reklama

Ciążowe Kłopociki

Ja jak na razie mam 6 no 6,5kg na plusie ... :-D po wczorajszym ważeniu się.
To i tak dobrze.
Ale wiecie co - jesteśmy w dobrym okresie ciąży. Wiosna a za parę dni zacznie się lato. Dużo spacerków, picie wody, świerze owoce i warzywa - to wszystko jednak ma wpływ na naszą wagę.

reklama
Magdziunia to zależy. Ja np. jem wiele owoców dużo pije, praktycznie jem tylko ciemne pieczywo. do minimum ograniczyłam ziemniaki itp, Słodycze to u mnie świętosć i co???????????? waga idzie do przodu.Pewne rzeczy są uwarunkowane genetycznie. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 30 w drugiej prawie 16 dlatego nielicze ze teraz bedzie mniej:-( Ale mam nadzieje ze uda mi sie to zgubić inaczej trza sie ebdzie wziąść w garść i sie wspomóc:tak:

Tak uwarunkowania genetyczne też są ważne.
Ja myślałam, że będzie u mnie gorzej - mam tendencje do tycia.
I czasem pozwalam sobie na "zdrową żywność".
Jednak trochę ruchu i dużo wody pomaga.

Najważniejsze to jeść dla dwojga a nie za dwoje ... w niektórych przypadkach za troje.

Ja jestem dopiero 3 kg na plusie:) ale wielka byłam przed więc się wyrównujemy;-)

Ze względu na złe wyniki cukru mam ograniczyć wszystkie cukry. Kazano mi jeść 6 niewielkich posiłków dziennie. Mam już za sobą 4 i wcale już nie mam apetytu. Mam też wybierać małosłodkie owoce. Zjadłam jabłko i mam zgagę:baffled: Upiekłam schab bo powinnam jeśc czerwone mięso to aż mie odrzuciło...spróbuję na kolację zjeść z chlebem....Jakaś przybita jestem.

Kaka Kochana, nie martw sie. Po porodzie wszystko wroci do normy. Pomysl, ze zostalo Ci mniej jak polowa. I bedziesz sie wtedy cieszyc swoja Malenka Coreczka i w chwile po tym zapomnisz, ile wyrzeczen kosztowala Cie ciaza. Jestem z Toba!!!! Glowa do gory :tak:

reklama
Ja mam 4 kg więcej ale po pierwszym dziecku dużo mi zostało więc wolałabym dużo nie przytyć, po za tym u mnie w rodzinie mojej mamy wszystkie kobiety są mocno" przy kości" a jakoś nikomu specjalnie nie chce się odchudzać.
Ja kiedyś próbowałam to mało co się nie wpędziłam w bulimię i odpuściłam.
Mam jednak nadzieję, ze przy dwójce dzieci nie będę mieć czasu tak sobie dogadzać bo od paru dni jak nie zjem czegoś słodkiego to nie myślę o niczym innym noi jem, ale dziś skończyłam batoniki i więcej ich nie kupię...

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry