reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Myleene ja nie pomogę bo nigdy tabletech ant nie brałam.
A te babki z Twojej prac to "niezłe" agentki hehe

reklama
Witam wieczorowa pora:))

Z innej bedzki. Powiedzcie mi jak jest z braniem pigulek anty. Zaczelam brac je po porodzie. I teraz mam taki problem. Otoz rozpoczelam opakowanie 1 dnia @, opakowanie mi sie konczy, a @ w najlepsze jest. 3 tygodnie juz!!! Opakowanie sie konczy i czas na kolejny okres, a tu jeszcze z zeszlego miesiaca nie minal!! Czy mialyscie cos takiego???

myleene a czy to jest Twoja pierwsza miesiaczka od porodu? jezeli tak to ja tez tak mialam... chyba z 2 tyg ... po wszczepieniu implanta... nie bylam u GP, ale skoro Ci sie przedluza i juz trwa 3 tygodnie to radzila bym Ci jednak skonsultowac sie z lekarzem. moze te tabletki tez nie sa dla Ciebie odpowiednie?

SARA , KAMILALOPEZ czekamy na wiesci i na Wasze maluszki...

Pixi a jak w tej chwili z Twoim karmieniem?Jest lepiej niz bylo wczesniej?
moje karmienie piersia poleglo na calej linii. Po 3 tyg meki poddalam sie poprostu i jedziemy na butli i mleku modyfikowanym. Bardzo chcialam karmic mala ale nie wiedzialam ze to takie trudne i moze tak zdolowac czlowieka. Na szczescie moje sutki juz doszly do siebie,laktacja ustala,dzidzia najedzona i wszyscy happy.Mam nadzieje ze tobie pojdzie lepiej niz mi o ile zamierzasz karmic piersia. Najwazniejsze zeby ci w szpitalu dokladnie pokazali jak przystawiac prawidlowo maluszka,bo mi niestety pokazali na odwal sie i stad te problemy.

Kamila,Sara trzymam kciuki i czekamy na wiesci:-)

co do antykoncepcji to ja nie jestem jeszcze w temacie. Dopiero w przyszlym tygodniu mam wizyte u lekarza i bede rozmawiac o tym.Jeszcze niewiem na co sie zdecyduje ale chyba na tabletki

Witam
U nas lenistwa ciag dalszy :-p Jutro do pracy, ja tylko 2 tygodnie i koniec. Najgorsze jest to, ze poki co nie wyobrazam sobie siedzienia w domu caly czas. Wiem, ze jak bedzie dziecko to nie bede miala czasu na nic, ale te poltora miesiaca przed porodem to zwariuje chyba. Musze sobie jakies zajecie znalezc.:sorry2:

pixi ja sie wlasnie boje, ze nie dam rady z moimi sutkami wytrwac i karmic. Mam nadzieje, ze sie uda. Bede meczyc te babki w szpitalu zeby mnie nauczyly. Wogole te moje sutki to strasznie wrazliwe.
A takie nakladki na sutki do karmienia to wogole przydatna rzecz? Bo sie zastanawialam tez w razie co nad kupnem.

Witam po kolejnej koszmarnej nocy:-(
Standardowo mialam zero spania w nocy,usnelam jakos o 7 rano i pospalam okolo 4 godzin,chorobsko dalej w takim samym stopniu mnie meczy i juz nie wiem co mam z tym robic:-(
Pixi mam zamiar karmic piersia,nawet nie wyobrazam sobie zeby mialo byc inaczej:-)
Kornasia,Pixi zobaczymy kiedy sie zacznie,narazie nawet najmniejszyk oznak nie ma,moj D co jakis czas sie pyta czy czuje juz bole-az mi sie smiac z niego chce:-D
Bajeczka ja takie nakladki na sutki kupilam w razie czego bo tak mi tu dziewczyny doradzily-pisaly ze to naprawde pomaga a kosztowaly mnie jakos kolo £5 wiec to nie majatek;-)

Pixi ja mialam podobnie. Nie wyobrazalam sobie by nie karmic dziecka piersia, ale niestety nie wszystko co sobie zalozymy uda sie zrealizowac. Po ok 4 tyg karmienia piersia przeszlismy na mleko modyfikowane. Chcialam bardzo karmic sama, ale nie udalo mi sie, przeciez nie pochlastam sie z tego powodu. Mialam straszne wyrzuty sumienia i malo co, a w depresje bym wpadla z tego powodu. Jak narazie dzidziol zdrowy, niegdy nie chorowal, no oprocz tej przepukliny, ale to inna sprawa.

Bajeczka mala wymianke robimy, ty zaraz na urlop, a ja wlasnie z urlopu. Nie wyobrazalam sobie siedzenia w domu przez tyle miesiecy. Wszystko jednak tak szybko uplynelo i pora wracac. Niestety nie chce mi sie:baffled::baffled:

Medio oj co ja sie czasem mam z tymi kolezankami z pracy, to szlag moze trafic czlowieka, ale powiedzialam juz sobie, ze nie bede ingerowac w ich glupie gierki:)

pixi, Myleene- ja z Alusiem miałam podobnie i mimo szczerych chęci po dwóch tygodniach przeszłam na butlę( Alus za nic nie umiał dobrze złapać brodawki), na szczęscie z Domisiem poszło dużo lepiej, choć też nie bez problemów:tak:.
Myleene- co do krwawienia to ja też nie wiem co jest grane. 3 i pół tyg temu założyli mi implant i zaczęłam krwawić jakies 7 dni temu, czyli o 10 dni za wczesnie, w ogóle nie przypomina to mojego okresu, trwa dłużej niż powinno i wcale nie zapowiada się na koniec:no:, no ale ponoć tak bywa na początku, dobrze, że tym razem chociaż nie boli:-). Ale w Twoim przypadku to chyba już bym poszła do lekarza, no bo w końcu 3 tyg. to lekka przesada:tak:.
A do pracy wracasz na cały etat, czy tylko częsć?

reklama
Do góry