• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny jestem nowa na forum mam kilka pytań ale najpierw zacznę od siebie. 2 tygodnie temu wyszłam ze szpitala trafiłam tam przez przypadek w 7tc miałam straszne wymioty więc lekarz bał sie coś przepisać i dał skierowanie do szpitala. Podreperowali mnie kroplówkami i miało być wszystko ładnie i pięknie, ale niestety nie było :-(zrobili mi usg i okazało sie, że moje maleństwo się nie rozwinęło i mam puste jajo płodowe potem zaczął sie horror kolejne usg pokazało to samo więc lekarz zaaplikował mi tabletki na poronienie bo 24h bólu i "gryzienia " ścian okazało się, że to nie koniec i zrobiono mi łyżeczkowanie wyszłam do domu po 2 dniach wróciłam po wypis i lekarz zrobił mi kolejne usg bo coś mnie niepokoiło piersi były dalej duże i obrzęknięte tak samo brzuch okazało się, że zostało "coś" w macicy lekarze podejrzewają polip. 9 czerwca miałam wykonane badanie SIS teraz zostałam skierowana na histeroskopie jednak muszę poczekać na miesiączkę bo z tego co mówią lekarze to zabieg ten można wykonać do 10 dnia cyklu po miesiączce. Jestem załamana i przerażona tym wszystkim czy któraś z was miała podobne badania i może mi coś przybliżyć. Marzę o następnej ciąży jednak moja lekarka mówiła, że powinnam wstrzymać się pół roku a to cała wieczność jak dla mnie.

reklama
Znowu zaleglości.
Maggie udanego wyjazdu i przytulanek (wiem ze jestes po owulce, ale nigdy nie znasz dnia i godziny)
Modroklejka, srasznie mi przykro. A tego lekarza prowadzacego to tez bym powiesila za wiadoma czesc ciala.
Marlena Twoj lekarz tez niczego sobie, zeby szukac przyczyny w wieku mlodej dziewczyny....:no:.
Alutka przytulam Cie mocno, przykro ze do nas trafilas, ale tu sie mozesz wyplakac. Nasza grupowa terapia naprawde pomaga.
Trzymajcie sie cieplutko, ide robic sledziki w smietanie.

niusi@ tule cie mocno. ja równiez mialam puste jajo plodowe i równiez najbardziej meczyly mnie te usg w szpitalu. za kazdym razem jak na nie szlam prosilam boga zeby wreszcie uslyszec serduszko, ale niestey nie udalo sie. mialam lyzeczkowanie, ale okazalo sie ze zle mnie wyczyscili, wiec po kilku dniach mialam drugi.
i równiez musze czekac pol roku, ale zobaczysz ze czas szybko leci, ja wlasnie mam juz 3 @.
ale moge cie pocieszyc jedynie tym ze moj gin stwierdzil ze bardzo zadko sie zdarza aby u kobiet znow wystapilo puste jajo plodowe.

Niusia, Ciebie tez przytulam mocno do serduszka. Ja nie mialam takich badan, ani zabiegu, poronilam naturalnie, ale jest tu sporo dziewczyn, ktore z pewnoscia poradza Tobię. Trzymaj się Skarbie.

niusi@ histeroskopia jest badaniem niebolesnym , wykonywanym pod znieczuleniem, włożą ci histeroskop do macicy i sprawdzą czy maswz faktycznie tego polipa, a jak go masz to ci go usuną. nie masz się czego obawiać. a te pół roku czekania... niektóre dziewczyny tutaj nie czekają poł roku, tylko trzy miesiące...albo wcale. w każdym bądz razie witaj na forum, nie mrtw się na zapas, wszystko będzie ok.

dziękuje wam dziewczyny za miłe słowa przeglądałam wiele forum ale wszystkie były jakieś dziwne a tu widzę, że wszyscy są strasznie mili. Boję się bardzo tej histeroskopii bo przed badaniem SIS lekarz mi powiedział, że dostane lekką narkozę natka jak przy łyżeczkowaniu a zrobili mi to na "żywca" jak moja lekarka to usłyszała to zrobiła wielkie oczy. Zresztą z lekarzami w szpitalu jest różnie dla większość to chleb powszedni i mają gdzieś nasz ból i cierpienie

Cze Dziewczynki,
ale trudno nadrobic to czytanie...ufff :-D Dziewczyny, z tego co wiem, to przenoszenie nie jest przyczyna smierci dziecka, chyba, ze sie owinie ono pare razy pepowina!!! Ja sama bylam przenoszona 2 tygodnie i wazylam 5kg jak sie urodzilam. Lekarze cos ukrywaja! Bardzo mi przykro, nawet nie chce sobie wyobrazac co czuje ta biedna dziewczyna. Strasznie mnie to poruszylo...:no:

Aga- bardzo mi przykro z powodu twojego dzieciaczka. Nie poddawaj sie i pomecz lekarzy by znalezli przyczyne tych poronien!!!!

Maggie- wspolczuje pakowania. Niedawno tez to przerabialam- meczace zajecie. :tak:

Alutka- witaj u nas! przykro mi, ze musialas do nas dolaczyc :-( Tu znajdziesz wsparcie, kiedy bedzie Ci smutno! Zaopiekujemy sie toba :tak:

Jezyk- ciesze sie Twoim szczesciem! Trzymam za Was kciuki :-):tak:

Guska- moze to zaburzenia hormonalne.. albo poszalalas? ;-)

Szafirek13- powodzenia w starankach;-) ja tez musze dzis pomeczyc mojego M. bo czuje sie jakos tak jak na owu :-) Boze- prosze bym ja miala! hehe

Slodziutka- trzymam kciuki by sie obylo bez zabiegu! :tak:

Marlena- trafic na dobrego lekarza jest gorzej niz w lotto.:wściekła/y: Oni jak nie wiedza co nam dolega zwalaja na stres i zanieczyszczenie srodowiska. Balwany.

Dziewczynki powiedzcie jak to jest z przytulankami? Co ile dni? Co 2? Ja juz sama nie wiem co najlepsze. Ja w tym cyklu zaczelam brac witamine E 1000 i wiesiolek. Biore go 5 dni a juz widze efekty :tak::-):-)

niusi@ a co to jest to SIS?? w necie możesz dużo znależć na temat histeroskopii, ja mam skierowanie na takie badanie, ale lekarz mi to tak wytłumaczył, że chyba się nie obawiam, tyle że muszę na nie jechać 300km od domu.

reklama
dzięki dziewczyny
mam nadzieję że tym razem będę bardziej liczyć na lekarza i skieruje na odpowiednie badania. powiedzcie czy one sa refundowane czy nie?
najpierw chce zacząć od kariotypu, później resztę badań, mam nadzieje tylko że to co jest przyczyną poronien mozna wyleczyć

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry