• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczynki,

chciałabym Wam życzyć z okazji Świąt samych szczęśliwych chwil. Aby wszystkim spełniły się te najważniejsze marzenia - o tej największej miłości, o którą wszystkie walczymy. Poza tym dużo spokoju, bo nam Aniołkowym Mamom jest niezbędny, umiejętności radowania się z każdego "promyka słońca", który wyjdzie zza chmurek. Dużo zdrowia i uśmiechu na codzień.

Załączniki

• kartka_opcom.jpg
    kartka_opcom.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 38
reklama
dziekuje Wam kochane za wsparcie..
Wszystkim Wam życzę zdrówka , pogody ducha, spełnienia wszystkich marzeń - szczególnie tych "dzidziusiowych",
cieszcie sie życiem ...
sama wiem jak czasem jest cieżko..jestem na etapie wściekania się na mojego kochanego męża..to cud że on to wszystko jeszcze znosi.....

PS: wczoraj ogladalam fajny film "smażone zielone pomidory" czy jakoś tak, polecam swietny filma o przyjaźni.....

" Prawdziwe skarby życia czlowiek przechowuje w sercu.
Tylko tam można odkryc tajemnicę cudów:
miłości, która tęskni do dzisiaj,
wyrzeczenie, które bardzo bolało,
czy nadzieję wskrzeszona po latach...
Zasiąść do Wigilii to dzielić się sobą,
aby z okruchem białego opłatka
ktoś najbliższy mógł poznać
smak ludzkiego serca..."

Aby ta Maleńka Miłość, która narodziła sie w ubogiej stajence, wypełniała całe Wasze życie, aż po brzegi...

Zdrowych, Radosnych Świąt!!!

Czesc dziewczynki.Witam w swiateczny poranek:-)
Melduje,ze mala dalej w brzuszku(Grzeczna dziewczynka bo daje mi spedzic swieta w domu),ale za to wczoraj tak mnie plecy bolaly i ciagnal brzuch na dole,ze szkoda gadac...
Milego dnia kochane:-)

to chyba moje najsmutniejsze swieta:(wczoraj to plakalam i plakalam, a moj m?siedzial w drugim pokoju.boje sie ze wszystko zepsulam i juz nie bedzie dobrze:(a mialo byc tak pieknie...mam nadzieje,że Wasze święta lepsze sa

Witam dziewczynki:-)

No cóż -najadłam się tak że jestem 2 razy większa:-p ale nie żałowałam sobie a co!!

Julitka nie martw się -ja wczoraj też ryczałam. Pojechałam do Wandzi na cmentarz -wczoraj powinna mieć miesiąc i to z Nią powinniśmy spędzać te święta... poleciały mi łzy, zrobiłam się drażliwa, od słowa do słowa i z S spięcie:-(:-(:-(:-( rozryczałam się nie przez to że wymieniliśmy poglądy tylko że akurat w wigilię i akurat przy rodzicach -noooo i jak zaczęłam wyć to tak nie mogłam przestać... Ogarnęłam się wprawdzie po 3 godzinach ale zapowiedziałam że w przyszłym roku -nigdzie na święta z Wawy się nie wybieram!!! kto chce -zapraszam do mnie ale kolejnych świąt z serii "czy tu czy tam" nie zniosę.Zawsze ktoś chce do swoich rodziców a nie moja wina że nasi nie mieszkają "za miedzą" tylko 600km od siebie...

Poza tym u mnie jest 5 osób na wigilii a u S 15. Jego rodzice mają z kim spędzić czas -moi nie. I to że tam jest gwarniej i tłoczniej wcale nie oznacza że jest lepiej -oj takie tam już rozterki...

Ech a Wy dziewczyny najadłyście się??? mam nadfzieję ze żadnych łez nie było???

PS zapomniałam napisać ze zmieniło się prawo -od teraz w szpitalu każdy urodzony dzidziuś -bez względu na tc (póki nie da się ustalić płci) jest dziewczynkom -lekarz ma obowiązek wypisać zgłoszenie urodzenia a jak robi problemy z płcią -szpital ma obowiązek zrobić badania genetyczne. Jak dorwę dokładne informacje to opiszę na "uprawnieniach" ale mooooże będzie łatwiej mamom aniołków...

Ostatnia edycja:
Hej. U mnie obyło się bez łez. Za to z radością. Buciki zostały wręczone, jako ostatni prezent. Rodzice rozpakowali i początkowo pomyśleli, że to podstawki do telefonów komórkowych :-) Dopiero drugi strzał to był okrzyk: "Zostaniemy Dziadkami?" :-) Pytali czy to już pewne, czy bezpieczne... Odpowiedzieliśmy zgodnie z prawdą, że póki co jest lepiej niż w maju, ale ciągle jeszcze jest niepewność. Pokazałam im zdjęcia naszego Maluszka. Mama tak się wzruszyła, że z szafy wyszperała bluzeczkę, którą kupiła na przyszłość dla mnie... Taką letnią, pod którą wejdzie brzuszek :-)

Jedyne co to moi Rodzice poprosili, żebyśmy zastanowili się nad przyspieszeniem ślubu. Dla mojej wygody. A Mama z kolei zaczęła się martwić, że od 9/07 do 23/07 mają wykupioną wycieczkę do Bułgarii, a ja będę na finishu i ona będzie się denerwowała, że urodzę wcześniej a jej na miejscu nie będzie :-)

Najadłam się bardzo. Mdłości ani innych rewelacji nadal nie mam. Z objawów tylko temperatura 37.1st. Poza tym cicho sza. Jakby nic się nie działo. Trochę mnie to drażni. Nawet węchu nie mam wyczulonego. No nic kompletnie... Nadal uważacie, że w niemal 7tyg ciąży to normalne? Jak za 2tygodnie mój lekarz znów mnie zapyta o objawy a ja mu znów odpowiem, że czuję się rewelacyjnie, to serce mi stanie na jego ponowne: "To niedobrze, wolałabym usłyszeć, że choć czasem Pani gorzej, bo np. mdli".

Za godzinę idziemy do Rodziców na obiadek. A potem znikam aż do niedzieli.

Właśnie zrobiłam sobie też listę sklepów z odzieżą ciążową, bo koniecznie muszę sobie kupić spodnie nie uciskające na brzuch. W poniedziałek pojedziemy z M coś kupić korzystając, że ma dzień urlopu.

Wesołych Świąt Dziewczyny dla Was i dla Waszych Rodzin!

Agatko ciekawe czemu akurat dziewczynka a nie chłopiec, prawda? Bo statystycznie jest nas więcej?

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki,

witam świątecznie :-)

Asiu piękny prezent zrobiliście rodzicom :-)

Agatka kiedyś patrzyłam w tv na program, w którym mówili, że na początku każdy zarodek jest żeński. Znalazłam fragment artykułu :

"...Najpierw powstaje tzw. szczelina moczopłciowa z nakrywającym ją guzkiem płciowym, który może rozwinąć się zarówno w męskie prącie, jak też w żeńską łechtaczkę.
Rozwój męskiej formy tych narządów następuje po stymulacji androgenami. Ma to miejsce przed 12. tygodniem życia płodowego. Jeśli takiej stymulacji męskimi hormonami nie ma (brak jąder u płodu), wytwarza się łechtaczka, nawet kiedy osobnik ma męską płeć genetyczną. Można więc powiedzieć, że również mężczyźni byli kiedyś kobietami, przynajmniej przez pierwsze trzy miesiące od poczęcia. "

miłego dnia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry