julia0903 - na 99% tak jest tylko musisz od razu ciągiem bez przerwy po macierzyńskim złożyć wnioski, 1 zaległy, 2 bieżący i nawet jak wypiszesz 26dni za 2014 nie mogą odmówić:
Wyjątkiem jest jednak sytuacja, w której pracownik prosi o urlop wypoczynkowy tuż po urlopie macierzyńskim. W tym przypadku, zgodnie z art. 163 § 3 Kodeksu pracy, pracodawca ma obowiązek udzielić urlopu. Także jeśli wystąpił o niego ojciec wychowujący dziecko (bezpośrednio po wykorzystanym przez niego urlopie macierzyńskim). Oznacza to, że niezależnie od ustalonego planu urlopowego, jeśli złożysz wniosek o urlop wypoczynkowy bezpośrednio po urlopie macierzyńskim, pracodawca będzie zobowiązany udzielić ci go w tym konkretnym terminie.Taka sama zasada będzie obowiązywać jeśli zdecydujesz się wykorzystać dodatkowy urlop macierzyński (obecny wymiar urlopu dodatkowego to 4 tygodnie, jeśli urodziłaś jedno dziecko przy jednym porodzie lub 6 tygodni, jeśli urodziłaś dwoje i więcej dzieci przy jednym porodzie), tj. jeśli złożysz odpowiedni wniosek, pracodawca zobowiązany będzie do udzielenia ci urlopu wypoczynkowego bezpośrednio po dodatkowym urlopie macierzyńskim.
Przebywając na urlopie macierzyńskim (a także na dodatkowym urlopie macierzyńskim), nabywasz prawo do urlopu wypoczynkowego na takich samych zasadach, jak gdybyś pracowała w tym czasie. Niewykorzystany urlop, pracodawca będzie zobowiązany udzielić ci w terminie późniejszym.
*jak się chcesz upewnić możesz jeszcze do PIP zadzwonić
Dziewczyny wróciła z pracy ubrałam się w cos wygodnego i co widzę? brzuch wyskoczył, ja drobna jestem a brzuch wygląda jak w okolicy 5-tego mies. z córka,