują ze szczepionkami z limfocytów męża, ale na Zachodzie to zakazane praktyki.
Robiłaś inne przeciwciała (nie mówię o zespole antyfosfolipidowym)?

P.S. Moja Pani doktor jest specjalistą do leczenia niepłodności.
Mojej koleżance usunęła nadżerkę skutecznie (inni usuwali i wracała). Poprowadziła jej ciążę przy dwurożnej macicy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Na te przeciwciała dostaje się w ciąży steryd, który ma za zadanie wyciszyć organizm żeby nie walczył. Tylko trzeba mieć też ogarniętego lekarza który będzie się znał na rzeczy ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry