K
Katijah
Gość
Tak jest. Moje są narazie w normieHashimoto stwierdza się po obecności przeciwciał przeciw tarczycowych i obrazie USG. Sam wynik TSH , ft3 i ft4 nie zawsze da odpowiedź.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Tak jest. Moje są narazie w normieHashimoto stwierdza się po obecności przeciwciał przeciw tarczycowych i obrazie USG. Sam wynik TSH , ft3 i ft4 nie zawsze da odpowiedź.
Suplementowałam w zimie D3 w olejku jak nie było słońca, a od września biorę pregna start i tam też jest wit D.Jak badasz B12 to dobrze w parze z kwasem foliowym. Suplementujesz kwas i D3? Od dawna? W jakich dawkach, w jakich preparatach? Jesli cały rok bierzesz tabletki z D3, to małe ryzyko, że masz niedobór. Sugerowalabym te pieniądze wydać na homocysteine.
A jak bierzesz pregna start to już nie bierzesz dodatkowo Wit D i kwasu foliowego ?Suplementowałam w zimie D3 w olejku jak nie było słońca, a od września biorę pregna start i tam też jest wit D.
W Pregnie jest tyle D3 i folianow, że powinien być dobry poziom po kilku miesiącach brania. "Problem" w tym, że foliany są w formie mixu a to różne osoby różnie przyswajają i że nie wiemy, czy @Magda_krk nie startowała we wrześniu z niedoborem D3.A jak bierzesz pregna start to już nie bierzesz dodatkowo Wit D i kwasu foliowego ?
Ja poroniłam dwa razy, trzecia donoszonaNo ja też mam takie koleżanki co poronily a za chwilę były w ciąży i ciąża donoszona bez komplikacji. I to przeważnie takie jak ja czyli że pierwsze dziecko donoszone, ciąża bezproblemowa, kolejne poronienie i potem kolejna ciąża też bezproblemowa
Bez żadnych leków?Ja poroniłam dwa razy, trzecia donoszona
Na początku tylko luteina bo plamiłam trochę i acard tak na wszelki wypadek [emoji846]Bez żadnych leków?
Może być to związane z samym poronieniem, utrata dużej ilości krwi. U mnie po cesarce tak mega spadla hemoglobina ze miesiac ja podnosiłam....Ja jeszcze po poronieniu dostalam zalecenie stosowania żelaza. Patrzę a tam na wypisie : niedokrwistość przetrwała w poronieniu
No nie wiem czy będzie dobry poziom D3 po kilku miesiącach brania. Tam jest tylko 2000jm a jak ktoś ma niedobor to te 2000jm to nic nie daW Pregnie jest tyle D3 i folianow, że powinien być dobry poziom po kilku miesiącach brania. "Problem" w tym, że foliany są w formie mixu a to różne osoby różnie przyswajają i że nie wiemy, czy @Magda_krk nie startowała we wrześniu z niedoborem D3.