reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

dziewczyny dajcie juz spokoj co? naprawde powoli nieprzyjemnie sie robi nawet wchodzic na majowki...macie cos do siebie to pogadajcie na privie i tyle.

kingutek mnie takie czapusie z uszkami tez nie przekonywaly wizualnie ale sa fajne bo nie zciagaja sie z glowki.teraz jak moja corcia juz jest taka duza nadal jej kupuje czapki z uszami .
a reszta ubranek super, piekne, zaslodzilam sie:-)

reklama
a czy to czapka z uszkami? jeśli tak, to z powodzeniem mogę przyznać, że "używam" do dziś:)
100_1370.jpg

Ollena ja byłam w Irlandii ponad 4 lata i wrociłam rok temu.. Wiele moich kolezanek rodziła tam i jakoś wiele od naszych polskich szpitali sie nie rozni.. tak samo zabierały ze soba kaftaniki dla dziecka i tak dalej.
Co za bzdura ,ze nie ma w Irlandii kaftaników ii innych ubranek co u nas? ja kupywałam ubranka dla kuzynki własnie w Irlandii i wysyłałam jej paczke do polski!
W jakim ty miescie jestes w Irlandii?

pieszczoszka tez tez jestem 4 lata i jak Boga kocham kaftanikow i spiochow tu nie widzialam. Body, pajace, spodenki itp owszem, ale powyzszego nigdy w zadnym sklepie.
zaneta ja pisze o takich bawelnianych czapkach z uszami...
kingutek ja uzywalam na poczatku bawelnianych bez uszu i nigdy sie nie zsuwaly:) takze bez stresu.

A co do faceta przy porodzie to oni bardzo namawiaja, a jak maz nie chce to zeby wziac inna osobe, poprostu zeby bylo wsparcie psychiczne.
Moj maz siedzial miedzy nogami bo polozna go od razu spytala czy jej pomoze czy ma zawolac kogos do pomocy. On do dzis mowi, ze to bylo najpiekniejsze zdarzenie w jego zyciu i nigdy tego nie pozaluje i nie wie dlaczego sie zastanawial:)

Ostatnia edycja:
Ja pamietam własnie że jak pracowałam w dziecięcym to przychodziły mamy i chciały czapki z własnie z uszami nawet i dla 4 latków. Zobaczymy napewno 2 kupię takie bielizniane po kapieli bez uszu bo z tego co wiem to do szpitala chca własnie takie. a własnie dziewczyny zakładałyście te czapeczki po kąpieli czy tylko w szpitalu bo tak się zastanawiam?

Dublin.
Odwiedzam od zawsze H&M, Gap, Dunnes Store dawniej, Pennyes tez dawniej, przy Patryku jeszcze.

kingutek ja rodzilam w grudniu, wiec taka czapeczke zalozylam wychodzac ze szpitala i pozniej po kapieli przez pierwsze dni. Teraz planuje po szpitalu a pozniej mam nadzieje, ze bedzie ladna pogoda:)

MNiej wiecej o taka mi chodzi http://www.google.com/imgres?q=czap...tbnw=92&start=18&ndsp=21&ved=1t:429,r:17,s:18

Ostatnia edycja:
ja byłam w Corku ale w Pennyes zawsze były kaftaniki i praktycznie to samo co w PL
w Dunnes Store tez. Mój znajomy z żoną i dziekiem mieszkają w Dublinie i wlasnie sie pytałam jej na gadu i mówiła,że kupywała kaftaniki też w ciucholandach i w Pennyes są tez pakowane w paczkach po 5 szt

Ollena taka jak wkleiłas linka planuje kupić jedna na spacery bo jednak dni sa rózne maju. Te po kapieli kupię dla świętego spokoju 2 na wszelki :-) A co do kaftaników to mi się wydaje ze sa wszędzie. Moze gdzieś dobrze ukryte na póce leżą u nas w sklepie były schowane i jak ktoś pytał to się wyciągało bo słabo schodziły jednak.

reklama
więc ja używałam. wszystko zależy od dziecka - jak się kręci to się zsuwa. z resztą musiałaby być super dopasowana, a wiadomo - lepiej kupić na 2miesiące, a nie tydzień:) dzieci tak szybko rosną..
100_2603.jpg
przy okazji widać jaką mam spacerówkę. fajna, lekka, zwrotna, składa się płasko, wady.. ciężko ją prowadzić jedną ręką, jeśli się nie zablokuje kółek i ze śniegiem sobie kółka nie radzą.. żałuję też, że kupiłam taki jasny kolor - w lecie piorę tapicerkę przynajmniej raz w miesiącu (chyba, że mamy wypadek z jedzeniem):)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry