reklama

Ciężarne na Wyspach

zQo- mi jak położna opowiadała o tym teście to powiedziała że jeśli wyjdzie duże prawdopodobieństwo to wyślą mnie na dodatkowe bardzo dokładne usg wykonywane przez specjaliste od tych chorób dziecięcych a jeśli na tym usg coś wyjdzie to wtedy będa chcieli zrobić punkcje ale tylko za moją zgodą gdyż ta punkcja zagraża dzidziusiowi i może dojść do poronienia z tego co przeczytałam Ty miałaś wykonany tylko ten test więc wykłucaj sie o to usg i nie daj sie zbyc :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nie martw się :happy2:

Buziaki

reklama
Ja uważam,że z takim wynikiem to możesz spać spokojnie. Pomyśl,że nawet przy takim wyniku prawdopodobieństwo u Ciebie wynosi: 0,000526%, więc napewno masz zdrowiutkiego dzidziusia, a przy wieku powyżej 30 lat wynik często nie jest wiarygodny, więc luzik, napewno nie ma zagrożenia, jeszcze tym bardziej jak na usg wyszło wszystko ok.

Dzieki dziewczyny jestescie kochane:-):-):-)
juz dzisiaj jestem spokojniejsza czuje ze wszystko ok bedzie.
Chociaz polozna dzis znow dzwonila i molestuje nas ze mamy porozmawiac z konsultantka na temat testu tzn tej punkcji na ktora my sie nie zgadzamy:no::no::no:
Bedziemy do niej dzwonic w poniedzialek bo dzis jej nie ma ale rozmawiac z nia tylko na temat usg o niczym innym mowy nie ma!!!!

zQo: nie przejmuj się i wykłócaj się o usg. tu gdzie mieszkam w przychodni mam Polkę, która mówiła mi żeby punkcji nie robić bo można poronić a usg powinni zrobić tylko czasami trzeba się wykłócać. Trzymam za ciebie i maluszka kciuki i wierze że wszystko będzie dobrze.
Trzymaj sie

ZQo posłucha sie asinki chyba rodaczka by jej nie oszukała:tak:
Bądź dzielna i nie martw sie jestesmy z Tobą:tak:

Powiedzcie mi jesli tu któras z Was rodziła juz, jak to jest z przemywaniem pępuszka, bo mojej koleżance położna co przychodziła do domu nie pozwalała niczym przemywac tylko wodą i wacikiem na około:szok:
Słyszałam że spirytusem powinno sie odkarzac to miejsce

Ja też slyszałam że tutaj nie pozwalają niczym przemywać pępuszka ale ja pozostane przy metodzie przemywania rozrobionym spirytusem :tak: u Oli przemywałam i bardzo ładnie i szybko wszystko się zagoiło no i przeżyła :tak::-D:-D:-D a oni niech sobie robia i mówia co chcą!!!!!!!!!

asinka dzieki ja od samego poczatku mowilam ze nie zgodze sie na punkcje,bedziemy naciskac o to usg w poniedzialek bedziemy dzwonic bo dzis nie ma tej babki.

Co do tych metod roznych opieki nad noworodkiem ta bardzo sie rozni polska a Uk:tak:

Co do przemywania pępuszka to kupiłam sobie w Polsce takie płatki ze spirytusem "Leko" stosowałam je jak się Ola urodziła i generalnie nic się nie działo
Ładnie się wszystko zagoiło

Hejka - w końcu znalazlam chwilkę i nadrobiłam.

zQo - no masz niezłe zmartwienie, a faktycznie, tak jak piszą dziewczyny - nawet jeśli jesteś w grupie wysokiego ryzyka to i tak możesz urodzić zdrowe dziecko. Ja trzymam gorąco kciuki, żebyś się wykłóciła o to USG specjalistyczne i żeby dzidzia była zdrowiutka. Mój wynik to 1:33293.

Co do pępuszka to gdzieś ostatnio wyczytałam, że tutaj zakładają specjalną klamrę na kikutek i to dlatego nie ma potrzeby dodatkowych zabiegów, nie wiem o co dokładnie chodzi, mam zamiar dopytać się w pon na wizycie.

Ja mam jedną położną przypisaną, ale raz na wizycie była inna. W szpitalu zawsze ktoś inny mnie badał. Pierwsza wizyta z wywiadem była u mnie w domu, kolejne w przychodni, badania USG i na zespół Douwn'a były w szpitalu.

reklama
Co do pępuszka to gdzieś ostatnio wyczytałam, że tutaj zakładają specjalną klamrę na kikutek i to dlatego nie ma potrzeby dodatkowych zabiegów, nie wiem o co dokładnie chodzi, mam zamiar dopytać się w pon na wizycie.
.

Dokladnie tak :tak:. Zakladaja klamre pomiedzy cieciem a bruszkiem tuz po cieciu, a po (chyba) paru godzinach zdejmuja. Ja zaufalam tutejszym specjalistom, niczym nie przemywalam i pepuszek sam odpadl po 6 ciu dniach. Coreczce kolezanki odpadl po 4rech. Ropki ani krwi nie bylo ani sladu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry