reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziekuje Wam Dziewczyny.. :-) Jutro sie wszystkiego dowiem...
a duzo czasu minelo od waszych poronien??
W 10 tygodniu ciaza obumarla to był 18 października. 22 października kontrola u lekarza i już nic nie było samoistne poronienie. Coś jeszcze lekarz wylapal i dał na badanie histopatologiczne. Minęło już równe 6 tygodni. W grudniu zaczynam starania.

reklama
Bardzo mi przykro z powodu Waszych strat.... tule mocno.... :-*
Moje pierwsze poronienie bylo w 2010 roku.. puste jajo plodowe...to byl 6 tydz.. A drugie poronienie 2013 roku.... o ciazy dowiedzialam sie w 8 tyg... po leczeniu hormonalnym dopiero udalo mi sie zajsc.. wtedy mialam przerwe w braniu hormonow.. i zaskoczylo.. Bilo juz serduszko.. wiec zaszlam w ciaze dzieki Clo i jakiegos innego leku.. chyba luteina.. ale jak poszlam miesiac pozniej na badanie... Serce maluszka juz nie bilo... potem odeszlam od meza.. nie dalam rady z psychika... dopiero teraz.. w tym roku poznalam wspanialego faceta.. i postanowilam sie wziasc za siebie i swoje zdrowie.. i za to aby nastepna ciaza byla udana.. bo po tamtych poronieniach zaden lekarz nic nie robil..

Witam. Chciałam Was poinformować o wynikach badań, które ostatnio zrobiłam:
p/c przeciw kardiolipinie igg - ujemny
p/c przeciw kardiolipinie igm - ujemny
p/c przeciw beta 2 glikoproteinie igg - ujemny
p/c przeciw beta 2 glikoproteinie igm - ujemny
p/c przeciw antygenom jajnika - ujemny, nie stwierdzono żadnych przeciwciał
p/c antygenom łożyska - ujemny, nie stwierdzono żadnych przeciwciał
p/c przeciw plemnikom - ujemny, nie stwierdzono żadnych przeciwciał
PPJ (ANA 1) - ujemny, nie stwierdzono obecności przeciwciał przeciwjądrowych i przeciwcytoplazmatycznych
d-dimer - w normie
fibrynogen - w normie
aptt - prawidłowy
pt (inr) - wynik wskazuje na zmniejszoną skłonność krwi do krzepnięcia.
Pozdrawiam! Życzę powodzenia! :-)

@Dagmarka1991 to tak na prawdę są super wyniki. Nie masz przeciwciał więc dobrze, zespół antyfosfolipidowy wykluczony. Nie pamiętam czy robiłaś w końcu ten pakiet na trombofilie bo mam notoryczna skleroze, ale jeśli tam by coś wyszło to heparyna profilaktycznie, ewentualnie metyle i następnym razem się uda ;)

reklama
Ja po takich lekach zawsze dostawalam... no.. zdazylo mi sie ze po luteinie musialam ponad tydz zekac na okres.. ale zawsze @ przychodzila...
Oby szybko przyszła. Nie chcę czekać tygodnia.

Jeszcze się niecierpliwie na te wyniki trombofili. Bojakby coś w nich wyszło a udało by się to zdążę się zabezpieczyć

Do góry