• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Więc mam nadzieję że mój lekarz jest dobry i mi ja przepisze bez problemu. :rofl: poprostu mam już jakieś dziwne myśli. . Sam fakt zastrzykow lekko mnie przeraża Ale często robie babci zastrzyki z insulina więc lekka wprawa jest ;)

Spokojnie, jak będzie trzeba dla zdrowia i życia malucha to uwierz mi ze szybko dojdziesz do wprawy ;)

Dziewczyny mam wyniki mutacji wyszło mi dwa dodatnie Mutacja MTHFR A1298C A>C i PAI 1- podpowiecie co to oznacza?

Na mthfr musisz brać metyle. Na pai1 heparyna w ciąży i acard możesz już od starań brać :) nie jest źle, nie są to najgorsze opcje, a wręcz najłagodniejsze ;)

@roki_1991 a to dziwne bo homocysteina wyszła mi dobrze. Polecisz jakieś metylowe witaminy? Rozumiem, że wszystkie metylowe, a nie tylko kwas?
@Ela93 zaraz pojadę na oddział może jest to dowiem się coś więcej bo nie ukrywam że chcemy niebawem zacząć starania i muszę skonsultować to jak najszybciej.

@roki_1991 a to dziwne bo homocysteina wyszła mi dobrze. Polecisz jakieś metylowe witaminy? Rozumiem, że wszystkie metylowe, a nie tylko kwas?
@Ela93 zaraz pojadę na oddział może jest to dowiem się coś więcej bo nie ukrywam że chcemy niebawem zacząć starania i muszę skonsultować to jak najszybciej.

To skoro homocysteine masz okej, to spróbuj sobie prenatal uno. To jest zestaw witamin dla kobiet planujących ciążę i w pierwszym trymestrze. Tam jest metylowany i zwykły kwas foliowy, i b12metylowana. Na mnie bardzo fajnie zadziałał, bo też mimo mutacji miałby homocysteine 6coś :) tylko kwas foliowy powyżej normy mi wyszedł. Może warto ;)

Umowilam sie do gin 8.12 mam wizyte w sprawie wyników a do drugiego gin sprobuje sie umowic jutro. Juz sie nie moge doczekać gdyz bardzo licze na grudniowe starania ;) wsumie nadal czekam na II @ mam nadzieje ze lada dzien dostane :rofl2:

reklama
Udało mi się spotkać z lekarzem i mam zalecona heparyne jak tylko będzie test pozytywny ale mówił że delikatnie podwyższone jest to PAI oczywiście ze względu na poronienie zaleca jak najbardziej. Zalecił również kwas foliowy metylowy, a reszta Wit brać jak brałam.
@roki_1991 brałam wcześniej prenatal uno ale zrezygnowałam ze względu na jod bo mi tsh strasznie wzrosło po tym. Jeśli chodzi o Acard to nie zaleca w moim przypadku. Także można się starać :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry