• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

No właśnie chodzi o to że jedno i drugie ma zdejmowane szczebelki i się zmienia w normalny tapczanik, jakoś mnie to przekonuje ;)

Dzięki za wyjaśnienie co do tej szuflady, najpierw byłam na TAAK, a potem zaczęłam mieć wątpliwości, więc chyba zostanie opcja nr. 2 czyli bez szuflady ;) Bo z szuflądą zamykaną to są już spoooroo droższe, a ja ograniczony budżet mam jednak. A jakby nie było, to obok łóżeczka będzie stała moja wielka szafa, 2x2m ;)

A jakieś rady odnośnie materaca?

reklama
Łóżeczko niemowlęce "Klupś" Bartek II teak KochanyDzidzius.pl - a może lepiej takie? Ja na ten moment to chcę kupić - cena fajna, szuflada przykryta. Do jakiego wieku dziecko z tego może korzystać? Ja mam nadzieję, że do początku szkoły, więc do 6 r.ż. - potem trzeba będzie zmienić meble w pokoju ze względu na mebelki szkolne, więc się duże łóżko kupi. A pokoik dla dziecka nie jest mały, bo ma 5x3 m, ale sa tam dwie szafy zabudowane, jedna ściana cała z oknem, więc w sumie szału to już nie ma.

Jakoś to do mnie nie przemawia, nie podoba mi się i tyle ;) Zastanawiam się czy szuflada mi naprawdę potrzebna, skoro miejsca będzie jakby nie było sporo, szafę mam naprawdę gigantyczną. Też mam nadzieję że to długości 140cm starczy do wieku szkolnego.

Flaurka, a wybrałaś jakiś materac?

Ja wczoraj czytałam artykuł w naj magazyn i tam polecają lateksowy ponieważ nie uczula tak jak kokos czy gryka czy trawa morska (wiem, można być uczulonym na latek sale to się na szczęście rzadko zdarza) a do tego jest odpowiednio elastyczny i sprężysty. Dla niemowląt polecali też piankę poliuretanową.
Zresztą maluch mojej siostry od urodzenia śpi na lateksowym materacyku i siostra bardzo chwali sobie.

Ja prawie od poczatku ciazy chodze w stanikach do karmienia... Nie moglam znalezc zadnych innych naprawde wygodnych. A jak kupilam pierwszy, to po przymierzeniu w sklepie, juz go nie zdjelam ;) Potem dokupilam nieco taniej 2 takie same online (prawie - mniejsze o numer w obwodzie i wieksza o numer miseczka), a po jakims czasie babka sprzedawala na ebayu uzywany, kupilam wiec czwarty za grosze.

Nowymi zakupami pochwalic sie nie moge, ale zdecydowalam sie na pieluszki wielerazowe, wstepnie wiem, co i gdzie chce kupic, wiec pewnie niebawem... Otulacze chce zamowic w Polsce.
Pytanie do dziewczyn spoza Polski - czy jest cos, co kupujecie w PL, bo u was niedostepne albo gorsze?

ja bede z polski sciagac: wit d, cos od plesniawek, masc majerankowa, [FONT=&quot]pulmexbaby, [/FONT][FONT=&quot]smecta, [/FONT][FONT=&quot]kosmetykidla dziecka, [/FONT][FONT=&quot]ochraniaczdo łóżeczka, [/FONT][FONT=&quot]pieluchyflanelowe i tetrowe i pluszaczka przytulaczka, narazie tyle mi do glowy przyszło :) [/FONT]

Little_nina - łóżeczko śliczne, który kolor wybrałaś?

co do ściąganych szczebelków - mamy zwykłe łóżeczko bez "bajerów" i mój mąż po prostu wyrwał (:sorry:) 3 szczebelki kiedy zaszła potrzeba - dodam, że można je założyć i wyglądają jak wcześniej - po prostu puścił klej. Gdybym miała teraz wybierać, to b. podoba mi się to Little_niny - najjaśniejsze.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry