reklama

Ciężarne na Wyspach

Pinka- ja i tak za 2 tygodnie jade do Polski i skonsultuje to wszystko z lekarzem. A piersia nadal jeszcze karmie , to chociaz to dobre. No i chodzimy na dlugie spacerki z Oliwierem, moze poza dniem dzisiejszym, bo leje caly dzionek, ale tak to zawsze okolo3-4 godzin. Martwi mnie jedynie okres jesienno-zimowy w UK i to, ze w koncu przestane karmic piersia ktoregos dnia i co wtedy z D3? Ale tak jak mowie, zasiegne opinii lekarza.

reklama
:-):-):-):-):-)

Ja jeszcze jakiś czas temu podawałam po jednej kropelce dziennie:tak: Przestałam jak zawitało do nas słoneczko. Ale pewnie jesienią znowu zacznę:tak:

Chyba muszę sprostowac tutaj wypowiedź PINKI;-) Jeśli chodzi o podawanie witD3:-) Jest odwrotnie niż napisałaś bo jeśli dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym to nie potzrebuje dodatkowo dostawac tej witaminki bo ma ją juz w swoim składzie. Natomiast można podac jeśli się karmi piersią:-)

Stefanko moja kochana:-):-):-) Ja niestety też poroniłam swoją pierwszą ciążę przez to że lekarz się za bardzo nie przejął moim plamieniem:-(:-(:-( Wiem od tutejszego lekarza, że dopiero po trzecim poronieniu daja np.duphaston na podtrzymanie:confused:
Za to bardzo mi się podoba podejście lekarzy do podawania antybiotyków:tak: Cieszę się że nie zapisują go przy każdej małej infekcji:tak: Nie ma co zaśmiecac wątroby naszych maluszków już od samego początku:-)

sylwia ja tez poronilam jedna ciaze i to w dodatku w Polsce. mimo ze chodzilismy na prywatne wizyty do profesora itd. i tez lekarz nie widzial pewnych problemow. i powiedzial mi ze natura sama reguluje takie sprawy i jak by mi dal na potrzymanie to pozniej moje dziecko by sie chore urodzilo albo cos ?!?!

Niekoniecznie chore by się urodziło:no::no::no:
Ja rozumiem że poronienia biorą się z tego ze organizm odrzuca uszkodzony płód ale świadomośc że nikt nic nie zrobił, nie zawalczył w żaden sposób.......boli:-(

sylwia.m- tutaj mam akurat taki artykuł ze najbardziej narazone na brak witaminy D3 sa dzieci karmione sztucznie:sorry2: a nie piersia........

https://www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/krzywica_i_witamina_d3.html

ja uwarzam ze wszedzie w kazdym kraju mozna stracic dziecko nie koniecznie z winy lekarzy ale ich obowiazkiem jest sie zainteresowac pacjentem w odpowiedni sposob
Dla anglików wysypka przykładowo jest normalna/byc moze dla 50 dzieciaków to bedzie normalne ale dla tego jednego moze okazac sie czyms powazniejszym dlatego nie mozna wszystkich przypadków traktowac tak samo tylko indywidualnie a tutaj wlasnie wszystkich traktuje sie tak samo

reklama
Witam!
Aż się boję , jak pomyślę że w grudniu urodze moją dzidzię myślę i żeby się nią tylko dobrze zajęli, bo wiadomo,że takim maluchem to strach o wszystko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry