• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

agnieszka0240 - Juleczka jest prześliczna!!!:)

Agatka - ale ten czas sxybko leci!!JUŹ 7 miesiąc!!!:)

GosiaLew - pomyśl, że przed Wami kolejny cykl staranek:)To co dzis piwko albo winko się poleje?

xdec
- trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!!!

Aga34 - czekam na wieści z wixyty!Napewno będą bardzo dobree:)

karola322 - fajnie, że jesteś!Gabrysia dobrą radę Ci napisała:)

Pati.b - brak mi słów na to, jak ograniczona w myśleniu jest ta panna...miłej nauki!!!A tuniki napewno się wcześniej czy później przydadzą!:)Oby jak najszybciej!

v_jolka - tak mi przykro:(

karolci81
- mi mój gin jak dawał zwolnienia po poronieniu to były 80%. Próbował czegoś szukać żeby było 100 ale mu sie nie udało...(zaraz po zabiegu przysługuje 2 tygodnie 100%)tak mi ciągnąl przez kilka miesięcy. Dobrze, że da Ci skierowanie na badania!I masz rację: ZMIEŃ LEKARZA!!!

kaska0201 - przytulam...i cały czas się modlę!

missiiss - no to super że @ się kończy. U mnie od zabiegu też się pozmieniało..wcześniej czasem z bólu umierałam, a teraz bezboleśnie przechodzę!

agu_ska - jak widać są jeszcze księza z powolania..a nie tylko tacy, co kapłaństwo trakrują jak dobry zawód...

Jak dobrze, że dziś piątek..chociaż ja i tak w weekend nie odpocznę bo mam szkolenie z księgowości...Jestem teraz u szwagierki w akademiku..i sobie uswiadomiłam, że ciesze się ze juz nie musze się uczyć:)

Pozdrawiam cieplo kazda !!!

reklama
Kasiu przytulam, myślami jestem z Tobą....

Aguska badanie NT to jedyne nieinwazyjne badanie prenatalne i powinno się robić wszystkim ciężarnym, bo jest to najprostsze badanie wykluczające wady genetyczne w tym zespół downa. I jeśli wychodzi dobrze, to nie trzeba badać dalej jak się nie jest po 35 roku życia. Tylko nie każdy lekarz potrafi dobrze zmierzyć albo mają kiepski sprzęt. Warto jednak zrobić i wspomnieć lekarzowi, jeśli on nie robi to udaj się do innego. Moim zdaniem powinno to być badanie obowiązkowe wpisywane do karty ciąży.

No a ja idę otworzyć piwo tak jak zapowiedziałam. A jak skończy się @ to jeszcze na siłkę pójdę. Jestem niepocieszona, że jednak nie jestem w ciąży, ale muszę chyba bardziej wyluzować.

dobry wieczorek!!
Kasiu, chciałabym znaleźć słowa które mogłyby Cię pocieszyć i dodać otuchy, ale nie umiem poskładać tego, co chciałabym Ci życzyć w jakieś sensowne zdania.jestem z Tobą, pamiętam i modlę się, żeby jednak któregoś dnia dotarły do nas od Ciebie radosne nowiny.
Lucy, z tymi bólami to ja sama zgłupiałam.w dzień kiedy myślałam, że mam owulację miałam wręcz straszne bóle z prawej str, a na drugi dzień na USG okazało się, że po 1sze owulki jeszcze nie było, a po 2gie będzie z lewego jajnika...poza tym ja też słyszałam, że to nie musi być na zmianę raz jeden a raz drugi jajnik po kolei.
Agatka, gratuluję siódmego okienka!!!i zaraz ósme i dziewiąte:)a po urodzeniu, to nawet słyszałam, że tęskni się za brzuszkiem;)
Pati, Kochana czekaj cierpliwie,bo ja zrobiłam 4 dni przed @-wyszedł negatywny, a mimo to do końca się łudziłam, że to po prostu za wcześnie...3mam mocno kciuki.pora dołączyć do grona ciężarówek.
Aga, jest 21:32, gdzie jesteś?czekamy na newsy!!!
Daaa, GosiaLew, z przyjemnością potestuję z Wami :-)
Karola, witaj znów w naszym gronie i skoro lekarz nakazał, to nie masz Kochanie wyjścia, trzeba się oszczędzać!!!to akurat powinno dobrze Ci zrobić, bo po urodzeniu już nie będzie czasu:tak:
Agnieszka, chyba Juniorka daje Ci popalić skoro nie zaglądasz.ale co się dziwić tyle tygodni w zamknięciu ;-)
Missiiss, moja pierwsza @ po, to też był "lajcik", ale teraz ta druga, to jakby mi ktoś wnętrzności i krzyż wyrywał na żywca...nie polecam;)
Karolcia, ja po zabiegu miałam 28 dni zwolnienia, ale 80%, ale też gdzieś czytałam, że mam prawo dostać zwolnienie 100%platne, tylko niestety nie zapisałam tej stronki

wszystkie ciężarówki gorąco ściskam i już nie mogę się doczekać kiedy do Was dołączę i będę miała takie dylematy jak Wy:tak:

Ostatnia edycja:
GosiaLew - Następnym razem na pewno się uda - a teraz dużo boboseksów i znów testowanko...

A co do USG prnatalnego - z tego co czytałam nie wszyscy lekarze poprawnie potrafia je przeprowadzić i tylko stresują biedne przyszle mamusie - ale pójde i wyjdę spokojniesza..
A gdyby nie wy nawet nie wiedziałam bym że takie badanie jest robione :)

reklama
mamaAmelusi, to zależy też od etapu cyklu..a u Ciebie który dzień?zresztą generalnie sam śluz jeszcze raczej niczego nie oznacza niestety.nawet ostatnio czytałam wypowiedź jednego lekarza, że sluz mleczny tez w fazie poowulacyjnej się pojawia jako śluz niepłodny.sama też taki miałam.
a ja nie lubie tak długo czekać na ważne wieści, bo mnie to niezmiernie stresuje!!!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry