reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciązowe Kłopociki

U nas też będzie rodzinny poród z czego ja się bardzo cieszę bo będzie się miał kto mną opiekować :happy2:
W moim szpitalu każą panom przy porodzie stać u wezgłowia łóżka więc nie ma obawy że będzie widział szczegóły :-p
Aneta23 ładnie opisałaś Wasz poród :blink:

reklama
Martynaag - to tzw. kandydoza pochwy... czyli najbardziej standardowa i często spotykana infekcja pochwy i to nie tylko w ciąży. też się z nią borykam, da się przeżyć.

Dziekuje Kochane :* Ja sie wystraszylam, ze to znowu jakas powazna sprawa...
Jutro ide na zalozenie pessara, to bede pokazywala mojej gin te wyniki.

jeśli chodzi o poród rodzinny, to ja nie chciałam i mąż też nie. Ale w zeszłym tygodniu stwierdził, że jednak to dla niego bardzo ważne i bardzo chiałby być ze mną i maleństwem w tym ważnym momencie:tak:Więc będziemy rodzić razem:tak:

Dziekuje Kochane :* Ja sie wystraszylam, ze to znowu jakas powazna sprawa...
Jutro ide na zalozenie pessara, to bede pokazywala mojej gin te wyniki.

Z tego co się orientuję to,żeby założyć pessar posiew musi wyjść jałowy i nie może być infekcji, ale mogę się mylić. Być może ta infekcja, którą masz nie jest przeszkodą :) Gin będzie wiedział co robić :)

Cześć dziewczyny!
ledwo siedzę:baffled:. Dzisiaj złapała mnie taka rwa kulszowa że dosłownie poruszam się jak moja prababcia. Wszystko mnie boli a najbardzie posladek kręgosłup i noga. Do tego wczoraj wieczorem dostałam skurszy dlugich i bolesnych ale nieregularnych- teraz też brzuszek mis ię spina:-(. I powiem szczerze trochę się martwię...

Dorinka dzięki za odpowiedź.
My nad porodem rodzinnym też sie zastanawiamy. M powiedział, że jak chcę to będzie. (Chociaż wiem że dla niego to b edzie trudne, bo na sam zapach szpitala robi mu się słabo. ) Ja sama mam mieszane uczucia. Pewnie zdecuduję jak poród się zacznie.

Witam i od razu zabieram się za narzekanie... Zauważyłam dzisiaj że obniżył mi sie brzuch :baffled: no i oczywiście panika jak nic bo zostałło mi jeszcze co najmniej 5 tygodni a przeczytałam ze brzuchol obniża sie tak na 2-3 tyg, przed porodem :-( Może któraś z Was wie cos o tym ? do lekarza idę we czwartek ale chyba zwariuje do tego czasu .... :-:)-:)-( pozdrawiam gorąco i mam nadzieję że zadne nowe problemy nie przyczepią się do żadnej z WAs

ICEDAL - ja kilka dni temu pisalam o tym samym :-D
Moj tez sie obnizyl :confused:....poki co rozkoszuje sie tym ze moge wiecej zjesc :-p i tym ze skonczyly sie klopoty z oddychaniem.....
Problemem jest to ze podczas spaceru czuje sie jakbym glowe malego miala miedzy nogami :sorry2: I jak siedze to musze sie niezle rozkraczac :cool2:
Powiem Ci ze poczytalam troche na temat tego obnizania sie....i jest t:-po cokolwiek dziwne....bo w kolejnej ciazy zazwyczaj obniza sie jak rozpoczcie sie akcja porodowa :shocked2: No ale coz - najwyrazniej mamy inaczej.....
Poprzednio z obnizonym brzuchem chodzilam miesiac :tak:

reklama
Icedal nie martw sie, ja mam bardzo nisko brzuch cala ciaze. Teoretycznie brzuszek opada 2-3 tygodnie pzed rozwiazaniem ale kazda z nas jest inna i inaczej moze pewne rzeczy przechodzic. Jest to Twoja druga ciaza z tego co zauwazylam i brzuszek moze byc juz dosc nisko na tym etapie ciazy. Jesli nie masz w tym momencie zadnych innych dolegliwosci to pewno wszystko jest w porzadku. A lekarz juz niedlugo Cie obejrzy i zbada dla pewnosci:tak:.

Do góry