reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Jej jak ten dzien mi sie dluzy, juz na spacerze bylam, zakupy zrobilam. Na obiad golabki to tez zlecialo a tu jeszcze pol dnia, chyba oszaleje. Dobrze ze jutro na 11 a nie na popoludniu bo bym zwariowala :baffled:. Dzieki dziewczyny za kciuki :tak:.

reklama
Czesc Dziwczyny:)
Ja odcieta od internetu, na lonie natury w drewnianym domku z kominkiem sie relaksowalam hehe:) Dzis wrocilismy z olsztyna do bydgoszczy i pomalutku szykujemy sie do piatkowego powrotu do uk.
Bylam dzis na badaniu i usg, wszystko ok i pierwszy raz slyszalam serduszko Fasolinki, na usg nie udalo sie zobaczyc plci ale dzidzia byla tak przecudowna i ssala kciuka a pozniej nawet 2 paluszki. Cudowne uczucie:)
Pozdrawima was i zycze spokojnej nocki

cześć Dziewczyny,
dzieki za kciukasy!!! ją po wizycie u pl gin -szyjka zamknięta, rozejścia spojenia lonowego nie ma, a moje bóle są spowodowane naciskiem młodego. Mały ma uwaga 2600 g (+/- 300g) problem jest jeden... siedzi na tylku i biorąc pod uwagę rozmiary i to ze ma malo płynu prawie na 100 procent się nie przekreci.... Głupia angielska polozna jeszcze w poniedziałek mówiła mi że jest glowka do dołu... a wiem że leży tak samo i się nie przewrócił przez 2 dni. specjaliści.. dupke z glowka pomylić.... podobno mogą mnie próbować mnie zmuszac do fizycznego obrotu dziecka lub porodu posladkowego, bo im taniej i lepsze statystyki- mam upierać się na cesarke.... astawiona byłam na naturalny poród ale cóż- najważniejsze że młody zdrowy ;)
Karolina gratulacje serduszka, miłego wypoczynku! Trzymam kciukasy za wizyty!!!!

A to profil Leonka (lewy gorny rog)

leon 33 tc.jpg

Załączniki

• leon 33 tc.jpg
    leon 33 tc.jpg
    3,9 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
hej

Aleks wow piękna waga :-) wiesz w ogóle trudno by było Ci urodzić sn skoro Leo taki duży :tak: co Ty nikt Cie nie może zmusić do obracania, będą dawali Ci taką możliwość ale mozesz sie nie zgodzić. Siostra się nie zgodziła, to było 5 lat temu i miała cesarkę. Ja osobiście też bym się nie zgodziła na takie obracanie ;-)

dzieki Agata :) ja tez nie zamierzam sie zgodzic...
Juz sie przyzwyczailam do mysli o cesarce... mam jeszcze usg w szpitalu 18.09 zeby sprawdzic czy lozysko sie podnioslo i wtedy to pewnie "odkryja" blad poloznej i bede wiedziec co i jak... Wczesniej mam jeszcze spotkanie z polozna to uslyszy co nieco ode mnie.... Czytalam ze moga planowac cc na 38 tydzien skoro dziecko duze, wiec musze zagescic ruchy w przygotowaniach :)

Dziewczyny ktore rodzily przez cc w Anglii prosze podzielcie sie wrazeniami, i co wiecej zabrac do szpitala itd, bo choc juz sie pogodzilam to troche panikuje ;-)

Mamcia jak po usg?

Husky, kochana jak sie czujesz? Jak tam Wasze ksiezniczki?

hej dziewczyny my po scanie, dzidzia zdrowa i rozwija sie ok :-D, jest nawet wieksza i wyszlo mi 13tydz i 2 dni :tak: a wiec termin mi sie przesunal na 11 marca. Jestem szczesliwa i juz spokojna ;-). Lece teraz robic obiadek :-).

mamcia, super wiesci nie moglo byc inaczej :))

aleks, dacie rade :) wczesniej zazwyczaj robili cesarki ze dwa tyg wczesniej ale nie wiem jak jest teraz :) plus cesarki to taki ze bedziesz miala termin umuowiony I bejbi raczej nie zaskoczy Cie nagle z niespodziewanym porodem ;)

aleks nic sie nie martw CC ja mialam juz 2 i teraz czeka mnie trzecia. Mi druga zrobili 3 dni przed terminem porodu nie wiem czemu tak pozno ale teraz napewno mi zrobia wczesniej.
DSCN1820.jpgnasze malenstwo :)

Załączniki

• DSCN1820.jpg
    DSCN1820.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 38
reklama
witam, czytam was ale czasu bylo malo na pisanie :-D, dzis juz pada to moge posiedziec przed komputerem i popisac. u nas po staremu , mala 2 pobudki na jedzenie w nocy, karmienie cycem od 2 dni poszlo w niepamiec, i bardzo dobrze jestem prawie w polowie ciazy i tak dlugo trwalo odzwyczajanai malego ssaka :-D i butelka jakos sie przyjela o dziwo,tylko nie wiem yteraz czy ona za duzo nie je w nocy? 2 razy po 100 ml, mleka, daje wiecej ale zostawia i jak w zegarku budzi sie po 1 i po 4. a od rana buszuje :crazy:
fotek jak nie wstawilam tak chyba nie wstawie nie wiem co robie z czasem ze na nic go nie mam:rofl2:

Do góry