reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jak badasz B12 to dobrze w parze z kwasem foliowym. Suplementujesz kwas i D3? Od dawna? W jakich dawkach, w jakich preparatach? Jesli cały rok bierzesz tabletki z D3, to małe ryzyko, że masz niedobór. Sugerowalabym te pieniądze wydać na homocysteine.
Suplementowałam w zimie D3 w olejku jak nie było słońca, a od września biorę pregna start i tam też jest wit D.

A jak bierzesz pregna start to już nie bierzesz dodatkowo Wit D i kwasu foliowego ?
W Pregnie jest tyle D3 i folianow, że powinien być dobry poziom po kilku miesiącach brania. "Problem" w tym, że foliany są w formie mixu a to różne osoby różnie przyswajają i że nie wiemy, czy @Magda_krk nie startowała we wrześniu z niedoborem D3.

Ja jeszcze po poronieniu dostalam zalecenie stosowania żelaza. Patrzę a tam na wypisie : niedokrwistość przetrwała w poronieniu
Może być to związane z samym poronieniem, utrata dużej ilości krwi. U mnie po cesarce tak mega spadla hemoglobina ze miesiac ja podnosiłam....

W Pregnie jest tyle D3 i folianow, że powinien być dobry poziom po kilku miesiącach brania. "Problem" w tym, że foliany są w formie mixu a to różne osoby różnie przyswajają i że nie wiemy, czy @Magda_krk nie startowała we wrześniu z niedoborem D3.
No nie wiem czy będzie dobry poziom D3 po kilku miesiącach brania. Tam jest tylko 2000jm a jak ktoś ma niedobor to te 2000jm to nic nie da

reklama
Czym się w ogóle ta luteina od duphastonu różni? Ja brałam najpierw zapobiegawczo duphaston, potem luteinę dopochwowo, która niejednokrotnie mi wypływała. Inna dostają luteinę pod język

Do góry