• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam Was w nowym tygodniu.
Nie zagladalam od piatku i muszę nadrobić czytanie:-)
W sootę przyszła druga @ i czuję się jakby mnie coś rozjechało.Raz płaczę, raz się śmieję i wogóle masakra, moj mąż dziś wyjechał w delegację.Wróci dopiero w piątek więc jednym słowem do d... :-(
pozdrawiam Was i ściskam. udanego tygodnia dziewczynki.

reklama
Ewelka - ja też tak stwierdziłam na podstawie testów owu - te testy są po prostu do du*y , wychodziło , że nie ma owulacji a jednak była i to tak jak zwykle 14 dnia bo albo 14 albo 15 dnia począ sie nasz syn !
Gosia - co to za deprecha ? Wiesz @ to nic strasznego bo po @ zawsze jest ... jajeczkowanie :tak:

Dziewczyny pochlonęłam dzisiaj chyba z 2 kg żarcia , chyba nadrobie te kilogramy w ciągu tygodnia ! hihi :baffled:

Dlaczegotak wiem, że to nic stasznego, ale mnie jak juz coś dopadnie ostatnio to brak słów.Dogadac się ze mna nie mozna ;-) i ta pogoda dziś taka paskudna...
imię wybralaś fajniusie - podoba mi się. Ja dla chlopca chciałam Oliwier, Marcel albo Mateusz.

Witam mile Panie :-)

Ja wciaz NIE czekam na @... czy sie pojawi?! mam nadzieje, ze nie!!!

Ewelka- nie martw sie, bo po poronieniu 3 cykle moga byc bezowulacyjne, tak nasz organizm zabezpiecza sie przed kolejna ciaza. A wynika to z tego, ze mozemy byc np. oslabione i kolejna dzidzia nie mialaby szans :-(. Jest to bardzo normalne- tak mi mowil moj gin. Nie martw sie tylko poddaj chwili!!! :tak:a bedzie dobrze!:-) I jak mowi Dlaczegotak- testy owu. czasem sie myla, sama sie o tym przekonalam!

Dlaczegotak- sliczne imie!!!:tak::tak::tak:

gosia- ja tez mam taka jazde hormonalna jak ty. Normalnie nie moge sama ze soba wytrzymac!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Cześć babeczki

Ewelka - oprócz testów owu. mierz również temp., owulacja mogła się przesunąć( ja zaszłam w ciążę w 10 dc przy reglarnych 28 dniowych cyklach gdzie owu. powinna być 14 dnia), często jest tak,że jest mało śluzu a jest owu.

Gosiu - tak ta pogoda fatalnie wpływa na człowieka:-p

Dlaczegotak - 2 kg...no to nieźle :-D; gratuluję wyboru imienia:-)

muffy - no własnie ja też słyszałam o tych mozliwych 3 bezowulacyjnych cyklach ale miałam nadzieję ze mnie to nie będzie dotyczyć bo jak pytałam mojego ginka to powiedział ze z reguły owulacja wraca od razu, tylko czasami może nie wrócić od razu po zabiegu :-(
a Ty też masz jakieś "złe" doświadczenia z testami owu?
bo zaczynam się zastanawiac czy one są rzeczywiście skuteczne...:baffled:

a za Ciebie dalej kciukasy trzymam:tak:

Dlaczegotak - wolałabym jednak zeby to Twoja teoria była w moim przypadku prawdziwa....

Gosia - dlaczegotak ma rację - przetrzymasz tą straszną @ i potem będzie już tylko dobrze, bo będzie "jajko pękać":-)

Aga - no ja temperaturkę też mierzę i własnie wczoraj delikatnie skoczyła do 36,8 a dziś było 36,75 (wcześniej było między 36,3-36,65) ale ponieważ nie pokrywało się to z testami więc zgłupiałam....

Ewelka - jesli przez kolejne 3 dni będziesz miała podniesioną temp. to znaczy że owul. była;
Czy na testach cokolwiek Ci wychodziło, choćby cień drugiej kreseczki?

ewelka - to raczej jest w drugą stronę , poczytaj sobie ten wątek od początku , ile dziewczyn zaszło w ciążę jeszcze przed pierwszą @ po zabiegu !!!
około 14 dnia po zabiegu pojawia sie pierwsza owulacja a za ok 14 dni @ ale oczywiście nie jest to regułą ! trzymam kciuki , w krótce na pewno sie uda ! A co do testów owu to na ulotce pisze , ze jeśli wyjda 2 kreski , a jedna jest cieńsza lub bladsza to test jest negatywny ! To jest inaczej niż z testami ciążowymi ! Wiem bo po zabiegu zaszłam w 2 cyklu ( wcześniej przez 2 miechy brałam anty ) ale przez ten czas zużyłam 15 testów owulacyjnych. Wpierwszym cyklu wyszły ładne 2 krechy i nic a w drugim nie wyszły i prosze :-)

Ewelka- z testami jest roznie, mi test wyszed negatywnie(czyli II krechy ale jedna bardzo slaba- a powinna byc mocniejsza) i myslalam, ze nie mam owu. Akurat w dzien owu mialam odwiedzic gina na badania kontrolne i on powiedzial, ze wlasnie przed chwila pekl mi pecherzyk, czyli do owu doszlo!!! Ja nie ufam temu testowaniu (owu) nie wiem od czego to zalezy, ze jednym dziewczyna wychodza a innym nie!!! ja zrobilam ich w swoim zyciu zdecydowanie za duzo!!! :-) Mam nadzieje, ze u ciebie owu jednak byla :-):tak:

reklama
Dziewczyny !
Ja znowu dzisiaj posiałam panikę , od wczoraj kuło mnie w macicy ( szyjce ) rano przeszło , ale po południu tak zaczęlo kłuć , że się wystraszyłam , pomacałam szyjke i uznałam że coś jest nie tak :no: jak wrócił mąż z pracy władował mnie do auta i pojechaliśmy do gina.
Ginek sprawdził szyjke 4,6 cm na usg i 2,5 cm w badaniu palpacyjnym czyli wszystko w najlepszym porządku , zajrzał do środka , nic sie nie odkleja , nie ma łożyska przodującego ...wszystko super! Dostałam nawet zdjęcie siusiaka mojego syna. Powiedział mi że teraz to tak może boleć bo w bardzo szybkim tępie się rozrasta , a jak strasznie boli to mam wziąść nospę. I powiedział że moja szyjka się nie bedzie skracała.:-) stresa miałam na maxa , już widziałam skracającą sie szyjkę z rozwarciem na 2 palce, masakra ! Mam juz lekkiego shiza na tym punkcie ...

Ps- co do testów owulacyjnych to ja uważam ze są do du*y !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry