Zabulinka_86
Fanka BB :)
Ten ostatni podejrzany - jakie normy sa?
Sorki foto mi się nie wygrało < 20 wynik negatywny >= 20 wynik pozytywny.No ja nie widze na Twoim foto norm (z apki korzystam). Jak <20 to wynik ujemny, to dobrze.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ten ostatni podejrzany - jakie normy sa?
Sorki foto mi się nie wygrało < 20 wynik negatywny >= 20 wynik pozytywny.No ja nie widze na Twoim foto norm (z apki korzystam). Jak <20 to wynik ujemny, to dobrze.
Diabetolog to nie dietetykWłaśnie dlatego ja zasięgne opinii na ten temat od Endo który też jest diabetologiem. Każdy mówi co innego i tak naprawdę mam mieszane uczucia i wolę się upewnić.
A kiedy miałaś dostac @ ?Ja w zawieszeniu [emoji2356]
Ani @ ani II
Ale leczac tarczyca hashimoto i jeśli faktycznie dieta bez glutenu pomaga obniżyć przeciwciała tarczycowe to napewno o tym wie. Mając specjalizację diabetologa musi się na tym znać. Inaczej by specjalizacja nie miała żadnego znaczenia bo nie z każdym schorzeniem diabetolog wysyła do dietetyka i sam leczy.Diabetolog to nie dietetyk![]()
Z tego co pamiętam to ft4 będzie trzeba obniżyć jeżeli jest w górnej granicy normy. Ale nie pamiętam dokładnie. Może ktoś z dziewczyn się wypowie. Mi się już wszystko myli jeśli chodzi o badania hormonalne.Są i moje wyniki. Oczywiście bez bety. Mają tam jakiś problem z betą. Nieraz jest na drugi dzień dopiero.
Wszystkie wyniki w normie FT4 tylko przy górnej granicy. To coś znaczy?
Diabetolog jest od cukrzycy i w zwiazku z nią kieruje (lub nie) do dietetyka. Wielu endokrynologow jest diabetologami. Ale oczywiscie masz racje, ze endokrynolog powinien wiedziec, czy na Haszi wplywa dieta. Nie musi umiec ukladac jadlospisu (co robi dietetyk), ale o samym fakcie diety na pewno powie, jesli wg niego ona moze pomoc. Powodzenia u lekarza, bo chyba dzisiaj idziesz?Ale leczac tarczyca hashimoto i jeśli faktycznie dieta bez glutenu pomaga obniżyć przeciwciała tarczycowe to napewno o tym wie. Mając specjalizację diabetologa musi się na tym znać. Inaczej by specjalizacja nie miała żadnego znaczenia bo nie z każdym schorzeniem diabetolog wysyła do dietetyka i sam leczy.
Tak na 18:00 mam wizytę. Strasznie się denerwuje przed ta wizyta jak nigdy. Dokładnie nie chodzi mi o to że endokrynolog diabetolog powinien umieć układać dietę bo to nie jest jego zadanie. Od tego jest dietetyk tak jak piszesz. Właśnie chodziło mi o to że Endo powinien mieć taką wiedzą czy dieta bez glutenowa pomoże obniżyć przeciwciała tarczycowe. Przepraszam czasami moje teksty są czasami nie zrozumiale i dużo dziewczyn nie rozumie o co mi chodzi. Postaram się to zmienić ale nic nie obiecuje.Z tymi ft3/ft4 to jest teoria przeliczania wynikow na procenty normy. I znowu, znam endo, ktory to wysmiewa. Znam gina, ktory leczy pacjentki euthyroxem mimo wynikow w normie nieprocentowej.
Diabetolog jest od cukrzycy i w zwiazku z nią kieruje (lub nie) do dietetyka. Wielu endokrynologow jest diabetologami. Ale oczywiscie masz racje, ze endokrynolog powinien wiedziec, czy na Haszi wplywa dieta. Nie musi umiec ukladac jadlospisu (co robi dietetyk), ale o samym fakcie diety na pewno powie, jesli wg niego ona moze pomoc. Powodzenia u lekarza, bo chyba dzisiaj idziesz?
Jeżeli chodzi o ft3 i ft4 to jestem zielona. Żaden mój Endo nie przelicza tego w procenty nie wiem jakie podejście do tego będzie miał Endo tutaj w DE dzisiaj się wszystko okaże. Z jednej strony jestem ciekawa jakie te wyniki wszystkie wyszły A z drugiej strony boję się jak nigdy że znowu coś wyjdzie nie tak i znowu leczenie tabletki i kontrolne badania wizyty częstsze.Z tymi ft3/ft4 to jest teoria przeliczania wynikow na procenty normy. I znowu, znam endo, ktory to wysmiewa. Znam gina, ktory leczy pacjentki euthyroxem mimo wynikow w normie nieprocentowej.
Diabetolog jest od cukrzycy i w zwiazku z nią kieruje (lub nie) do dietetyka. Wielu endokrynologow jest diabetologami. Ale oczywiscie masz racje, ze endokrynolog powinien wiedziec, czy na Haszi wplywa dieta. Nie musi umiec ukladac jadlospisu (co robi dietetyk), ale o samym fakcie diety na pewno powie, jesli wg niego ona moze pomoc. Powodzenia u lekarza, bo chyba dzisiaj idziesz?