• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
SAM_7263.jpgSAM_7254.jpgSAM_7257.jpgSAM_7258.jpgSAM_7259.jpgSAM_7260.jpgSAM_7261.jpgSAM_7262.jpgdzisiejsze zakupy :) ps. ubranka troche wyszły mało kolorowe bo obecnie są mokre bo dopiero je prałam :P

Ja pamietam własnie że jak pracowałam w dziecięcym to przychodziły mamy i chciały czapki z własnie z uszami nawet i dla 4 latków. Zobaczymy napewno 2 kupię takie bielizniane po kapieli bez uszu bo z tego co wiem to do szpitala chca własnie takie. a własnie dziewczyny zakładałyście te czapeczki po kąpieli czy tylko w szpitalu bo tak się zastanawiam?
ja po kapili używałam takiej 5KOLORÓW!!CZAPECZKI NIEMOWLĘCE rozm. 56 -PROMOCJA (2026960987) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja w wietrzne dni jak najbardziej zakładam dzieciom bawełniane czapki z uszkami

pieszczoszka ja uzywam proszku ale przyznaje ze zelu nigdy nie próbowałam
bardzo ładne ciuszki

Dziewczęta - ta retoryka nie jest potrzebna. Obie macie rację, i nie da się porównać porodu jaki miała As i Ollena - As miała poród z komplikacjami, Ollena miała książkowy. W wielu krajach lekarz przy porodzie jest tylko w przypadku komplikacji - wychodzi sie tam z założenia, że poród to zabieg a nie operacja. Czy to jest słuszne? Może tysiące lat porodów naszych przodków to potwierdzają. Nie wiem czy w Polsce tez kiedyś tak nie będzie - popatrzcie na załogi w karetkach - kiedyś musiał jechać lekarz - teraz jadą ratownicy medyczni.
Doświadczenie z dziećmi mam zerowe, dlatego dużo czytam. I tak chociażby dziś znalazłam dwie sprzeczne opinie na temat kąpania dziecka - nie kąpać codziennie, chronić naturalną warstwę ochronna skóry - wystarczy co 2-3 dni a druga mówi, że kąpać codziennie, tak by w dziecku wyrobić rytuał wieczornego zasypiania - kąpiel, przebranie, masaż, karmienie i luli. I co? mamy które stosują pierwsza wersję są lepsze czy gorsze od mam kąpiących codziennie? Ważne, żeby dziecku i mamie było dobrze.
Był juz temat o cenach wózków, teraz o tym czy kaftanik czy nie, czy w Polsce czy za granicą... szkoda naszych nerwów:)
Pierwszy poród miałam bez komplikacji ,a był lekarz również i 2 położne na sali.;-):-):-)

Czapki dla malucha do szpitala to nie wiązane ,ale do domu po kąpieli to jak najbardziej wiązane ,z racji tego ,że to są właśnie czapki kąpielowe .
Takie :
Śpioszek - Czapeczka po kąpieli
Czapka po kąpieli ma kilka funkcji.
Po pierwsze chroni uszy ,bo zwykle są mokre
2.pozwala utrzymać dziecku stałą ciepłotę
3,specjalnie są wyprofilowane tak by zakrywały czółko.

Czapka na spacer również wiązana przede wszystkim by się nie ściągała i by chronić uszy przed wiatrem.
U maleństwa bardzo łatwo o zapalenie uszu .;-):-):-)

Ollena ,a ja jeszcze wrócę do Twoich wypowiedzi .
Wszędzie podajesz sklepy typu H&M czy Gap to się nie dziw ,że tam kaftaników nie ma .
Czasami jednak pomyśl,że nie wszystkie osoby stać na kupowanie w takich sklepach .
Gdybyś chodziła do innych sklepów z pewnością byś znalazła kaftaniki nawet w Irlandii.;-):-):-)

Ostatnia edycja:
Ja tez mam takie czapki po kapieli:tak:Moj G mowil ze mala wyglada jak mormonka;-) W wozku nie mialam zadnej czapki,ale bylo goraco:tak:Wlasciwie kazdy bedzie robil jak bedzie uwazal:tak:
pieszczoszka sliczne ubranka:tak:
Moja siostra mieszka w Irlandii bylam i niej jak urodzila syna(mial 4 tyg), dostal w nocy wysokiej goraczki i co nie ma tam zadnego pogotowia czy czegos takiego:baffled:Musieli szukac w ksiazce tele, i sami pojechac samochodem do lekarza,wizyte mieli darmowa bo do 6 tyg tak jest:tak: Dla nas to nie pojete ale moja siostra sie przyzwyczaila:tak: W szpitalu po porodzie miala koszule:tak:Mysle ze wszedzie sa jakies plusy i minusy sluzby zdrowia w kazdym kraju:tak:

reklama
Dublin.
Odwiedzam od zawsze H&M, Gap, Dunnes Store dawniej, Pennyes tez dawniej, przy Patryku jeszcze.

kingutek ja rodzilam w grudniu, wiec taka czapeczke zalozylam wychodzac ze szpitala i pozniej po kapieli przez pierwsze dni. Teraz planuje po szpitalu a pozniej mam nadzieje, ze bedzie ladna pogoda:)

MNiej wiecej o taka mi chodzi Ostrzeżenie o przekierowaniu
Taka czapka nie nadaje się u nas do szpitala .
To czapka na spacer.;-)
Po pierwsze to nie czysta bawełna :no:
jest ze szwem w poprzek i podwójna na uszkach ,więc dziecku będzie gorąco i będzie spocona główka
ma szew z tyłu a nie po bokach.
Do szpitala powinna być 100% bawełna i ze szwami po bokach .
Taka :
Slajdy - Ubranka dla noworodka: czapeczka dla noworodka - www.mamazone.pl

dziewczyny co lepiej kupic do prania dzieciowych ubranek. Proszek dla dzieci czy żel ?

śliczne

pieszczoszka sliczne ubranka, mam sentyment do rozowych:))) a zeberka slodka!
kikolek co kto woli:) ja mojemu rzadko czapke ubieram, przy duzych mrozach jedynie.
Czapkę powinno się zakładać w chłodniejsze dni,ponieważ przez głowę tracimy ok 70% ciepła ,a po za tym chronimy zatoki .
zatoki to najważniejsza część głowy ,która odbija się czkawką po kilkudziesięciu latach dopiero .:baffled::baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry