• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Trzy talerze rosołu to chyba lekka przesada, co myślicie?? Ale to jest chyba jedyna rzecz, na którą mam ochotę.

Katrin, jak chcesz wstawić suwaczek to musisz wejdź na stronkę z suwaczkami i się zalogować. Najlepiej kliknij na któryś z tych co tu widać i Cię przekieruje. Potem jest wszystko krok po kroku i potem musisz tylko ten adres skopiować tutaj, tam chyba gdzie masz inne podpisy swoje.

Gabi wspaniałe wieści, chciałybyśmy zobaczyć foteczkę, jeśli to możliwe.

Katrin, dzięki za propozycje, mam z czego wybierać, do obsadzenia mam tylko balkon, więc część od azu odrzucę, a te fuksje to mam pościnać z wierzchu czy nic z nimi nie robić? Podlewać je w zimie?

Obiadek już zrobiony, zupka ratatuj, hehe taka zupa nic - z kluseczkami lanymi i placki ziemniaczane, nasmażę jak M wróci. On peqnie by wolał po węgiersku, ale ja mam ochotę na śmietankę, więc jest skazany na to na co ja mam ochotę.
Troszkę ogarnęłam mieszkanie, ale jeszcze duuuużo pracy przede mną.

guska
W naszym klimacie fuksja nie jest raczej rośliną zimotrwałą i wymaga przechowywania w cieplejszych pomieszczeniach. Przed nastaniem zimy i pierwszych przymrozków skróćmy pędy rośliny, pozostawiając jedną lub dwie pary liści. Zimą powinniśmy przetrzymać ją w ciemności, w temperaturze 2-3°C. Wyższa temperatura pobudzić ją może do przedwczesnego wypuszczania pędów. Podczas zimowania podlewajmy ją rzadko i oszczędnie. W ciągu kilku tygodni roślina straci wszystkie liście, nie zrażajmy się jednak jej stanem, pod koniec zimy z pewnością wyrosną nowe, jasnożółte, młode pędy. W marcu przenieśmy ją cieplejszego i dobrze oświetlonego pomieszczenia, przytnijmy, przesadźmy i rozpocznijmy dalszą uprawę. Zimą roślina powiększy swe rozmiary, by wiosną, przy dłuższym dniu rozpocząć kwitnienie, a po przekwitnięciu znowu zacząć silniej rosnąć.
Pamiętajmy o oprysku fuksji środkami chemicznymi przeciwko rdzy. Wykorzystajmy dostępne Bayleton 5 WP lub Baycor 300 E. Przed mącznikiem szklarniowym i mszycami zastosujmy Admiral 100 EC i Appland 25 WP.

Sciągłam to z neta.................
ja mam wszstkie moje rośliny sfotografowane i mam katalogi porobione , ale nie wszystkie informacje mam .......... wiec podpieram sie ogrodem wiedzy ( czyt. netem)

Katrin instrukcja suwaczkowa dla Cebie.
1. Wejdź na stronę www.suwaczek.pl albo kliknij na którys z naszych suwaczków.
2. Zaloguj sie na tej stronie i według instrukcji stwórz swój suwaczek.
3. Na koniec pojawia ci sie w 3 oknach 3 adresy.
4. Skopjuj pierwszy i wejdz na BB. W ustawieniach wybierz edytuj sygnaturę i pod twoimy podpisami wklej adres suwaczka.
5. Kliknij na podgląd sygnaturu i jak wszystko jest tak jak chcialaś to kliknij zapisz sygnaturę.
Powinien wyjść śliczny suwaczek.

A teraz wy koleżanki powiedzcie jak wstawić pod nickiem zdjęcie.

Gabi graulacje dla rosnacej fasolki i jej mamy:-):-):-). Cieszę się że wszystko ok

reklama
włąsnie przeglądam swoje wyniki badań i...Rózyczka w klasie IgG 114IU/ml , Igm Nie wykryto...czyli jednak bylam szczepiona albo przechodziłam i mam przeciwciała :-)...czy dobrze rozumiem???
TSH 1,09MIU/L, T4103NMOL/L czyli w normie,
Cytomegalia IgG 8IU/ml czyli miałam kontakt ...IgM nie wykryto
Toxo ujemna IgG i IgM
tylko ta cytologi niby napisano ogólna kategoria II "w normie"...ale napisano też, że zapalenie, odczynowe zmiany , zmiany zapalne...czy to sie jakos leczy? czy któraś miała coś takiego? :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry