reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciężarne na Wyspach

A co do chorob dzieci. Ostatnio ogladalam z mezem fajny dokument o tym jak w USA faszeruja dzieci psychotropami, beszczelnie i jasno wypowiadali sie w nim pracownicy firm farmaceutycznych, ze ich nie obchodza dzieci, tylko to by upchnac leki.

Wyszlo z tego, ze kazde dziecko ma ADHD i kazde ruchliwe dziecko, lub smutne, trzeba leczyc psychotropami.
Hmmmm, kiedys nie wiedziano nawet co to ADHD, a teraz to kazdy je ma.

reklama
jestem wlasnie po wlozeniu implanta.jestem mile zaskoczona bo rzeczywiscie nic nie bolalo:-D:tak: tylko coreczka mi sie rozplakala i jak mi go wkladali to prawareka trzymalam dziecinke hehehe:-)
LUCINA a jak tam Twoj implant? masz siniaka. troszke sie zaniepokoilam bo powiedzieli ze te chormony jednak przechodza do mleka matki ale nie szkodza... wczesniej mowili ze nie :no: czy ty karmisz Krzysia piersia??

co do artykulu to tak jak TAJCHI mowila wszystko jest dobre ale z umiarem i same musimy to kontrolowac, a nie sugierowac sie np.reklama :tak:

O to się dyskusja ciekawa zrobiła.
Ja tez odnoszę się sceptycznie do szczepionek, choć nie do wszytskich sama jestem zaszczepiona doatkowo na WZW A i B, kleszczowe wirusowe zapalenie mózgu, meningokoki i pneumokoki:)))))
Ale co do tych szczepień na grypę, to mam podobne obawy jak Wy. Coś za szybko zrobili tę szczepionkę. Bałabym się strasznie podać ją swoim dzieciom.

Kornasia - siniaki zniknęły po około 2 tygodniach :tak: Wiem, że hormon przenika do mleka, ale nie szkodzi dziecku, dlatego nadal karmię Krzysia piersią :tak: Jednak cały czas boję się, że zajdę w ciążę - mam na tym punkcie obsesję, a na dodatek panicznie boję się robić testy ciążowe :eek: Co gorsza, jeszcze nie dostałam okresu po porodzie i cały czas mam wrażenie, że znów jestem w ciąży - masakryczne uczucie, dlatego czekam na @ z wielka niecierpliwością :tak:

Co do szczepionek - robie tylko te obowiązkowe - nie zamierzam dorabiać koncernów farmaceutycznych ponad normę, przy okazji trując swoje dzieci :happy: I zgadzam się, że A/H1N1 nie jest wiele groźniejszy od zwykłej grypy ...

Myleene - a ja tak uwielbiam Cadbury, trzeba będzie przerzucić się na Tesco :-D

hej dziewczyny mam pytanie jak to jest z usg tutaj w 20 tygodniu jest ostatnie usg ????????/a pod koniec nierobia zadnego??????????/:zawstydzona/y:pozdrawaim wszystkie mamuski i te przyszle rowniez:tak:;-)

Lucin jak karmię piersią 9 miesięcy i od porodu nie mam okresu:)))
Zocha z tego co wiem to tak usg w 20 tygodniu jest ostatnie, chyba,że coś jest niepokojacego to robią więcej, ja miałam z 5 usg w Anglii, bo monitorowali mi czy dziecko nie jest za duże, bopowiedziałam im,że boje się porodu i tak mi robili. Ale i tak nic to nie dało, bo dziecko było duże, a oni mysleli,że mniejsze będzie.
Kiedy masz usg, czy może już miałaś, znasz płec dzidzi?

Medio mam usg w poniedzialek i mam nadzije ze moja kruszynka niepokaze mi tyleczka:no::-D zobaczymy kto bedzie gora w domku czy kobitki czy panowie ja mam cicha nadzieje ze bedzie dziewczynka a mja maz oczywiscie chlopak:tak: pozdrawaim;-):-)

zocha 3-cie USG robią tylko jak cos jest nie tak,tak jak byłou mnie,miałam w 28tyg dodatkowe usg bo moj Kacperek miał mniejszą jedną nerkę ale na szczęśćie do 28tyg wszystko urosło i było ok,w innym przypadku musialabym go zostawic w szpitalu na obserwacji
lucina cudbery to była:wściekła/y:też moja ulubiona czekolada
kornasia co to jest ten implant????bo ja to juz stara jestem'79 i nie wiem o czym Wy piszecie

reklama
Zocha a Wy planowaliscie trzecie dzieciątko czy była to niespodzianka? No i ile masz lat jak moge spytać?
Jak poprzednie porody w porzadku?

Do góry