Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Na dziecko do 2 lat może mąż wziąć zwolnienie nawet jak jesteś na macierzyńskim.
A to przepraszam, tego nie wiedziałam.
Chociaż na chłopski rozum wydaje się to totalnie bez sensu [emoji848]
Ja pamiętam dlatego, że w październiku zaczynaliśmy rehabilitację właśnieTo dlaczego nam mówili wszędzie o 14 dniach i my z tego nie skorzystaliśmy?!
@roki_1991 strasznie szybka jest. 2 zęby na pokładzie, 4 kolejne w drodze. Obroty w obie strony. Zaczyna raczkować, pełza wszędzie. Tak samo do jedzenia ją ciągnie, próbuje wszystkiegonie sądziłam ze to taki prędki stworek będzie
![]()
Nie prawda, może mąż dostać l4 na dziecko jeśli nawet jesteś na macierzyńskim. Mój mąż dostał tydzień jak Wiki była chora i mnie rozłożyło. Nie byłam w stanie się nią zająć. Poszłam z nią do pediatry i poprosiłam o wypisanie mężowi opieki. Powiedziała że jak zaznaczy że sama jestem chora to bez problemu wypiszeAle wiesz że jak Ty jesteś w domu na macierzyńskim to mąż już nie może wziąć L4 na dziecko? U nas była sytuacja że starsza miała zapalenie oskrzeli jak ja miałam cc... Znaxzy już końcówkę,ale na czas mojego szpitala mąż musiał brać na nią zwolnienie... ile było potem udowadniania że ja w tym czasie byłam w szpitalu [emoji2356] A u jednej z dziewczyn na listopadówkach w takiej samej sytuacji już ZUS nie wypłacił... ale nie pamietam dlaczego [emoji2368]
Bo takie zwolnienie przysługuje tylko w momencie kiedy nie ma innej osoby która może sprawować opiekę. Potem dostaje się kilka stron wniosku do ZUS do wypełnienia [emoji23]
Ja pamiętam dlatego, że w październiku zaczynaliśmy rehabilitację właśniekońcem miesiąca. A do końca listopada nadrobila wszystko
zębów nie zazdroszczę, chociaż Wiki też miała szybko, bo coś koło 5 miesięcy
Nie prawda, może mąż dostać l4 na dziecko jeśli nawet jesteś na macierzyńskim. Mój mąż dostał tydzień jak Wiki była chora i mnie rozłożyło. Nie byłam w stanie się nią zająć. Poszłam z nią do pediatry i poprosiłam o wypisanie mężowi opieki. Powiedziała że jak zaznaczy że sama jestem chora to bez problemu wypiszei nie dostałam ani ja ani mąż nic do wypełniania z zusu, A minął już rok
kasę wypłacił mu ZUS normalnie bez problemów
![]()
To naturalne ze po takich historiach biegasz do toalety. Sama wiem ze to baaaardzo ciezki i stresujący czas. Ale trzeba uwierzyć w Bobaskasamopoczucie Ok poza bólem głowy i ciągłym głodem, dziekuje, ze pytasz :* gin kazał betę we wtorek dopiero powtórzyćA później już nie sprawdzać żeby się nie kłuć. Trochę dziwne, bo kazał przyjść jak beta będę 1000, a skąd mam wiedzieć kiedy to będzie :| jutro na pewno tyle nie będzie, także nie wiem.
Poza tym świruje trochę, na wc ciagle sprawdzam czy nie plamie. I wkręcam sobie, ze pewnie będzie poronienie zatrzymane skoro żadnych plamien nie mam![]()
Wiem wiem i wiem, ze każda z Was, która doczekała się bobo a tak jak ja jest po poronieniach, miała identycznie. Zgadza się, bardzo ciężki czasTo naturalne ze po takich historiach biegasz do toalety. Sama wiem ze to baaaardzo ciezki i stresujący czas. Ale trzeba uwierzyć w Bobaskatrzymam mocno kciuki za Was
![]()