• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
witajcie dziewczyny
jestem nowa na tym forum ale zauważyłam że możecie na siebie liczyć.
mam prośbę: możecie mi doradzić jakie badania zrobić po trzecim poronieniu.
10 lat temu urodziłam zdrową córeczkę a teraz juz trzeci dzidzuś umarł- jestem załamana i potrzebuję pomocy.

Cześć dziewczyny jestem nowa na forum mam kilka pytań ale najpierw zacznę od siebie. 2 tygodnie temu wyszłam ze szpitala trafiłam tam przez przypadek w 7tc miałam straszne wymioty więc lekarz bał sie coś przepisać i dał skierowanie do szpitala. Podreperowali mnie kroplówkami i miało być wszystko ładnie i pięknie, ale niestety nie było :-(zrobili mi usg i okazało sie, że moje maleństwo się nie rozwinęło i mam puste jajo płodowe potem zaczął sie horror kolejne usg pokazało to samo więc lekarz zaaplikował mi tabletki na poronienie bo 24h bólu i "gryzienia " ścian okazało się, że to nie koniec i zrobiono mi łyżeczkowanie wyszłam do domu po 2 dniach wróciłam po wypis i lekarz zrobił mi kolejne usg bo coś mnie niepokoiło piersi były dalej duże i obrzęknięte tak samo brzuch okazało się, że zostało "coś" w macicy lekarze podejrzewają polip. 9 czerwca miałam wykonane badanie SIS teraz zostałam skierowana na histeroskopie jednak muszę poczekać na miesiączkę bo z tego co mówią lekarze to zabieg ten można wykonać do 10 dnia cyklu po miesiączce. Jestem załamana i przerażona tym wszystkim czy któraś z was miała podobne badania i może mi coś przybliżyć. Marzę o następnej ciąży jednak moja lekarka mówiła, że powinnam wstrzymać się pół roku a to cała wieczność jak dla mnie.

Witajcie dziewczynki, strasznie mi przykro że i Was to spotkało. Piszcie do nas, jesteśmy dla siebie grupą wsparcia i gadamy naprawdę o wszystkim:tak:

Niusi, ja też pierwszy zabieg miałam na żywca i wiem jak to boli....

Maggie, miłego wypoczynku, jak my tu wytrzymamy bez Ciebie przez tydzień:no::-)

Modroklejka, ja tego lekarza oddałabym chyba do sądu!!!:wściekła/y:

Aga, daj znać, co i jak z Tobą.:blink:

Muffy, my się przytulamy wtedy, kiedy mamy na to ochotę:-) Jak nie uda się tym razem, to moze następnym. Nie chcę z mojego M zrobić reproduktora:-)

A ja zamówiłam sobie koszyk truskawek z dostawą do domu i obżarlam sie jak nie powiem co...Pyyyyyycha były:-)

Alutka wierzę ,że ci sie uda i będzie wszystko ok z tego co sie orientuje to badania powinny być refundowane, ale wiem , że wiele kobiet robi sobie badania prywatnie wydaje mi się, ze przede wszystkim powinnaś zacząć od badań genetycznych a na nie z NFZ trzeba troszkę poczekać bo jak zwylke w naszej służbie zdrowia są TERMINY :-)

niusia- bardzo mi przykro! ale dobrze, ze bedziesz miala to badanie, przy okazji sprawdza droznosc. Bedziesz wiedziala czy nie masz miesniakow itp.... Trzymaj sie.

Guska- efekty superrrrr!!! Ja ostatnio mialam problemy ze sluzem, a po 5 dniach brania wiesiolka mam nawet plodny sluz :-) Wiesiolek powinno sie brac od 1 dnia cyklu (czyli @) do dnia owulacji- po owu juz nie. Witamine E przez caly czas +folik. Po owulacji trzeba brac MAGNEZ+B6- ulatwia zagniezdzenie sie zarodka!!!!
(Wiesiolek- oeparol, Wit E- zwykla czysta witamina, Magne B6, folik)

no właśnie e skierowaniem od prywatnego lekarza chyba i tak bedę musiała za wszystko zapłacić, ale trudno zrobię wszystko aby się dowiedziec co jest przyczyną śmierci moich dzieciątek

SIS to jest takie dziwne badanie wkładają cewnik w macice i wlewają w nią sól fizjologiczną żeby się rozkurczyła w trakcie podawania soli lekarz robi usg roztwór ten stanowi dla lekarza kontrast wtedy lepiej wszystko widać ja usłyszałam tylko to: "no jest tam coś w środku i takie duże jakieś" gdyby nie położne to nic bym nie wiedziała

Guska- Plodny sluz jest rozciagliwy na ok 6-10 cm. Jak go wezmiesz w dwa palce to sie rozciaga jak guma do zucia. Z wygladu przypomina bialko jaja kurzego, jest przezroczysty, Wystepuje najczesciej na 1 dzien przed owu. ten dzien nazywamy dniem szczytu sluzu. uf mam nadzieje, ze Ci pomoglam;-)​

porozmawiaj ze swoim lekarzem na pewno coś poradzi. Jak byłam w szpitalu leżała ze mną dziewczyna młoda po 2 poronieniach obydwa w 7tc teraz 3 ciążą również zagrożona współczuje jej strasznie mówiła , że chodzi prywatnie do lekarza i mówiła wręcz wymusić na nim skierowanie na badania genetyczne czekała chyba 2 miesiące. Mi lekarz w szpitalu powiedział, ze po drugim poronieniu już trzeba zrobić badania genetyczne bo to znaczy, że coś jest nie tak , ale mam nadzieje ,że wszystko u Ciebie będzie ok :-))))) Niestety los lubi robić nam na złość kobiety które dały by wszystko żeby mieć swój skarb nie mogą zajść w ciążę a te co palą piją wina pod sklepem rodzą zdrowe dzieciaczki paranoja

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry