• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

nie wiem jaka płeć bo mój gin. jest nie doje... :wściekła/y: i dzięki niemu to nic nie wiem.. ile ma dziecko cm ,jaka waga :wściekła/y: Musze się wybrać prywatnie ...
Co do ubranek większość już kupiła moja kochana mamunia:) w sumie to wszystkiego po trochu....
Parę ubranek tez kupiłam ja...kaftaniki,body,skarpetki.
Niektóre ubranka tez mam z Irlandii kupiłam je jak nie myślałam jeszcze o dziecku ...po prostu miałam je komuś sprezentować ale widać mi się przydarza:) no chyba ze będzie chłopak to nic się nie przyda bo większość jest różowa:P
ja tez mam wszystkiego po trochu. Na 56 to już nic nie kupuję a na 62 musze jeszcez letnią czapeczkę kupić, taką z "wentylacją" :-) i nieco rampersików z krótkimi nogawkami i rękawkkami i na ramiączka.
Sporo rzeczy mi brakowało, bo chłopaki jesienno-zimowi ale popytałam tu na BB i dziewczyny bardzo chetnie mi poodsprzedawały cienkie rzeczy po swoich pociechach, naprawde za grosze (3-5zł za sztukę a wcele nie zniszczone, bo przecież co taki maluch zniszczy) rozki kupilam po 5zł.
Pieszczoszka nie przejmuj sie tym usg, grunt, ze w normie. Ja chodze prywatnie i taki sam tekst słyszę tyle, ze dostaję póxniej wydruk, to sobie wszystko wyczytam

reklama
kilkolek na lato polecam kapelusiki, teraz sa takie cudowne wzory.. ja kupie bo w chuscie planuje nosic, wiec sie przyda ale w wozku pamietam, ze w lecie nie zakladalam, chyba ze na basen.

A TY bedziesz miala coreczke?

tak córkę.
Zalezy jaka pogoda będzie latem. Na poczatku będe zakładala cos cienkiego tzn z wycięciami (nie mam upatrzonego modelu) a póxniej jak upal to nie zakladam czapki wcale ale koniecznie parasolka do wózka.
Pokażą się blizej lata to cos wybiore odpowiedniego

Nosnikami genów żeńskich są plemniki wytrwałe a męskich szybkie. Dziewczynke trzeba więc zrobić przed dniami płodnymi by te najszybsze zdążyły obumrzeć a dać szanse wytrwałym. Dodatkowo mozna dietą regulować gęstośc śluzu by ułatwić lub utrudnić drogę tym sprinterom

Rozumiem :tak: Choc u mnie to dziwnie bylo,bo nie mialam widocznej owulacji i po prostu myslalam,ze nie bede miala jeszcze przez pare miesiecy(po strachu z "cysty" i leczeniu),wiec "zonk"...sama nie potrafilabym stwierdzic kiedy co i jak:zawstydzona/y: ;-)
Mam teraz male pytanko.Mamuski ktore maja dzieci,zaczelyscie juz odnawiac garderobe dla nienarodzonych?W sensie jak ktos mial pochowane etc,to juz zaczelyscie wyciagac,przegladac etc...?Ja mam jeszcze duzy opor,bo to dopiero poczatek 24tyg,wiec sama nie wiem czy nie poczekac jeszcze do marca i dopiero zaczac,co by sie rzeczy nie "zakurzyly"...:sorry:

Ja powyciagałam ze strychu żeby przejrzeć co mam, bo duzo poporzyczałam. Policzyłam, rozdzieliłam rozmiarami i stoi w sypialni w wielkim kartonie. Prać na razie nie piorę. Jeszcze poczekam, myslę, ze do kwietnia

reklama
Ja "odnawiać" nie zaczęłam, ale wytachałam trzy wory tego i przebieram, segreguje i patrze ile czego jest i co warto jeszcze zdobyć. Prać i w szafce układać będę pewnie w marcu albo i w kwietniu - w lutym dopiero bierzemy się za pokoik - na razie zamówiliśmy okno do wymiany, potem pomalujemy no i meble maja być pod koniec lutego, bo mi się zamarzyła komoda robiona na zamówienie o długości 2,5 m, żeby na całą jedna ścianę była. Ciuszki mam po córeczce mojego L. i są tam takie słitaśne sukienusie, że mam nadzieję na córeczkę - wciąż nic nie wiem... Chłopcom też się zakłada rajstopki? Bo mam tego dużo i nie wiem czy do kartonika z dziewczynką, chłopcem czy do uniwersalnego?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry