reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Dziewczyny, wiadomo, że teraz kupujemy ciuszki na rozmiar 56 - 62.
Ale czy kupujecie już jakieś większe? Jak zmieniają się rozmiary? Macie może jakąś tabelę rozmiarów do wieku dziecka???

reklama
Ale czy kupujecie już jakieś większe? Jak zmieniają się rozmiary? Macie może jakąś tabelę rozmiarów do wieku dziecka???
Ja tez mam troche rzeczy tak na 3 miesiace i nawet znajda sie na pół roku juz ;-) wszystkiego po trochu mam :tak:

Tabela rozmiarów - ubranka dla dzieci Bobasom tu masz znalazlam taka tabele ale ci powiem ze z reguły na metkach jest napisane na ile miesiecy to a w sklepach sa takie tabele z rozmiarami :tak:

Tabela z rozmiarama ma się nijak do wieku dziecka.
Moja mała mając 8 miesięcy chodziła jeszcze w 1 rajstopkach na 56 :szok::-D:-D,a mając pół roczku nie weszła w komplet na 12 m.:szok::-D:-D:-D
Każde dziecko jest inne ,każde inaczej rośnie ,i kazda firma ma swoją rozmiarówkę .;-):-):-)
Z czasem nauczysz się kupować na oko ;-):-):-)

Na 56 wcale nie kupuję niczego prócz wyprawki do szpitala ,bo moje dzieci duże się z reguły rodzą i w 56 nie wchodzą .:no::-D:-D:-D:-D:-D

Nie to, że którejś mamie tego życzę, ale niedawno urodziło się dziecko 6410 - żadna wyprawka nie pasowała - pożyczali ciuszki z oddziału dziecięcego:)

Sześć kilogramów szczęścia :: Informacje :: Kontakt 24

Ja nie wiem jakie duże dzieci mi wychodzą, więc nie kupię nic - mam tego trochę od znajomych a i babcie się chcą angażować - wolę poczekać i zobaczyć ile tego szczęścia będzie i wtedy dokupię dopiero - ot taka moja racjonalna do bólu natura;)

Moja lista - wypisałam tylko to czego nie mam:

KUPIĆ W POLSCE:
- wit D3 x2
- kosmetyki dla dziecka – szampon i płyn do kąpieli, balsamdo ciała
- ochraniacz do łóżeczka

KUPIĆ W ANGLII:
- smoczki x2, smoczkido butelek, szczotka do mycia butelek, podgrzewacz do butelek,
- łańcuszki dosmoczka x2, nożyczki do paznokci, szczotkado włosów, termometr kąpielowy, wanienka do kąpieli,
- wkładki laktacyjne, patyczki do uszu, chusteczki mokre, kremna popękane brodawki, sudocrem, proszek i płyn do płukania, pampersy,
- majtki jednorazowe, koszula do karmienia,
- czapeczki niemowlęce, skarpetki dla dziecka, rękawiczki niemowlęce
- materac na przewijak, łóżeczko turystyczne, pojemnik napieluchy,
- nianie elektroniczną, sterylizator do butelek
- pieluchy flanelowe i tetrowe po 2 szt.
- grzechotki , mata edukacyjna, misia przytulaczka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry