• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Emy, słońca to ja Ci zazdraszczam z całej duszy. Zwłaszcza że za oknem zamiast nieba znów wisi bura szmata, a mokry beton podwórka pogłębia wrażenie wszechogarniającej szarzyzny. W takim momencie wizja błękitu morza i (nawet niech sobie nie będzie złocisty tylko szary) piasku plaży, sprawia że ta angielska pogoda staje się jeszcze bardziej przygnębiająca. Widziałam na portalach info że Mubarak dał sobie siana - lepiej późno niż wcale, ale i tak uparcie trzymał się krzesełka. Mało dziwne - pewnie krzesełko miało sutą pozłotkę.
Maria.uk, jak o mnie chodzi nie masz czego zazdrościć - babcie w PL zostały. :tak: Pewnie nie mieszkasz w "mojej" dziurze - gdyby coś to ja w miarę wolnego czasu bym Ci z dzieciakami posiedziała... Ale w tej dziurze nikt nie mieszka. I wiesz co? Te "tanie kwiaty" to całkiem jak u mojego. "Czemu to kupiłeś?" "Bo było tanie." I kolejny złom w domu... Ale na tanie kwiaty to jeszcze się mu wpaść nie udało.:-D Łosiek jest i tyle, ale kochany. Poza tym kwiaty tu zdecydowanie drogie są, wolałabym na przykład jakieś truskawki albo coś w tym guście zanabyć - też potrafią być romantyczne.

Mam jazdę od rana. Alma, właściciela Shadowa który znów u nas gości z powodu awarii ogrzewania w ich mieszkaniu, przyniosła nam coś. Na pewno jest to mięcho, na pewno peklowane i wędzone, osznurkowane, na pewno nie gotowane i przede wszystkim ogromne. Zapakowane w folię, zamrożone. Pytam ja się co to... Nie wie. Tak na oko z 5kg. Oni tego nie chcą bo im na 2 osoby za dużo. To sie gotuje (parzy), dzieli na porcje i zamraża. Jej się nie chce z tym piep...ć. No, to rozmroziłam, wsadziłam do gorącej wody i teraz pilnuję żeby nie zawrzało. Pewnie koło 3pm będzie można skręcić grzanie. I absolutnie nie wiem co to za wynalazek...:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam w sobotnie południe!!!

Za oknem pięknie świei słoneczko, chociaż jest mroźno..... Zaraz się człowiekowi chce żyć!!! Dom posprzatany i zabieram się za obiad... Ferie się skończyły i w poniedziałek ruszam do pracy. @ nadal ni widu, ni słychu (43dc)... tempka od 5 dni na poziomie 37 - 37,2, więc albo owulka się opóźniła na maksa i wstrzeliliśmy się w nią, albo będzie trzeba wywołać @.... endokryn. radziła poczekać z wizytą u gin i wprowadzaniem hormonów, tak więc czekam do czwartku i jeśli się nie pojawi w piątek stawiam się u gina.... testy robiłam 2 - oba z jedną krechą (ostatnio w miniony poniedziałek); jeśli @ nie pojawi się w środę to rano zrobię trzeciego teściora, bo jeśli się coś zadziało, to będzie 14 dni po;-)

Gratuluję udanych wizyt:tak:Niech fasolki nadal zdrowo rosną!!!

Kłaczek -widzę, że wróciłaś.... Witaj:-) Koniecznie napisz, co wyszło z tych 5kg czegoś...

Hej, agamati! Widzę że nastrój masz bojowy - fajnie. Nie mam pojęcia co z tego wyjdzie, na razie parzy się ładnie a ja pilnuję żeby nie zawrzało ani nie ostygło. No i żurek będzie cacuśny na wywarze...

