• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja mam na razie wszystkie popakowane w piwnicy,to co mi pozostalo,bo tez biednym oddawalismy rzeczy.Ale dzielilam sie "prawnie",troche dla nas na przyszlosc,troche dla innych...bo np.czasem moja Mama miala jakies dziwne zdanie co do ubranek,niektorych w zyciu bym dziecku nie zalozyla np.jeansow ktore samy mogly stac na nogawkach ;-)Moze uszczesliwilam kogos innego? :-p
Ja prac zaczne dopiero w marcu,ale cos mi sie widzi,ze trzeba bedzie zejsc do piwnicy i popatrzec co jest,a czego nie ma dopoki sa u nas wyprzedaze :tak:

reklama
As to Cię zaksocze, bo u nas w pzredszkolu zakazu co prawda nie ma ale panie proszą by dzieic raczej w spodenkach na gumkę chodizły niż w rajstopkach. Chyba chodiz o to,z ę po leżakowaniu same sobie tych rajstopek ne zalożą. Mój oczywiście jak chłodno jesienią czy wiosną to zkaąłda pod spodnie rajstopki, w szatni zdejmuje rajstopki i kłądzie na półeczkę (łatwiej byłoby zdjąć rajstopki z wierzchu ale jak prosza to niech im będzie) ale jak idą na dwór to pani im te rajstopki pod spód pomaga zakąłdac. Moze faktycznie tak im łatwiej, bo leżakują codziennie a wychodzą na dwór zaleznie od pogody.
Ja przeciw rajstopkom nic nie mam. Noworodkowi to raczej śpioszki bym ząłożyła ale Michał w tygodniu an okraglo w rajstopkach biega teraz, bo rano ubiore w rajstopki, idziemy do przedszkola naciagam na to kombinezon i mu ciepło, wracam ściagam kombinezon i gotowe a za 3 godzyny znów idziemy do przedszkola wiec bym się wciekła z przebieraniem w spodenki. Jak byli mali to mówiłam sobie, ze nigdy co to za facet w rajstopach, no nie meski ale wyszlo w praniu, ze jednak wygodniej. Każdy pogląd trzeba po swojemu zweryfikować

kilkolek mialam to samo z tym, ze facet to nie po mesku w rajtkach no i wyszlo w praniu;) choc teraz rzadko nosi, mam dwie pary kupione w PL ale ani razu jeszcze ie ubral bo u nas ponad 10st i dzis pogoda jak wiosna.
A ostatnio zamowilam mu z USA (w mothercare tez takie byly) jeansy ociepalne polarkiem od srodka. Milutkie sa i fajne, rajtek mozna unikac;)

ale w przedszkolu i tak musiałabyś je zdjąc i zalozyc mu dresy np więc na jedno wyjdzie. Ja mam takie sztruksy z tym, ze jak bardzo zimno to wole rajstopy bo w spodniach nogawka się podwinie i będzie mu podwiewalo. No i ja po jednym użyciu wszystko daje do prania więc musialabym mieć ich bardzo dużo. A na "mokre dni" mam ortalionowe spodnie ocieplane

W sumie tak...
Do przedszkola ubieram mojemu takie ciensze wygodne jeansy albo dresy.
A jeansy piore raz na jakis czas (chyba, ze po przedszkolu), bo ubiera je tylko na spacery czy wyjscia inne, bo po domu chodzi w dresach.

ja juz wogóle przestałam jeansy kupowac, ma moze ze 2 pary teraz a reszta to dresy. Mój się ciągle po dywanie tarza, wścieka się na kolanach i myślę, ze mu nie wygodnie. A te miękkie są cienki. Tylko w gości zakładam jeansy. Dresiki tez moga być bardzo ładne

Dziewczyny znow zaczynacie...napisze tylko tyle, czytam Was od poczatku, nie udzielam sie jakos szczegolnie i chyba i tego zaniecham. Ciagle sie spieracie i udowadniacie sobie cos nawzajem, powiem tylko ze patrzac na to wszystko z boku widac kilka osob ktore probuja przemycic swoje zdanie...ale po co...kazdy zrobi jak chce i na co go stac. Po to sa wybory zeby z nich skorzystac.
PS. Z racji swojego zawodu ( skonczylam kilka lat temu AM) tez przeczytalam tutaj kilka absurdalnych rzeczy, stwierdzen i diagnoz ale uznalam ze lepiej nie zaczynac dyskusji bo ciezko tu czasem o wlasciwe zrozumienie. Nie odbierzcie mnie zle ale atmosfera jest taka sobie i za duzo atakow - nie bede juz pisala z czyjego wg mnie powodu. Przepraszam, lezalo mi to na sercu troche, nie obrazcie sie;)

Karolki tak prawdę mówiąc :
miałam kilka interwencji od użytkowniczek naszego forum na pw i GG w tej sprawie i jako mod tego forum musiałam jakoś zainterweniować .
Zgłosiłam problem do adminów na moderatorni i takie dostałam wytyczne w tej sprawie .;-)
Napisałam praktycznie to, o co prosiła Bestyja jako admin całego forum.:tak:
Tyle w tym temacie .
Mam nadzieję ,ze to wystarczające wyjaśnienie .:sorry::sorry:

p.s.
Jeśli mi jakiś wątek nie odpowiada to po prostu na niego nie zaglądam .
Jeśli czyjeś posty mi nie odpowiadają zawsze można wrzucić do ignorowanych i problem w głowy .
Wiem ,że dużo osób korzysta z tej opcji.;-)

As ja akurat zgadzam się z Twoimi opiniami które ostatnio pojawiały się tutaj. Ile ludzi tyle opinii a tym bardziej że tu same kobiety i na dodatek w ciąży ;-)więc pewne problemy są nie do uniknięcia jak mi się coś nie podoba to też wolę o tym napisać i tyle każdy ma swoje zdanie a nie którzy zbyt mocno chcą je narzucić...
ja ostatnio zostałam "skarcona" za cenę wózka który mi się podoba choć w ogóle tu nie miało o to chodzić no ale cóż :-D

Ja kupuje jeansy bo mlodego na ulice staram sie nie puszczac w dresach tymbardziej ze np do butow zimowych nie pasuja. Chyba, ze jakies fajne bez sciagaczy to na wiosne ok do tramkow czy adidasow:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry