reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

co za bzdury u nas wszystkie mamy pregnancy book zadzwoń do gp i spytaj albo na internecie poszukaj. w zasadzie to im jest pomocne ale powinno być

reklama
hmmm no skoro tak mówicie to zapytam GP jeszcze raz o pregnancy book. Ja dostałam poprostu kartki zszywane spinaczem, ale tak, że mozna kolejne tam dokłądać i tam są moje wyniki itd. i jakaś szara koperta na przszłe scany. Złożyłam też aplikacje na NHS Maternity Certificate, mają przysłać za 4 tygodnie.

aha, ta midwife mi powiedziala, ze ona sama by chciała miec tą pregnancy book, żeby pokazywać a też nie ma... mogę sobie kupić na ebayu albo wydrukowac z neta, ale to jest tak gruba książka, że zbankrutuje drukując ją.

http://www.liverpoolwomens.nhs.uk/Library/our_services/maternity/Pregnancy_book.pdf - tu jest do druku.

Ostatnia edycja:
ty wez zmien ta polozna idz normalnie do gp i powiedz ze nie pojdziesz do niej wiecej bo cie lekcewrzy czujesz sie zle jak tylko ja widzisz bo jest dla ciebie zlosliwa albo ty ja tak odbierasz i koniec. musza dc ci inna polozna , ja tak zrobilam dostalam tamta z poprzedniej ciazy i nie maja innej na rejon to powiedzialam ze w takim razie wogole chodzic nie bede albo sie gdzie przemeldule albo depresji dostane bo nienawidze tej kobiety i ona sama mi szukala zastepstwa i nagle sie okazalo ze u kazdego gp musi byc kilka tylko niektore siedza a niektore po domach do noworodkow jezdza.

Kali to co dodalas tzn ta Pregnancy Book to jest inna o jaką mi chodziło. Taką to ja dostałam wraz z innymi zeby sobie poczytać , a ta docelowa najważniejsza wygląda jak zeszyt A4

Mi chodzi o coś takiego

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 41
Towicz, no to u mnei troche inacej wygląda. Mam taki skoroszyt i tam są wpisywane wszytskie moje dane i badania i wizyty. Historia chorób, jakie leki biorę itp. Zgoda na scan (down syndrom) itd.

A pregnancy book to fajna sprawa, mam w formie pdf, znalazłam sobie, przydałoby się mieć w formie książki bo ten pdf ciężko się czyta, a jest tam praktycznie wszystko co powinnam wiedzieć, o odżywianiu się, o infekcjach, co się dzieje w kazdym tygodniu ciąży no i wiele innych przydatnych informacji, jak np. jakie benefity przysługują, na co zwrcac uwagę. W internecie na każdej stronie mówią co innego.

Verita, no i słusznie zrobiłas :) Ta moja midwife nie była taka zła, poza tą książką, której mi nie dała, więc nie będę szalała ;] NApewno sie upomne u GP i zobacze co mi powie, mam spotkanie z jeszcze jedną midwife w przychodzi, może tez jej zapytam.

JA generalnie nie chce rodzić w tym szpitalu gdzie mnie zapisano, bo szykuję się do przeprowadzki. W szpitalu docelowym doradzili mi, bym później się przeniosła jak już sie przeprowadzę, bo będę miała za daleko, by jeździć na wszytskie badania. I że później bez problemu mnie przeniosą. W tym co teraz jestem zrejestrowana oczywiście nie mówiłam nic, że będę chciała się wynieść :)

wpadlam sie przywitac :-)
moje coreczki dzisiaj skonczyly tydzien :-D
my niestety nadal w szpitalu a mnie we wtorek lub srode juz wyrzucaja stad i bede musiala dojezdzac na kazde karmienie. karmie male cyckiem i odciagnietym z butli (co karmienie zmianka). karmilabym obie naraz ale w szpitalu nie ma warunkow na to.
nie wiem kiedy male wyjda bo powoedzieli ze ich nie puszcza dopuki nie beda jadly samodzielnie (bez sondy bo nia sa dokarmiane to czego nie zjedza z butli) 100ml co 4 godziny i przybieraly na wadze. Na wadze juz przybieraja- dzisiaj pierwszy sukces bo byly spadki, od wczoraj Amelia przybrala 15g a Julka 20g. tyle ze te 100ml mleka sa na moje nierealne... bo obecnie jedza po 55 plus co drugie karmienie piers.
no i skoro dostaja przez sonde cale 55 po piersi co drugie karmienie to nigdy nie naucza sie jesc z butli calej ilosci bo nie trenuja.
pozdrawiamy ;)

ja po pierwszym scanie u uk, nic sie nie dowiedzialam tylko date mi zmienili o 3 dni. Bol glowy od wczoraj i piszczace dziecko do tego junkers sie leje i laza mi po domu jakies brudasy w butach robiac go. Jakby tak ciezko bylo zalozyc folie ochronna na buty.:szok::angry::no:

reklama
czesc kochane,

co i jak u Was? Jak sie czujecie?

U mnie wczoraj wizyta u poloznej, wyniki z krwi i moczu ok, cisnienie tez juz ok. Wysokosc brzucha od dna macicy do spojenia lonowego -34 cm, co jest wzrostem o 3 cm od pomiaru 2 tygodnie temu., czyli rosniemy :)
Jedziemy na wizyte do polskiego gina jutro wieczorkiem, posprawdzac porzadnie co i jak - prosze o kciuki :)

pozdrawiam

Do góry