• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No to faktycznie Kłaczku niezłe jaja robi sobie ta ichniejsza służba zdrowia...buuu. co do terminu porodu, to mi z OM wychodzi 18 XII, a z USG w 12tc 15 XII, jeszcze pół roku i zobaczymy jak będzie w praktyce ;-) kurde, ja do tej pory miałam już 3 USG i też się denerwowałam, bo tyyyle musiałam czekać na kolejne, a u Ciebie no masakra normalnie, współczuję tych nerwów i życia w niepewności. jesteś teraz 2 połowie 9 tygodnia, ja właśnie w tym okresie pierwszy raz widziałam swojego szkraba z raczkami, nozkami i bijacym serduszkiem i miał już wtedy 1,5 cm :-) teraz pocieszę Cię troszkę i napiszę, ze mi czas też baaardzo się dłużył tak do tego 11 tc, a teraz tydzieńza tygodniem leci niewiadomo kiedy :-)

Karolcia81 ja niezmiennie nadal trzymam kciuki razem z moim bąblem za wasze boboseksy :-) za kilkanaście dni będziemy wyczekiwać zdjęcia twojego testu z dwiema krechami ;-) nie ma innej opcji....

Emy pastę z tuńczykiem i pomidorami też często robię, mój mąż uwielbia, zresztą on wogóle jest taki makaronowy, więc problemów z nim nie mam :-) moim popisowym numerem jest też tagliatelle z wędzonym łososiem i groszkiem w sosie śmietanowym z dodatkiem białego wina...pychotka :-)

Ja już z niecierpliwością czekam na jutrzejsze USG genetyczne 4d... a dziś wieczorkiem idziemy do kina, zawsze to jakieś urozmaicenie :-)

reklama
Odebrałam dziś wyniki ;

Grav.obsoleta Hbd 12

opis makroskopowy

jama- obfite , brunatne ,błotniaste

Rozpoznanie patomorfologiczne

1,072,074 wyskrobiny

Residua deciduae et fragmenta parva necrotica chorii.

czy ktoś coś z tego rozumie wizyte mam w piątek ale już bym chciała wiedzieć.

Kłaczku ani ochoty na jedzenie ze spaniem to niby śpie ale budze się kilkanaście razy w nocy...Odbierałam wyniki w szpitalu i czkajac na winde zobaczyłam taki obrazek tatuś odbiera mamusię i noworodka szczęśliwi uśmiechnięci a mi się krzyczeć chciało dlaczego mojego maleństwa juz nie ma ,czy oni sa lepsi odemnie!!! pobiegłam schodami ...

AniolkowaMamo, to masz wiecej szczescia. Tu chyba jest taki oddzial: Association of Early Pregnancy Units , ale nikt mi nic na ten temat nie wspomnial - zakladaja prowadzenie tej ciazy w sposob typowy. Londyn istotnie mam daleko ja cholera, ale Barnsley jest o 46M - odleglosc nie jest w takim ukladzie problemem bo to blisko.
A_gala, ja wiem ze na tym etapie juz jest wszysko, wiec czemu oni ze mnie idiote robia i wmawiaja ze nie da sie nic zobaczyc? To obraza mnie jako istote cokolwiek rozumna. Nie jestem pieprzona angielska, bulowata ameba, zeby mi takie kity zenic.
Fasolka, masz klasyczne objawy depresji z odpychaniem od siebie ludzi wlacznie. Zaburzenia sny, brak apetytu, apatia, wycofanie... wiesz co z tym zrobic?

z innej beczki ,, wchodzi moj synek do domu i mowi ze ma srednia na koniec 4.70 a do paska powinna byc 4.75 i luz , luz na calego a ja tu szukam numerow jakich tych nauczycielek moze zadzwonic zeby cos zmienic .Nie wiem czy powinnam ale sie wnerwiłam , a on spokojny jak nie wiem co.Ma ogolnie to w dupie czy bedzie pasek czy nie , mnie bardziej zalezy .

anulka luuuuuz, nie możesz mieć większych ambicji niż Twoje dziecko. Powinnaś być z niego dumna, pochwalić, zafundowac jakąś nagrodę za dobre oceny. A pasek? Pasek o niczym nie świadczy, w dorosłym życiu nikt nie będzie się go pytał o czerwone paski na świadectwie, zwłaszcza z 4-5 klasy... Mój ojciec miał wiecznie większe ambicja od moich, zawsze pretensje "a gdzie pasek", "dlaczego tylko 4+ a nie 5?" z domu wyszłam "niedorobiona" z niskim poczuciem własnej wartości bo nigdy do końca ojca nie mogłam "zadowolić" (jakkolwiek dwuznacznie by to nie zabrzmiało;-)). Twoja ewentualna interwencja u nauczycieli tylko może syna w zażenowanie wprowadzić i sprawić że będzie wytykany przez kolegów jako ten któremu mamusia po znajomości oceny podwyższa.

Anulka, odpusc dziecku. Ma racje ze zlewa. Pasek mu w glowie nie zostanie. Uczy sie dobrze? Madry jest? Oducza mamusie palic? Masz wspanialego syna i najwazniejsze ze paska na d... nie bedzie - na swiadectwie tez byc nie musi.

Ops... zaczynam miec koszmarny pomysl... Emergency (za kilka dni, nie teraz) i bajeczka ze mnie brzuch boli, ze plamie... Od razu scanu nie zrobia, ale wyznacza termin najdalej za 2 dni. Po dwoch dniach plamienia moga mi juz przejsc, prawda??

tak wiem wiem , moze to rzeczywiscie moja ambicja :zawstydzona/y:. A troszke zachowuje sie jak Twój ojciec , chce zeby wyszedł na ,, ludzi,, . Zeby było mu łatwiej kiedyś o prace niz nam jest teraz. Zeby nie był ,,robolem,, jak my z moim.Tez nieraz zdarzało mi sie powiedzieć ,, tylko 4+ ? jakbys sie postarał to była by 5. ,, :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Anulka, bardzij motywuje pochwala niz wieczne niezadowolenie rodzicow. Bo po co sie starac, jak i tak beda marudzic? Pochwal i za to 4+, ale jak Ci przyniesie 5, to mu zrob swieto w domu i bedzie sie bardziej staral zeby Ci sprawic te wielka radosc.
Czemu chore? A oni to zdrowi sa??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry