• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dlaczegotak - bajkę zamieściła na zamknietym watku dla Staraczek jedna z dziewczyn.
Co do imienia to przede wszystkim powinno ono współgrać z nazwiskiem. Moje typy to: Szymon, Miłosz, Aleks, Adaś, Juliusz; Julia, Amelka, Zosia, Marianna

reklama
dlaczego_tak - mnie się bardzo podoba imię Natan i nie kojarzy mi się w ogóle tak jak powiedziałaś. Zastanawiałam się nad nim nawet dla swojego synka, ale bardziej w brzmieniu: Natanael- iście hebrajska. Jest jeszcze forma: Nataniel, ale tej nie wiem dlaczego- Rada Języka Polskiego- nie akceptuje. W polszczyźnie przyjęły się dwa imiona biblijne: Natan i Natanael. We współczesnych przekładach Biblii nie pojawia się natomiast forma Nataniel, która jest prawdopodobnie zniekształceniem fonetycznym imienia Natanael. Imię Natan występuje w Starym Testamencie. Imię Natanael jest dwukrotnie odnotowane w Ewangelii św. Jana. Imię to znaczy po hebrajsku tak pięknie - "dar Boga".

Ale to wszystko decyzja na całe życie i w sumie trudna. A i wielu obywatelom Izraela, płci męskiej, to imię nadawane jest o wiele za często. Mnie to jedynie trochę przeszkadza. W Izraelu, co 3 mężczyzna jest Natanem, a pozostali to Jakubi i Dawidzi. Ale to ciekawostka.

Ja także mam dziwne upodobanie do imion z tradycją i znaczących. Takie imiona, będzie nosiła nasza córeczka. pierwsze - Maria - "napawająca radością" (wybrane przez Tatę) i drugie - Berenika (starożytne imię grecko-macedońskie), oznaczające „przynosząca zwycięstwo”. Utworzono je z dwóch greckich wyrazów: phero (niosę) i nike (zwycięstwo). Jest to imię historyczne.

Podoba mi się też bardzo: Mateusz i to, na które my zdecydowalibyśmy się gdyby nasza Niunia była Niuniem - Antosz.

Ikuś - ten dzidziuś bedzie dla nas takim właśnie Darem Bożym , dlatego bardzo poważnie rozważam imię Natan ! Kurde ale ty masz tych informacji , na ten temat :tak:.
A i jeszcze wam nie pisałam 13.02 zdażyło się coś niezwykłego , siedziałam przed kompem i nagle poczułam jak coś w macicy " jedzie " do góry a potem w dół , pomyslałam , że mi się wydaje , że to za wcześnie , ale wieczorem znowu to poczułam ! coś tak jakby jechało , pod skórą , ocierało się ... wieczorem poczułam to znowu !!! To mój bobo był !!! wczoraj byłam u ginka i pytałam czy to możliwe ??? powiedział , że mój dzidziuś jest duży jak na swój " wiek " a ja jestem szczupła , wiec jak najbardziej , wszystko zależy od tago jak kobieta obserwuje i czuje swoje ciało ! Zaraz zadzwoniłam do mamy , a ona mi powiedziała , że ona też tak wcześnie czuła , a kiedy powiedziała o tym swojej mamie ( mojej babci ) to ją wyśmiała , że to nie możliwe , ale ona była pewna że to to ! a dla potwierdzenia wczoraj wieczorem maluch znowu fikną koziołka ! :laugh2:

Rzeczywiście super uczucie. A jakie to cudowne, jak leżę sobię na boczku, piszę posta, a drugą rękę cały czas podbija mi Mania do góry, bo nie śpi teraz. Albo jak faluje brzuszek raz na jedną, a raz na drgą stronę, albo robią się na nim dziwne gulki.
Natura cudnie to wymyśliła.!!!!

dlaczegotak mi Natan też się bardzo ładnie kojarzy wcale nie z szatanem i wcale nie zawracasz głowy

aga cudowne i prawdziwe znowu sobie pobeczałam
ale to dobrze muszę wypłakać ten cały żal

post ptaszyna
mi Iga się strasznie podoba i jak będę miała córkę to zaprę się i tak nazwę, bo mąż obstaje bardziej przy Oliwii

ikuś
wszystko bęxdzie dobrze i trzymamy kciuki żebyś jak najszybciej tuliła swoje maleństwo

O rany śnieg pada:szok::szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek:

Uczucie dziwne , tak jakby zrobiło się z rąk taki ciasny tunel i puściło by się chomiczka żeby przeszedł przez ten tunel , takie ... dziwne " ocieranie " :baffled:
Jeżyk - masz racje wypłacz ten ból i złość ! a co do imion to pieknie kojaży mi się Oliwia z Oliwką, Liwią ... cudne
Ale dzisiaj postujemy dziewczynki na całego :laugh2::laugh2::laugh2: a między postami posprzątałam cały domek ! A zaraz jak mój chłop wróci z pracy to jedziemy do rodziców a potem do dentysty:eek: :oo::baffled:

liwia fajna fajna ale mąż powiedział stanowcze nie:szok:
Normalnie ciężko będzie wybrać. mnie się jeszcze bardzo podoba kaja.:-D

A jeśli chodzi o ruchy to faktycznie fajowe uczucie. Mnie moja mloda już zapodaje kopniaczki czasem a najczęściej to się wierci:-D.
Z tego co czytałam to facetom podobają sie takie utarte imiona. Mój to by najchętniej zapodał Kasię, edytę, Monikę, a ja nie chce. dobrze że mamy jeszcze trochę czasu na znalezienie wspólnego mianownika :)
http://www.gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php?rok=&sort=imie
http://www.znaczenieimion.info/imionazenskie.php?site=4
Dlaczegotak, a Ty znalazłaś?? Natan będzie?

reklama
Dziewczyny!!!

Ale macie tempo :-)

Jezyku - rozumiem Cię, ale i tak wszystkiego nie przewidzisz. Będzie co ma być... Nie bój się kochana, musisz to przezwyciężyć :-)

Ika 0 trzymaj się :-) Powodzenia

Dlaczegotak - ciekawa jestem jak wybrniesz teraz z tych wszystkich propozycji :-)

A propos znaczenia imion -wiecie, naszego synka nazwaliśmy Dominik. Jak później sprawdziłam znaczenie tego imienia okazało się, że znaczy ono "należący do Pana Boga"...

Matko, ale mam stresa - w poniedziałek wracam do pracy...

Pozdrawiam Was kobietki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry