• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

kurcze ale dla mnie to takie ,,nieludzkie,, jest.Ale kiedys pisałyscie ze u nas kazda ciaza jest traktowana ,,jak ciąża,, a u nich do 12 tygodnia jakby co to przeciez strata niewielka , bo tak zrozumialam .Ale to chore bo jezeli w 7 tygodniu mozna widziec juz serduszko to taka pani nie potrafi tego zobaczy na monitorze?nieludzkie i tyle.
magnusik moze to jasnowidz był skoro popatrzył i postawił diagnoze?śmiechu warte.

reklama
magnusik kciki za usg będzie dobrze.J awczoraj byłam.
klaczek- ja pier......u nas sa konowaly a tam widze jeszcze leps.ja bylam na usg w 6 tygodniu i juz bilo serducho.
przeciez juz spokojnie u ciebie mozna stwierdzic czy wszystko idzie dobrze.Pewnie gdyby nie obawy to bys wsiadla do samolotu i przyleciala do polski co?tu przynajmniej by ci zrobili scan i by bylo wiadomo a tak kurcze czekac jeszcze tyle czasu to zwariowac mozna.

Dziewczyny, oni uwazaja ze jak sie ma urodzic to sie urodzi. Doslownie. I ze takie potrzymywania i dzialania medyczne, wplywaja na oslabienie populacji. Hmmm... Nigdzie nie widzialam tyle cherlakow i lamag co tutaj. Chlopaki jak lebiodki, dziewczyny pokoslawione... Spoko. Ja nie wiem czy oni naprawde nie potrafia - takie mam po prostu wrazenie. Co do serduszka - pierwszy raz bylam na usg nieco rok temu, w 6 tygodniu - serduszka jeszcze nie bylo, ale widac bylo pecherzyk i zarodek w nim. Teraz jestem w 9-ym tygodniu, sorry, ale na tym etapie to juz mozna raczki i nozki ogladac, a nie tylko bijace serce. Oni tu maja zajefajny sprzecik i taka rozdzielczosc ze pala siada! scany ktore mialam tu robione, potrafilabym zinterpretowac sama - obraz na monitorze jest czysty, wyrazny i ostry jak zyleta, widac wszystko. Nawet jak robilam scan po poronieniu, to widzialam co i jak - wystarczy miec oczy, nie trzeba geniuszu.
Anulka, nie wiem czego szukac. Polska przychodnia jest gdzies w pizdu na poludnie, prywatny scan... Nie mam pojecia gdzie.

Kłaczek brak mi słów... My wszystkie e-ciotki wierzymy w Twoje Jajo, że ma się dobrze i zdrowe wyjdzie na świat w styczniu i żaden scan nic tu nie zmieni, ale wiadomo... są takie sytuacje że sama wiara nie wystarczy i potrzebne są materialne dowody. Jedno jest pewne- Jajko jest silne, trzyma się bez żadnych wspomagaczy, musi mu się udać i nie ma to tamto. Oczyma wyobraźni normalnie widzę Cię jak wpadasz do gabinetu, chwytasz "kija" do usg i sama gmyrasz i pokazujesz tym niedouczonym baranom co i gdzie powinni zobaczyć :]

Co do konowałów to moja pseudo-ginka w poprzedniej ciąży na usg w 8 tc na pyt. czy widać serduszko odpowiedziała, że jeszcze za wcześnie :szok:

Magnusik kciuki za wizytę!!!! Po wizycie czekamy na fotki dzidzi i brzuszka :-)

Ostatnia edycja:
Kłaczek a czy w najblizszym szpitalu polozniczym nie ma Early pregnancy unit? wiem,ze kobietom po przejsciach sami proponuja wizyte na takim oddziale,robia tzw early scan, pozniej robia przeziernosc NT i inne badania.Mnie teraz powiedzieli,ze jak bede miec 8 tyg ciazy to mam sie zglosic na ten odzial.Obiecali,ze sie zajma wczesniej moim przypadkiem.
Wiem,ze sa prywatne scany ale to "droga impreza". A jakiejs polskiej przychodni nie ma w poblizu?
U mnie akurat przychodnie polskie dzialaja prężnie,nie ma sie co dziwic,wsród Polek na wyspach prawidziwy baby boom.Widac to w samolotach jak sie do kraju leci- wszedzie male dzieci,polowa pokladu:)
Daleko masz do Londynu?O tu cos jest, o Private Pregnancy Scans & 3D/4D Baby Scan | London Ultrasound Centre

Uuuuuu,polecialam z tym Londynem,teraz patrze na mape- daleko masz,sorry:blink:

Ostatnia edycja:
Kurde ale zdzierstwo... Myślałam że mój przewidywany wydatek w wysokości 150 zł na wizytę z usg ok. 7 tc to będzie dużo, ale angolskie stawki wyprowadziły mnie z tego przekonania... Dziewczyny zamawiać paputy!! Musimy machnąć takie zamówienie żeby Kłaczkowi na scan starczyło :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry