reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

tygryseczek juz tylko 11 dni w porownaniu z tygodniami oczekiwania na scan :tak:.
Veria ja w tym wieku dzieci w nocy juz nie karmilam, podawalam im wode jak sie budzily na mleko i tak wlasnie ich odzwyczailam. Poprostu przestaly sie budzic na mleczko bo dostawaly tylko wode :tak:. Tak mi doradzila moja mama i to sie sprawdzilo i u syna i u corci.
Starszy juz chodzi do szkoly od 2 dni i jakos pusto sie zrobilo, Lily sie nudzi bo brata nie ma i nie ma z kim broic ;-), wczoraj rano jak go zaprowadzilam to biedna tak za nim plakala, na szczescie dzis juz lepiej.
U nasz wczoraj bylo 30st a dzis 18 i deszcz normalnie zalamanie pogodaowe :sorry2:.

reklama
Ja juz po urlopie:/ i najgorsze jest to, ze zapomnialam calkiem o wizycie z polozna, a mialam na wczoraj:/ Ciekawe na kiedy uda mi sie zapisac na kolejna wizyte.
Milego dzionka:)

Urlop zaliczam do udanch, bylismy na mazurach i pomorzu. Powdychalismy jodu, chodzilismy na grzyby i raz nawet bylam na rybach i zlowilam malego karasia:D Trafilismy na cudownych ludzi w Elblagu, mielismy super domek z kominkiem i oczywiscie wieczorami byl ogien:D

To super ze wakacje sie udaly, tez bym poszla na grzyby :tak:, zawsze uwielbialam chodzic :-).
Dziewczyny jakie witaminy bierzecie? Czy nie bierzecie i dbacie o zdrowa diete? Teraz jeszcze duzo warzyw i owocow ale zima bedzie gorzej. Roznie pisza jedni zeby brac inni ze dobre odzywianie wystarczy. Juz mam metlik w glowie :baffled:.

mamcia ja się suplementuje, bo ja nadal wymiotuje... gdybym nie brała witamin to nie wiem co bym dostarczała przez jedzonko :baffled: średnio raz na dzień wymiotuje to co zjem, lipa. A biore witaminy dla ciężarnych z jodem i omegą i do tego jeszcze magnez.

karolina super że urlop się udał :-)

mamcia a Twoja córcia kiedy do przedszkola :tak:? moja zaczyna od wtorku

mamcia a Twoja córcia kiedy do przedszkola :tak:? moja zaczyna od wtorku
My Lily puszczamy od nastepnego wrzesnia dopiero, teraz i tak musze biegac do szkoly z synem a u niego nie ma pre school w szkole a wiec narazie odpuszczam, nie ma potrzeby zeby ja puszczac teraz, tym bardziej ze jest z konca listopada.
Co do magnezu to taki zwykly kupilas? Wspolczuje ci z tymi wymiotami :-(, poprzednia ciaze tez tak przechodzilas?
JA na syna tak wymiotowalam ale przez pierwsze 4 mies pozniej juz nie.

Ostatnia edycja:
tak z Amandą podobnie, ale teraz dużo gorzej się czuje.. naszczęscie już końcówka bo jest słabo, nie ma jak funkcjonować.

My chcemy Amande dać bo ona słabo mówi, liczymy że w przedszkolu się rozkręci, no potrzebuje kontaktu z dziećmi. Mam nadzieję że nie będzie bardzo chorować bo wtedy będziemy musieli zrezygnować :baffled: wiadomo troche słabo jeśli co chwila do domu cos zacznie przynosić i maluszek by się zarażał. Ja do przedszkola mam dosłownie dwa kroki, w 2 minuty ją zaprowadze i to samo jakby coś się działo to zaraz tam jestem. Od września idzie na dwa dni za które płacimy a od stycznia idzie na 5 dni już za darmo będziemy mieć :tak:

edit magnez mam ze sklepu holland & bar... coś tam, magnez z wapnem o ile się nie myle

Oby nie chorowala, bo naprawde jak zacznie przynosic choroby to bedzie ciazko. Moj syn jak bylam w ciazy z Lily to poszedl do pre school to sie wychorowal. Teraz jak Lily pojdzie to dzieciatko bedzie miec 6 mies to juz bede spokojniejsza. U nas LIly to sie buzia nie zamyka taka papla z niej i od starszego lapie duzo slowek po angielsku a wiec sie o nia nie martwie. ALe jak syn szedl to ledwie mowil po polsku i ani slowka po ang i poradzil sobie super ;-), nie martw sie dzieci bardzo szybko sie ucza, jak sie nauczy to lepiej bedzie mowic po ang niz po polsku tak jest u nas z mlodym ;-). Beda dzieci i zabawki, panie sa tu tez bardzo mile i maja super podejscie do dzieci napewno jej sie spodoba :tak:.
Co do witamin to tak sobie mysle ze tez kupie sobie magnez bo zawsze duzo bralam magnezu a jak zaszlam w ciaze to przestalam i do dzis biore tylko kwas foliowy. Teraz czekam na wyniki krwi ze szpitala mam nadzieje ze beda ok.

reklama
Ja do szkoly mam ponad mile, na inna dzielnice, tez bedzie mi ciezko pod koniec ciazy po syna leciec i jeszcze Lily ciagnac ze soba az sie tego boje jak to bedzie, mam nadzieje ze donosze ciaze i wszystko bedzie ok. no i ze zima bedzie znosna ;-).
Pozniej jak Lily pojdzie do pre school to bede ich zaprowadzac, po 2,5 godz bede musiala znowu leciec po Lily i pozniej znowu po malego :baffled:, mam nadzieje ze dzieciatko bedzie lubilo wozek bo pol dnia to we wozku spedzi :confused:. Ciezko bedzie ten pierwszy rok z tymi szkolami.

Do góry