reklama

Ciężarne na Wyspach

no własnie koleżanka mnie namawia ona ma wizytę w przychodni 11 i mam się z nia przejść ,więc chyba tak zrobię .a co do Kuby ja jestem w anglii od roku ,w miedzyczasie dwa razy zmienialismy mieszkanie i teraz jeszcze czeka nas jedna przeprowadzka mam nadzieję ostatnia i to tez był jeden z powodów dla którego Kuba nie poszedł do przedszkola

reklama
zQo, Olinduś - trzymam kciuki za USG, będzie dobrze!!

Medio - ja mam w miejscu nacięcia malego żylaczka, który mi co jakiś czas pokrwawia, no i też mnie boli w tym czasie to miejsce dość znacznie...

alex3meyer - super, ze już wróciłąś, jak wizyta? No i jesteś kolejną babeczką, która po powrocie z Pl nie może się pozbierać... nie martw się wszystko wróci do normy, dobrze, że masz dla kogo wstawać!!

Monika - hej, ja rodzę w Anglii. Mam nadzieję, że dzidziuś będzie zdrowy i silny, a ty oszczędzaj się bardzo!!

A ja dziś po wizycie u położnej... Miałam ostrego stresa, bo noc obfitowała w regularne co 10 min skórcze, do tego na tyle bolesne, że mnie wybudzły i długie... o 3 w nocy wzięłam końską dawkę Nospy i po jakiejś godzinie, może 1,5 mi przeszło, a rano zauważyłam że czasem mam jakiś przeźroczysty bezwonny płyn na wkładce i już strefiłąm, że to wody płodowe mi się sączą, ale nie ciekło mi cały czas tylko sporadycznie. I tak jak przypuszczałam, położna powiedziała, że wody by się sączyły cały czas raczej, że to prawdopodobnie czop się powoli wysuwa, albo takie upławy. Powiedziałą, że oni absolutnie nie zalecają leków rozkurczowych i mam ich nie drać, ewentualnie paracetamol - dziwny kraj...
Do tego od 4 dni męczą mnie nudności, wymioty i ostra biegunka, osłabienie i uderzenia ciepła i gorąca na przemian - dowiedziałam się, że to normalne, spowodowane uciskiem dziecka na wnętrzności, że to dlatego, że dzidzia już duża, a poza tym organizm się oczyszcza przed porodem i że to może potrwać, na moje pytanie czy nawet 5 tygodni odpowiedziała, że niestety tak... jak tak dalej pójdzie to nie będę miała siły urodzić... już teraz chodzę jak zombie...
Na moje stwierdzenie, że dzidzia jest osowiała ostatnio powiedziała, że już nie ma miejsca i jak nie czuje ruchów, to mam się napić zimnej wody i czekać aż zacznie brykać, w ciągu dnia powinnam naliczyć 10 ruchów, jeśli nie będę czuła ich wcale, to mam jechać do szpitala.
Mała faktycznie zmieniła trochę położenie wczoraj (tak jak przypuszczałąm podczas prasowania mi przebryknęła), teraz dupkę wypina po prawej stronie, nie po lewej.
Na szczęście dowiedziałam się też, że poród w basenie jest jak najbardziej możliwy, mam tylko powiedzieć, jak dojadę, że sobie życzę. No i jeśli tak mam zamiar rodzić to odpada inne znieczulenie, tylko gaz wchodzi w grę, ale to co dziś wyczytałam na temat ZZO sprawiło, że absolutnie wolę za nie podziękować.
Wyniki mam dobre, dzidziula główką w dół i już bardzo nisko w kanale, serduszko mocno i miarowo bije, więc wg niej wszystko dobrze.
Badanie na paciorkowca negatywne, więc nie mam się czym martwić.
Następna wizyta za 2 tygodnie.

Miśówka ja tez mam czasem biegunki, uderzenia gorąca, nudności, wiem co to znaczy, męczarnia.Moja dzidzia też głownie wypia się polewej stronie hihi
A dlaczego miałaś badanie na paciorkowca i to gdzie: w moczu tak?
Asinka_z głowa do góry, trzymaj sie jakoś:)Pisz co Ci leży na srduszku, zawsze będzie Ci lżej:)
Monika1213 a wiesz już czy to córa czy syn?
ZQo a Ciebie nie boli blizna ? Bo TY jesteś po 3 cesarkach tak?
Olinda widzisz jak to jest musi boleci i już, ale to już niedługo- ja trochę dłużej ale cóż.

Dzień dobry :happy2:
Monika1213- idź z tą koleżanką na wizyte zawsze dobrze mieć wyjście awaryjne
asinka_z- zgadzam się z medio pisz kochana jak najwięcej to naprawde pomaga a my z chęcią Cię wysluchamy. Trzymaj się cieplutko i wysyłam Ci pozytywną energię:tak::-D:-D
Medio- mnie też czasami dopadaja mdłości niecierpie tego bo odrazu przypomina mi się początek ciąży brrrrrrrrrrrrrrrrrr:baffled:
Misiówka - odpoczywaj i wytrwaj do końca współczuje Ci z tymi skurczami ale
będzie dobrze w kazdym bądź razie mocno trzymam kciuki
Alex- opowiadaj jak było w PL niedośc że tak długo Cię nie było to teraz tez nas zaniedbujesz oj nieładnie nieładnie :no::no::-p

Czesc:-)
Oj tak, zaniedbalam zaniedbalam, obiecuje poprawe :-);-):-)

W Polsce bylo jak zwykle super- nie ma jak u mamy!:-):-D:-D
Bylam na weselu kolezanki, mama zajmowala sie w tym czasie Oliwierem i tu totalne zaskoczenie, bo byl taki grzeczny, ze u mnie w zyciu taki grzeczny nie jest!:crazy:
Spal pieknie, a jak ja jestem, to co chwile sie budzi....

Poza tym pogoda tez dopisywala, wiec chodzilismy na dlugie spacery, karmilismy kaczuszki, w ogole pobyt bardzo udany. Nie chcialo mi sie wracac mowiac szczerze....:-(:tak::-)

Widze, ze dzieci jeszcze w brzuszkach. Niech tam sobie siedza i dojrzewaja, hi hi :-D:-D A niektorzy to juz maja pare tylko dni do rozwiazania widze...? Trzymamy kciuki.:tak:

Ok, zajrze wieczorkiem. Milego dnia :-)

No ja tez Was zaniedbałam a tu tyle się dzieję:tak:
Monika1213 koniecznie załatw tutaj lekarza, nawet jak nie chcesz rodzić, nie daj Boże cokolwiek sie stanie i co??? to nic nie kosztuje a jeszcze dostaniesz darmowe leki jeżeli będą konieczne
Poza tym to ja tez tutaj rodze.
zQo co z tym Twoim usg?????:szok::-D
asinka głowa do góry, będzie dobrze ta angielska pogoda tak przytłacza
Medio u mnie ani troche oznak porodu, troszkę pobolewał mnie brzuch ale cały czas jest na swoim miejscu ani drgnie. a przeciez na następny wtorek mam termin:-D:szok:

Witam dziewczyny z rana:-):-):-)
Tajchi usg dopieroz za dwa dni juz jajko znosze:tak:
Medio jestem po 3 cc ale tamte dwa to juz baaaaardzo dawno byly 16 i 14 lat temu wiec moze dlatego nic mnie nie boli:tak:

kurcze ucho sobie zalam wczoraj w kapieli i teraz mnie boli i jeszcze przyglucha jestem na nie tak mnie to wkurza:wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry