reklama

Ciężarne na Wyspach

Medio - z tą wagą, to faktycznie tak jest, że niektóre kobiety poprostu tyją z powietrza, a inne opychają się i np. 7 kg w ciągu całej ciąży tyją, to chyba sprawa indywidualna...

justa - witam serdecznie, niestety nie mam pojęcia jak tu jest z cc...

asinka - no cóż, szkoda, że położna się zaparłą, ale ja ci powiem dlaczego - oni tu niechętnie mówią płeć ponieważ do 24 tc jest możliwość aborcji "na życzenie" i boją się, że powiedzą, kobieta stwierdzi, że nie chce tej płci i usunie, a jeszcze nie daj Boże się pomylą... dla mnie to rzeźnia i niecierpię ich podejścia, ja akurat dowiedziałam się na tym USG jaka jest płeć dziecka, ale też pan doktor nie chciał nam za bardzo wyjawiać i napisał w karcie "prawdopodobnie dziewczynka".

justa - na bank wcześnie, w 16 tyg trudno to stwierdzić i trzeba wprawnego oka, a tutaj to nawet nie będą sprawdzać pewnie, no chyba, że chodzisz prywatnie...

No co do płci, to ostatnio często słyszę o takich pomyłkach w Pl, hehehe. Dlatego ja zawsze opieram się na opinii kilku lekarzy niepoinformowanych. Teraz dwóch mi powiedziało, że dziewczynka, mam wszystko prawie różowe, hehehe, z wyjątkiem tych najmniejszych ciuszków, które są białe, jak będzie synuś to wymienię wyprawkę, hahaha.

olinda - ja uważam, że to dobre posunięcie, faceci są trochę nieświadomi naszego samopoczucia i upływu czasu, ja zaczynam jak tylko kupimy komodę, czyli w drugirj połowie października!!

U nas też dziś nudno i deszczowo, buuu, ale za to humorek mi się poprawił ździebko, hehehe.
Ja co do płci maleństwa nie ma żadnych wątpilwości, pokazał to co ma między nóżkami więc sama widziałam bardzo wyraźnie, u mnie na bank synuś.:-):-):-)

reklama
WITAM W SŁONECZNY PORANEK:-)
POSPAŁYŚMY DO 8 TROSZKE MAŁO JAK DLA MNIE ALE MOŻE ZROBIE SOBIE JAKĄŚ DRZEMUSIE POOBIEDNIĄ TERAZ BIORE SIE ZA SPRZATANKO :tak: I DALSZE SZYKOWANIE NA PRZYJŚCIE MALEŃSTWA :tak: CHOĆ MAM MALEGO LENIA :szok:

BUZIAKI MIŁEGO I SŁONECZNEGO DZIONKA ŻYCZĘ:-)

A ja już po zakupkach. Kupiłąm małemu jeszcze 2 pajacyki z motywem świątecznym jeden, a drugi błekitny z misiem,kombinezoniki 2 szt, jeden mniejszy a drugi nieco większy, no i ręczniczek, ale nie wiem czy nie dokupić drugiegi jeden to chyba za mało co?

Buziaczki!
619479o1j4kg3y3o.jpg

Jeśli chodzi o kosmetyki dla maleństwa to moja przez pierwsze miesiące nie tolerowała rzadnych kosmetyków. Po nivea baby dostała takiego uczulenia że szok. Musiałam ją kapać tylko w Oliatum

Z kosmetyków wybrałam Nivea Baby na początek oliwkę i płyn do kąpieli z oliwką, kupiłam też ciekłą parafinę i emulsję do kąpieli Sofeo, mam jeszcze trochę Oilatum, no i krem na każdą pogodę Nivea Baby. Tutaj niestety kruluje G&G, a to chyba najbardziej uczulające kosmetyki, więc wolałam kupić Nivea w Polsce. Jeśli dziecko będzie uczulone to polecam najprostsze sposoby pielęgnacji - ja je wypróbowałam na młodszej córeczce, chociaż nie miała na nic uczulenia. Na początku smarowałam ją porządną oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, jako zasypki używałam mąki ziemniaczanej poprostu. Do kąpieli uczuleniwego dziecka polecam właśnie Oilatum lub inny emolient. Ale to tylko w przypadku reakcji alergicznej. Jak wszystko jest dobrze to kosmetyki, bo to zawsze ładniej pachnie i jakoś tak przyjemniej. Ja kupiłam jeszcze gaziki Leko do pępuszka, bo nie wiem jak tutaj z pielęgnacją kikutka. Bubchen mi osobiści nie podpasił, co prawda używałam tylko kremu na odparzenia, ale konsystencja była kiepska jak dla mnie, co nie znaczy, że tobie też się nie spodoba, możesz akurat się w nich zakochać, wszystko zalezy od ciebie!

Miśówka jak mój Krzyś była mały to na odparzoną pupcię, pomógł mu właśnie bubschen, ani sudocrem, linomag i żadne inne a po tym jak ręką odjął, nie wiem jak mój drugi synuś na nie zareaguje, zobaczymy. Jak coś to wypróbuję te oliwe i mąkę:)

A nie wiecie czy z okazji narodzin dziecka tacie należy się jakiś dodatkowy urlop?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry