• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Dziewczynki, czy któras z Was uzywała moze dla noworodka płynu do płukania lenor sensitive? zastanawiam sie nad kupnem tego plynu, poniewaz mam twarda wode i twarde ubrania, ale nie wiem czy nie uczuli Maluszka. moze znacie jakis plyn przeznaczony typowo dla maluszkow który faktycznie zmiękcza ubrania?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, czy któras z Was uzywała moze dla noworodka płynu do płukania lenor sensitive? zastanawiam sie nad kupnem tego plynu, poniewaz mam twarda wode i twarde ubrania, ale nie wiem czy nie uczuli Maluszka. moze znacie jakis plyn przeznaczony typowo dla maluszkow który faktycznie zmiękcza ubrania?
Wszuystkie płyny do płukania są przeznaczone dla dzieci powyżej 3 lat.
Żaden płyn do płukania nawet Jelp i Lovela nie mają atestu stosowania dla młodszych dzieciaczków.
Najlepsze do zmiękczania wody są indyjskie orzechy piorące i soda oczyszczona .
Tanio i ekologicznie .:tak::tak:
Dajesz na pralkę kilka pokruszonych orzeszków w woreczku i łyżkę stołową sody oczyszczonej .;-):-):-)

Wiolka śliczne ubranka :-)

Ja muszę skoczyć do marketu po proszek do prania dla niemowląt... Chciałabym przeprać pierwszą turę ubranek, żeby w razie czego leżały gotowe...

ja będę prała w proszku non-bio a płynu specjalnego kupować nie będe tylko taki normalny który zawsze uzywam

Ja juz po praniu.Pralam zawsze w normalnym "proszku"(plynu do prania uzywam) i tak zrobilam tez teraz.Nic nie bede prasowala,ale ladnie poskladane wszystko co jasne lezy juz ulozone w szafie.Teraz susza sie ciemniejsze ubranka,ale jako ze ich nie ma ogolnie duzo,to posegregowalam 0-6msc i razem wypralam.Wiec tylko 2 prania i gotowe wszystko.
Odlozylam tez juz ubranka do szpitala,to mi sie nie pomiesza i w razie czego S bedzie wiedzial,co zabierac.Z V nie bylam przygotowana,az tak bardzo,wiec po moim doswiadczeniu wole juz byc nawet z ponad 2,5msc wyprzedzeniem.
Teraz brakuje mi tylko do zakupow podpasek i pasa ortopedycznego na "po cc"(mam po V,ale bedzie za duzy).

p.s. zakochalam sie w tej zabawce:
sehorse.jpg ale kosztuje z przesylka prawie 30e :-(

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry