• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja już zrobiłam porządek z ciuszkami. Miałam popakowane w workach próżniowych rozmiarami 0-3,3-6,6-12 miesięcy. Zrobiłam porządek o tyle,że jak na kolejnym usg potwierdzili,ze chłopak to wszystkie unisex ciuszki zostawiłam sobie, a dziewczęce do oddania: te 6-12 zawiozłam już koleżance,na te 3-6 też już mam chętną-koleżanką 3 tyg temu urodziła i wciąż szukam chętnego na ciuszki 0-3,chyba dam ogłoszenie w necie,że oddam za darmo aby ktoś sobie po to przyjechał.
A z tych uniwersalnych kolorów co sobie zostawiłam to jeszcze nie prałam ani nic tylko odłożyłam do worków. Sporo rzeczy też dostałam od koleżanki-ale to już na powyżej pół roku i od drugiej kilka fajnych bluz i spodenek ale te na ok 2 lata.
Myśle,że dokładniejszy przegląd oraz pranie i prasowanie to będę robić ok 35 tyg. Wtedy tez zrobię listę co jeszcze muszę dokupić-bo body i pajace na pewno

reklama
ja również mam zamiar czekać, przede wszystkim ze względu na pogodę, przyjdzie wiosna, powywieszam na balkonie i będzie pachło :-D ale już chyba w marcu, zestaw do szpitala naszykuję by był gotowy

Flaurka no ja czasem zakłdąlam chlopakom rajstopki ale bardzo rzadko no i zima raczej jak pod spodenki trzeba bylo zalożyć. Warto mieć kilka sztuk ale raczej nie na lato.

Flaurka - Kilolek dobrze mówi:) w lecie to chyba w wyjątkowo zimny i deszczowy dzień ubierze się rajstopki.. w zimie z pewnością się przydadzą pod kombinezonik (przynajmniej jak ja ubieram spodnie kombinezonowe, to pod spód rajstopki tylko), teraz kiedy jest chłodno i ubieram zwykłe spodnie, to rajstopki za każdym razem.

rajstopki pod kombinezon wlasnie:) albo pod dresy czy inne spodnie w jesieni.
zaneta w lecie rajstopy? nie wpadlabym na to;) sa dresy, getry inne spodenki, skarpetki do tego i juz, do czego te rajtki? ;) raczej chlopaka w smaych rajtach nie wystawisz na swiatlo dzienne;)

Ja jeszcze nic nie przepatrzylam, bede grzebac w za tydzien w PL bo tam wszystko wyslalam, teraz bede odsylac z powrotem;)

kilkolek gratuluje zaplanowania plci :) mnie sie nie udalo bo owu zamiast 14-15 dzien to wyjatkowo wypadla 9 :(
I ile dni przed owu skonczyliscie przytulanki?

Ollena my w poprzedniej ciazy wlasnie robilismy tak jak kilolek i konczylismy 2-3 dni przed owulacja:tak:i mamy corcie
Teraz wlasciwie teoretycznie w dni plodne ale jak to wyszlo to sie okaże 14 lutego:tak:

Rozumiem :tak: Choc u mnie to dziwnie bylo,bo nie mialam widocznej owulacji i po prostu myslalam,ze nie bede miala jeszcze przez pare miesiecy(po strachu z "cysty" i leczeniu),wiec "zonk"...sama nie potrafilabym stwierdzic kiedy co i jak:zawstydzona/y: ;-)
Mam teraz male pytanko.Mamuski ktore maja dzieci,zaczelyscie juz odnawiac garderobe dla nienarodzonych?W sensie jak ktos mial pochowane etc,to juz zaczelyscie wyciagac,przegladac etc...?Ja mam jeszcze duzy opor,bo to dopiero poczatek 24tyg,wiec sama nie wiem czy nie poczekac jeszcze do marca i dopiero zaczac,co by sie rzeczy nie "zakurzyly"...:sorry:

ja dopiero z Polski sciagam wszystkie rzeczy Xav pod koniec lutego i pewnie w marcu wezme sie za segregacje i za pranie, wkoncu jeszcze u mnie ze 4 miechy do porodu wiec nie mam co sie az tak spieszyc :)

Ollena - a nie pisałam, że musiałby być WYJĄTKOWO zimny i deszczowy dzień? leginsów moje dziecko nie miało i nie będzie - nie podobają mi się i już, a w rajstopkach samych śmigał po domu, a nawet jak gdzieś pojechaliśmy i ściągaliśmy kombinezon - po co pakować na to spodnie, lub ściągać rajtki żeby je ubrać? co w ogóle jest w tym dziwnego, że chłopak chodzi o rajtkach?? przecież to nie pończochy w kwiatuszki!!

ja za bardzo nie mam nic po Bartku:( tylko pamiątki jak pierwsze śpiochy, czy koszula.. wszystko oddałam potrzebującym - w sumie nie żałuję - to w końcu dobry uczynek:) i będę mogła szaleć na zakupach!!:D

reklama
No ale ja mowie, ze nie wyobrazam sobie tak wietrznego i zimnego dnia w lecie, bo takich nie ma i nawet lato 2011 mimo ze chlodne nie posiadalo takich dni.
A co do legginsow to Wy chyba nie rozumiecie o jakie mi chodzi...zwykle spodenki, tyle ze waskie, bawelniane a nie takie szerokie jak np dresy...
http://www.gap.com/browse/product.do?cid=7143&vid=1&pid=571119&scid=571119012 albo http://www.gap.com/browse/product.do?cid=7143&vid=1&pid=871848&scid=871848022

Wygodne przede wszystkim.

No i mojw zimie tez smigal po domu w rajtkach, jak gdzie poszlismy to tez kombinezon out i same rajtki, chociaz dlugo nie bylam przekonana do rajstop dla chlopcow.
Ale to juz podczas mocnych mrozow tylko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry