• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Julitko ja do pracy wracam 15 grudnia i już się boję, nie mam totalnie motywacji....
poza tym czekam na tą @ macam cycki bo zawsze mnie przed @ bolały i w końcu zaczęły mnie boleć ale chyba od tego macania....
z badaniami jakoś się nie gorączkuję, mój doktor mi powiedział że te badania które ja będę robiła to ma znaczenia faza cyklu i czas od poronienia,
w przyszłym tygodniu chcę zrobić toxo, cytomegalię i listeriozę, potem w styczniu bakterie - wymaz i badania na zespół antyfofo..., rozmawiałam z nim o hormonach i na razie nie robimy ich.
jutro jadę po wynik histopat.

a poza tym smutno mi i tęskno od mojej kruszyny...

reklama
Lenka, to my do pracy tego samego dnia maszerujemy :)przynajmniej będę wiedziała, że nie jestem sama
ja dziś się też w kolegi rękaw przez gg spłakałam, bo właśnie rozmawiałam z nim o pracy i takie tam pitu pitu, generalnie na wesoło i nagle mnie złapało...że nie chcę do tej cholernej roboty, że chcę moją kropeczkę z powrotem i w ogóle:(im bliżej tych świąt, gdzie wszyscy się cieszą, tym mi smutniej:(
a te badania..wszystkie witusowe to chyba bez znaczenia od cyklu?
ja też macam cycki, az M się złości co tak się macam, ale zawsze mnie bolały, a teraz 6 tydz i nic:(i też się tym stresuję już powoli
a jak czekałam na histopatol, to się strasznie denerwowałam, z 1nej str nie chciałam, żeby coś znaleźli, a z 2giej chciałam, żebym wiedziała, że się wyleczy i już.mówię Ci Lenka, już świruje, a jak nadejdzie środa, to pewnie nie będę spała

Tak dał mi zwolnienie na którym jest napisane 2B, nie wiem juz sama co mam myslec dzisiaj chyba z nerwów dostalam plamienia takie brazowe mowi ze to nic groznego
Głuptasku, daj sobie szansę.ja wyobrażam sobie tylko co możesz czuć, ale pomyśl, że to jeszcze bardzo wcześnie-30dc to dopiero początek.może rzeczywiście nie powinno się robić testów przed dniem@, ale skoro już mamy pozytywny...poczekamy tu Kochana razem z Tobą i ściskamy kciukasy!!!

Julitka no z tymi świętami to też mam taki nastrój że szkoda gadać...
Normalnie najchętniej bym gdzieś wyjechała, sie zaszyła, nie mam ochoty na te życzenia...

no masz rację-nam do tej pory wszyscy życzyli bobasa/było mi przykro strasznie, bo staraliśmy się 2 lata bezskutecznie/, a teraz co powiedzą???jak mi teściowa jeszcze raz powie, że kolejnego dziecka, to będzie afera świąteczna

Anetha ....

cytat z jednej stronki

U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml (najwcześniej przy stężeniu 500 mIU/ml)

Kochane wrocilam od lekarza.Juniorka ma 3 kg i wszystko jest ok...:-)
Kolejne wizyty co tydzien...
Buziaki
Aga, super :-) kawał babeczki masz pod serduchem ;-)
Just a myślałaś że strach minie?????
Agata, nie myślałam, że minie, ale jakoś ten środowy poranek ze schizą, czy wszystko jest w porządku, czy śluz jest tylko zółtawy a nie różowawy, mnie podłamał - chyba się po prostu zmęczenie ujawnia i tyle. Bo oprócz strachu, było jeszcze wkurzenie na samą siebie, za durną sumienność, że przecież mogłam wziąć zwolnienie i takiego dnia leżeć po prostu spokojnie, a nie bać się i lecieć do roboty :wściekła/y:

Witam
dziewczyny wrocilam od lekarza chyba nie jestem w ciazy :( beta mam 174 3 testy ciazowe pozytywne mam 28 dc dzisiaj lekarz nic nie widzi tylko endometrium 11mm.Dał mi duphaston i zwolnienie nie wiem po co mam juz tego dosc :no:

ozliwe dziewczyny ze hcg nie spadlo mi po poronieniu ktore mialam w czerwcu??????
Anetha, ja poroniłam na początku czerwca, jak w połowie października testowałam (testy chyba miały czułość 25) to testy wychodziły negatywne choć byłam w ciąży (28dc).
Wydaje mi się, że lekarz Cię głupio nastraszył, może po prostu za wcześnie jest na zobaczenie czegoś na usg i tyle. Jeszcze jakbyś miała tylko testy pozytywne to jego gadanie miałoby jakiś sens, ale beta 174 bez torbieli i cyst to dzidziuś :-)

Lena, Julitka, macanie cycek zostawcie mężom ;-) po poronieniu wszystko mogło się po zmieniać, więc to że wwcześniej bolały nie znaczy, że tak będzie nadal.

Jesteśmy po usg :-) Lekasz jakiś mrukliwy i nie poopowiadał co widzi, ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa :-)
na początku się nie ruszała, ale potem coś tam rączkami i nóżkami zaczęła wymachiwać :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Lenka, a co do badań histopat, to od razu na miejscu dopytaj dobrze o wynik, bo przynajmniej w moich to wszystko było po łacinie, na szczęście lekarkę moją "dorwałam" i mi przetłumaczyła

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry