reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciężarne na Wyspach

Medio - jak Boga kocham ale Ty masz nosa dokladnie jest jak napisalas no i ma dwojeczke Natalka ma 10 lat a Igor 4

Sara masz 100% racji nie mozna sie sugerowac u facetow wiekiem moj jest tylko 3 dni starszy a jest nawet nadopiekunczy co nawet czasem mnie wnerwia :szok::-D:-D a co do gadulstwa to Ola tez zaczela gadac jakos duzo zawsze taka malomowna byla a teraz nawet sama do siebie gada :szok::-D

reklama
Dzien dobry :-)

Mamunia - tak z tego samego roku sa tylko ze Ola ze stycznia a Igorek z sierpnia zawsze sie smieje z siostry ze pozazdroscila mi ciazy i wkoncu zdecydowala sie na drugie dzieciatko :-D:-D a ze przez pierwsze prawie 3 lata wychowywali sie razem to teraz strasznie tesknia za soba :tak:

A ja znowu niewyspana Mala budzi sie strasznie czesto w nocy juz nawet nie licze ile razy bo trace rachube nie chce jesc mleka tylko pije i jeszcze jak sie napije i pojdzie spac to pol biedy ale tej nocy to i plakala i sie krecila ach mam dosc tych nocek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mam nadzieje ze to tylko taki etap bo jak tak zostanie to ja niedlugo bede chodzic po scianach :szok::wściekła/y::wściekła/y:

Milego dnia Kobietki

Olinda a moze kolejne zabki jej ida??
Moj tez wczoraj popis dal. Nie spal caly dzien. Przysnal dwa razy, raz w domu na 15 min, a drugi raz w samochodzie na 10 min. Ja nie wiem jak on to robi, ze nie jest zmeczony caly dzien. Nie no, zmeczony jest, bo jes strasznie marudny, ale za zadne skarby nie chce spac, boi sie usnac tak jakby nigdy mial juz sie nie obudzic. Nie wiem co mu jest:no::no:

Myleene - juz sama nie wiem moze jakies wychodza ale z drugiej strony w dzien jest normalna i spi 2 razy po okolo 1,5 godz tylko nocki przesrane :wściekła/y::wściekła/y:

Myleene z wymienionych regionow to raczej my sie nie kwalifikujemy ale jak bedzie taka mozliwosc to chyba skorzystam z takiej mozliwosci lepiej dmuchac na zimne :tak:

myleene ja z kolei mieszkam w Londynie i niby sie kwalifikuje na szczepienie,ale do końca nie jestem przekonana czy powinnam je robić.
Powód to to,że w tak krótkim czasie wymyslili szczepionkę na AH1N1 i że w rezultacie nie jest ona dużo groźniejsza niz zwykła sezonowa grypa,umieralność na AH1N1 jest podobna jak na zwykła grypę.

A poza tym cytat z artykułu
"Lekarze w pięciu miastach Anglii, porównują działania szczepionek pocących od dwóch różnych producentów, aby sprawdzić która jest bardziej efektowna."
PORÓWNUJĄ!!!!!!!!
czyli jakby do końca nie byli pewni czy działać będzie ta podana w Londynie czy ta z np. z Bristolu.
Nie miałabym pewności czy moje dziecko jest zaszczepione tą prawidłową szczepionką.

tu jeszcze komentarz jednej z osób pod artykułem,nie wiem czy to prawda,ale obiło mi sie o uszy juz coś takiego:
67% pracownikow NHS oficjalnie oglosilo, iz nie chce poddac sie szczepieniu,
0.gif
gdyz jest to zbyt ryzykowne. W brytyjskiej telewizji, autorytety medyczne przyznaly ze nowa szczepionka moze bardziej zaszkodzic niz pomoc.

Ostatnia edycja:
reklama
Tajchi ja pracuje jako mikrobiolog i znam sie troche na tym. I nie zaszczepie swojego dziecka na ta odmiane grypy. Masz racje co do umieralnosci, nawet umieralnosc na grype sezonowa jest wieksza niz na ten typ grypy.

Ja w ogole jestem przeciwniczka nadmiernych szczepien. Na to co powienno byc dziecko zaszczepione, to ok, ale jakies dodatkowe, nigdy w zyciu. Szczepionki zawieraja rtec i inne metale ciezki. Powoduja ine wiele chorob u dzieci. Przyklad? Kolezanka (bo ja stac), szczepila malucha na wszystko czyli to co obowiazkowe + dodatkowe tysiace innych szczepien. Rtec i inne g...no w szczepionkach spodowalo u jej synka autyzm. Lekarze bez niczego powiedzieli, ze to przez sczepionki. Teraz dziecku wytracaja rtec z organizmu.

Jesli nie wiecie to podobnie jest z WHO, jest ona sponsorowana z pieniedzy najwiekszych koncernow produkujacych zywnosc dla dzieci. Wymyslaja bog wie jakie schematy karmienia, a WHO przytakuje.

Do góry