reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciężarne na Wyspach

Tak rozmawiacie o antykoncepcji i szczerze mowiac to ja nie wiem co bede uzywac po porodzie bo przez co najmniej rok nie mam zamiaru zajsc w ciaze a tez nie chcialabym pakowac w siebie hormonow.

A z innej beczki-czy powinno sie przed porodem kupowac odciagacz do mleka?

Zocha w tak mlodym wieku i juz 3 dzieciatko to naprawde trzeba Cie podziwiac:-)

reklama
Kamilalopez ja oczywiście laktator polecam, ja używam go codziennie- odciągam nadmiar, pomógł mi tez wyregulowac karmienie, dla mnie to podstawa;))))

kamilalopez- ja równiez polecam laktator i u mnie był niezastąpiony:tak:. Za pierwszym razem kupiłam sobie laktator ręczny firmy AVENT, ale za bardzo się nie sprawdził:no:, za drugim razem kupiłam tej samej firmy ale elektryczny; wprawdzie jest on sporo droższy, ale okazał się niezastąpiony, bo nie dosć, że odciąganie nie bolało nawet na początku, to jeszcze trwało tylko parę chwil i to bez żadnego wysiłku z mojej strony:-) i gdybym musiała to kupiłabym go po raz drugi:-D. Miałam jednak szczęscie, bo kupiłam go w promocji w tesco za niecałe 20funtów. Tak bez promocji to trzeba liczyć się z kosztem minimum 60 funtów.
Medio a jakiego ty używasz?

Ostatnia edycja:
Jak wy uzywalyscie to wpisze sobie na liste zakupow:-)tylko ze jest ich tyle ze serio doradzcie mi jaki kupic.
a tak poza tym to szczerze mowiac musze sie dowiedziec co wogole musze kupic zanim moje malenstwo sie urodzi bo nie mam zielonego pojecia co dokladnie jest mi potrzebne a za niedlugo musze juz zaczac zakupy robic:tak:
Milej nocy dziewczyny

To fakt zakupy dla maluszka wbrew pozorom zabierają dużo czasu:tak:, może to się wydać smieszne ale ja torby do szpitala miałam przygotowane już w 32 tyg. tak na wszelki wypadek:-D, a i całą resztę na kilka tyg, przed terminem:-).

Hej Laski ;-)
Nie ma co podziwiać, wychodzę z założenia, że jak jesteśmy jeszcze tutaj w Szkocji to zmarnowaną szansą będzie niepostarać się o córcię.
Medio teraz czekamy na drugiego chłopczyka. Strasznie się cieszymy z tego powodu. Ja mam tylko starszego 7.5 roku brata i trochę smutno było samej więc tym bardziej się cieszę, że Kuba będzie miał brata do zabawy a jak uda nam się jako trzecie córeczka to będziemy wszyscy bardzo szczęśliwi. Oczywiście jak będzie trzeci chłopak to pozostanie mi się tylko modlić o cierpliwość ale może dam sobie radę :-D:-D:-D Wiem, że może to nie ładnie z mojej strony bo bardzo kocham moje dzieci i M ale to jest też trochę podyktowane wyrachowaniem. Chcemy wrócić do PL jak Kubuś będzie w wieku szkolnym a wiadomo, że będę musiała iść w PL do pracy bo warunki nam się drastycznie zmienią i po prostu nie będzie nas stać na trzecie dzieciątko a bardzo chcemy mieć fajną dużą rodzinkę. Nie wiem też ile musiałabym czekać w PL żeby sobie pozwolić finansowo na trzecie dziecko. A jak już będzie to wiem, że sobie poradzimy dopóki się kochamy ;-);-);-)
Lucina dobrze, że mi napisałaś o tym implancie bo wyprowadziłaś mnie z błędu. Nie chcę drugi raz przechodzić tych samych problemów jakie mieliśmy z zajściem w drugą ciążę i dlatego trochę się obawiam "poważnej" antykoncepcji na dłuższą metę, po której te problemy znów by mogły wystąpić.
KamilaLopez co do laktatora to ja nie używałam i nie kupiłam wcale. Teraz też nie zamierzam bo mam nadzieję, że nie będzie nam potrzebny. Kuba był karmiony "na żądanie", zawsze miał cyca pod nosem kiedy chciał i po prostu nie było potrzeby odciągać. Po kilku tygodniach karmienie się usystematyzowało i wszystko było lux. Więc może na razie się wstrzymaj a przecież zawsze można kupić jak będzie potrzebny bo po co kupować i ma leżeć? Zrobisz oczywiście jak uważasz. Co do torby do szpitala i wyprawki dla dzidzi to ja też lubię mieć wszystko przygotowane wcześniej i już teraz mam większość rzeczy dla Maluszka . Wystarczy uprać i poprasować co jeszcze zdążę :-D:-D

Ostatnia edycja:
Wiecie co, tylko się nie śmiejcie, wiem że może to głupiutkie ale muszę się Was poradzić. Jak Kubuś był mały to kupiliśmy w Polsce wózek. Już o nim pisałam, teraz jak wracałam z PL to przywiozłam go dla Maluszka. Chciałam się Was doradzić czy tak na wygląd taki wózek może być. Ja wiem, że to mnie ma się podobać i takie tam ale co innego w Polsce a co innego tutaj. W PL co drugi wózek jest podobny, moje koleżanki nie kupują mega drogich wózków i ja też nie jestem za tym żeby na wózek wydawać fortunę ale tu widzi się takie niektóre kosmiczne wózki i na rynku jest zupełnie co innego, inna jest też moda. Tylko poproszę tak szczerze, chciałabym znać Wasze zdanie co do jego wyglądu. Postaram się wkleić zdjęcie.

Załączniki

• DSC00506.jpg
    DSC00506.jpg
    42,5 KB · Wyświetleń: 42
Sara - bardzo fajny wózek, szeroki, spora torba pod spodem, fajne kolorki (miałam podobny dla Alicji, ale wydałam potrzebującej dziewczynie wraz ze stertą innych rzeczy :-) jak Ala miała około roku) :tak:

Co do laktatora - przyznaję, że niepotrzebnie kupiłam - na razie użyłam dwa razy, jak musiałam na dłużej wyjść a babcia zostawała z Krzysiem :sorry: Babcia stwierdziła, że Krzyś wytrzymałby bez jedzenia, więc tak naprawdę jeszcze nie potrzebowałam laktatora... Nie mam nadmiaru mleka, Krzyś je kilkanaście razy na dobę, więc cycki mam przez większość czasu wycycane :-D Może się jednak przydać jak będziemy jechać samochodem na święta w grudniu do PL, wezmę laktator, żeby na bieżąco ściągać i zaraz dawać Krzysiowi, żeby się nie zatrzymywać zbyt często. Nie wiem tylko jak podgrzewać to mleko w samochodzie - myślałam, żeby wziąć wrzątek w termosie ... Co radzicie? :eek:

Tak czytam Wasze dywagacje na temat trzeciego dziecka i podziwiam Was. Ja mam dopiero jedno, ale nie wiem czy dalabym rade wiecej. Moj maluszek w towarzystwie innych dzieci szaleje, fajnie gdyby mial rodzenstwo, ale nie wiem czy podolalabym temu. Zaraz po porodzie stwierdzialm, ze moglabym miec jeszcze jedno dziecko, ale im wiecej czasu uplywa od tego dnia, tym bardziej sie boje...

PS. Moj skarbe juz za kilka dni konczy pol roczku, jak ten czas szybko leci.

PS2. Jutro mam wesele brata. Hmmm, i nagle pojawil sie klopot, bo nie ma kto z malym zostac:(((((((((((((( Osoba, ktora obiecala, ze zostanie...nie kontaktuje sie:shocked2:

reklama
Hej dziewczynki !
Ja juz po wizycie u poloznej, termin mam na 29 maja, wszystko ok :-D:-D:-D Dopadly mnie juz straszliwe mdlosci, a mialam nadzieje, ze mnie omina:eek: Podczytalam Was troszke i podziwiam Was potrojne mamy, a szczegolne gratulacje dla Zochy!! Przepraszam, ze pytam, ale wszytskie Twoje bobasy byly planowane? tzn swiadomie staraliscie sie ? Ja mam 22 lata i drugie dzidzi w drodze a boje sie mowic komukowiek, bo wydaje mi sie, ze uznaja mnie za wariatke, ze w tym wieku z takim malym dzieckiem i drugie w drodze:szok: Zocha a jak zareagowala Twoja rodzina i znajomi??

Do góry