Hej Laski ;-)
Nie ma co podziwiać, wychodzę z założenia, że jak jesteśmy jeszcze tutaj w Szkocji to zmarnowaną szansą będzie niepostarać się o córcię.
Medio teraz czekamy na drugiego chłopczyka. Strasznie się cieszymy z tego powodu. Ja mam tylko starszego 7.5 roku brata i trochę smutno było samej więc tym bardziej się cieszę, że Kuba będzie miał brata do zabawy a jak uda nam się jako trzecie córeczka to będziemy wszyscy bardzo szczęśliwi. Oczywiście jak będzie trzeci chłopak to pozostanie mi się tylko modlić o cierpliwość ale może dam sobie radę

Wiem, że może to nie ładnie z mojej strony bo bardzo kocham moje dzieci i M ale to jest też trochę podyktowane wyrachowaniem. Chcemy wrócić do PL jak Kubuś będzie w wieku szkolnym a wiadomo, że będę musiała iść w PL do pracy bo warunki nam się drastycznie zmienią i po prostu nie będzie nas stać na trzecie dzieciątko a bardzo chcemy mieć fajną dużą rodzinkę. Nie wiem też ile musiałabym czekać w PL żeby sobie pozwolić finansowo na trzecie dziecko. A jak już będzie to wiem, że sobie poradzimy dopóki się kochamy ;-);-);-)
Lucina dobrze, że mi napisałaś o tym implancie bo wyprowadziłaś mnie z błędu. Nie chcę drugi raz przechodzić tych samych problemów jakie mieliśmy z zajściem w drugą ciążę i dlatego trochę się obawiam "poważnej" antykoncepcji na dłuższą metę, po której te problemy znów by mogły wystąpić.
KamilaLopez co do laktatora to ja nie używałam i nie kupiłam wcale. Teraz też nie zamierzam bo mam nadzieję, że nie będzie nam potrzebny. Kuba był karmiony "na żądanie", zawsze miał cyca pod nosem kiedy chciał i po prostu nie było potrzeby odciągać. Po kilku tygodniach karmienie się usystematyzowało i wszystko było lux. Więc może na razie się wstrzymaj a przecież zawsze można kupić jak będzie potrzebny bo po co kupować i ma leżeć? Zrobisz oczywiście jak uważasz. Co do torby do szpitala i wyprawki dla dzidzi to ja też lubię mieć wszystko przygotowane wcześniej i już teraz mam większość rzeczy dla Maluszka . Wystarczy uprać i poprasować co jeszcze zdążę