Lilijanko a na tym wizytowym wątku, to ja też mogę pisać o wynikach i wizytach, czy tylko ciężaróweczki? Bo jak trzeba, to ja też się dopiszę :)
Oczywiście, że tak.

liliana - 2 razy po 2 tabletki luteiny dowcipnej
Ery... N25 na tarczycę + folik 1x1 dziennie
Dawkę luteiny masz taką samą jak ja widzę, a ja miałam progesteron tak niski, że gdyby nie luteina to bym dziś Ady nie miała. :tak:

Kasia2011 – ten wiersz przepiękny :tak:

Dorota139 – zabrakło mi słów :-(
Kurcze blade , mój T naprawde chyba chce żebym odstawiła anty:szok:
Ty się za dużo nie dziw tylko pisz kiedy te plaster zdejmujesz? :-p

W takim razie ja nie rozumiem nic... Farmaceutka powiedziała, że gdybym wzięła te tabletki (2x1) mogła bym nawet umrzeć!!! :szok:Nie mogą brać ich osoby, które mają cukier w normie. A przecież mówiłam, że dostałam tę receptę od gina bo podobno wpływa na płodność- a ona oczy wywaliła i powiedziała, że doktorek musiał się pomylić! To nie wiem czy ona się nie zna, czy on naprawdę się pomylił:wściekła/y: W każdym razie zdecydowałam, że nie biorę tych tabletek i zostanę przy witaminkach. Co ma być to będzie!:crazy:
ONA się nie zna! :sorry2: Moja siostra też brała metformax na PCOS, a mąż codziennie łyka, bo jest cukrzykiem :tak:

Zapomniałam dodać, że też stosuję testy owulacyjne i jeśli nie będzie fasolinki po 3 cyklach idę do innego lekarza! Byłam 4 miesiące na tabletkach anty i podobno sam ten fakt zwiększa płodność.
Albo bezpłodność albo płodność albo zwiększa ryzyko ciąży mnogiej albo zwiększa ryzyko poronienia, wszystko zależy od organizmu :dry:

Emy – i co Twój mąż na to Twoje gadanie? :sorry2:

Lina82 – super wieści, niech dzieciątka dalej tyle radości przysparza ;-)

Trawa – waga w miejscu stoi, a cm mierzyłaś w poszczególnych partiach ciała? Bo u mnie np. cm lecę, a waga z opóźnieniem spada :-p

hej dziewczynki witam sobotnio!!! u mnie wieje a wlasciwie pizdzi....hehe bo to kieleckie:-D
do diety sie dolaczam bo normalnie koszmar:szok:58 kg, we wszystkim mi ciasno, a brzuch czuje ze mam od brody do kolan, przede wszystkim odstawiam slodycze:-(i pieczywo (kiedys przez miesiac nie jadlam chleba i 4 kg zlecialo i lepiej sie czulam bo nie taka jak balon), a tak to mysle ze dieta Dukana, moja znajoma jedna schudla 15 kg a druga
23 kg....ja tak drastycznie nie zamierzam juz raz bylam szkieletorem 44 kg, nabawilam sie super anemi, wiec teraz z glowa trzeba schudnac, z checia bym na jakas silownie pochodzila, ale samej mi sie nie chce
emy strasznie ci zazdroszcze slonca i tego ciepelka....nie zalamuj sie, bo ci nie wolno...kochana nie odbieraj mi ststusu najwiekszego dola na tym forum.....jestes silna kobietka i dasz rade.....bo jak co to to biore urlop, lece do hurghady i bedziemy zasypywac -zapijac doly na plazy;-)
wrocilam z pracy cala noc mordowalam sie z aparatem ale naprawilam gada, naszczescie byl spokoj, no ale w szpitalu to nigdy nic nie wiadomo, a zaraz robie sie na bostwo i jade na "romea i julie"
milego weekendu walentynowego dziewczynki......mysle ze po 8 marca bedzie nowy wysyp fasolek:-)

napisalam posta i skasowalam sobie go!
witam dziewczynki, uwielbiam takie dni, leze sobie z kompem w lozeczku, mala zasypia Moj M oglada film a ja moge sobie spokojnie popisac. Ja na walntynki planuje jakas kolacje-o moze jakies propozycje kulinarne?ale mysle iz nasza mala rowniez bedzie uczestniczka kolacji, no ale co zrobisz jej sie tez nalezy:-)

reklama
onaxxx jak wspaniale czytać twojego radosnego posta!!!!

a więc beta przyrosła o 150 % ( z 308 na 770) więc jest ok. Czekam na wyniki tsh, ft4, progesteronu , tokso i cytomegalii. I odliczam dni.. Na pierwsze usg jade 24 lutego.
pozdrawiam Was dziewczynki!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry