• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ostatnio badalam w listopadzie...
Kwas foliowy był wtedy przy górnej granicy
A b12 - 208 przy normie 191-663. Pierwsze slysze o przerwie ?? Mam przestać brać metyle wtedy czy co ?
Kurka zaplacilam za homocysteine ostatnio 58 zl w szoku bylam, miesiac wczesniej placilam 32zl. Gruba podwyżka.
Tak poszła do góry strasznie. Odstawiasz kwas i b12 na 72h przed badaniem. Jak sama homocysteine badasz to nie Musisz odstawiac, ale dobrze byłoby znaleźć przyczynę tego skoku

Tak poszła do góry strasznie. Odstawiasz kwas i b12 na 72h przed badaniem. Jak sama homocysteine badasz to nie Musisz odstawiac, ale dobrze byłoby znaleźć przyczynę tego skoku
To nie będę brala dziś jutro i pojutrze i w piatek pojde sprawdzic poziom kwasu i b12. A gdzie mam szukać tej przyczyny bo ja nie wiem.... czy narazie sprawdzic poprostu te dwie rzeczy ?

To nie będę brala dziś jutro i pojutrze i w piatek pojde sprawdzic poziom kwasu i b12. A gdzie mam szukać tej przyczyny bo ja nie wiem.... czy narazie sprawdzic poprostu te dwie rzeczy ?
Tak możesz sprawadzić. Póki co szukać w poziomie witamin, jak będzie wysoko i w porządku to musisz dołożyć zakwas albo TMG. A najlepiej to i to :-) ja też brałam TMG i piłam zakwas a w ciąży przez pierwsze 3 tygodnie jak dałam radę to tylko zakwas piłam. Ale homke już miałam dobra

U mnie było 54 zł teraz już 59 zł. Chyba jest szał na badania to wykorzystują. Nawet w aptekach widziałam broszurki o homocysteinie
Mi sie uchowal paragon to sprawdziłam bo aż nie wierzyłam że tak zdrozalo. Ale z tego co piszecie to ja nie wiem jak to możliwe że w diagnostyce była za 32zl homocysteina. Ale 26 zl podwyżki no sporo heh. Ale co poradzić.

Mi sie uchowal paragon to sprawdziłam bo aż nie wierzyłam że tak zdrozalo. Ale z tego co piszecie to ja nie wiem jak to możliwe że w diagnostyce była za 32zl homocysteina. Ale 26 zl podwyżki no sporo heh. Ale co poradzić.
Chyba zależy od miasta bo kiedyś robiłam jeszcze w zeszłym roku w diagnostyce u mnie to ponad 50 zł płaciłam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry